swyzak

Direktlänk till inlägg 4 januari 2011

Alpintervaller på våning 9

Av Johan - 4 januari 2011 19:08

Innan coach Lamas (aka Walker) försvann till Kenya över jul och nyår för att äta Ugali och dricka kenyanskt te så han det landa ett mail med lite pass att beta av här hemma för egen del. Ett av dessa pass var ett pass jag tänkt köra förra veckan men eftersomjag då drogs med semi-ebola så valde jag att skjuta upp det då jag visste att det skulle bli särdeles tufft. Idag på lunchen högg jag tag i det hela.

Passet såg ut enligt följande 2 x 3 km på bandet som jag startade i 3:35-fart med 3% lutning, för varje löpt kilometer höjde jag lutningen med 0,5% således sista kilometern i 4%. Sedan en pausjogg på 900 m i mycket lugn fart. Dammade igång och insåg direkt att det skulle bli slitigt, pulsen toppade per omgående nästan på samma maxpuls jag haft på dom andra intervallpassen på bandet. Ordern var att jag under inga omständigheter fick sänka lutningen om det blev för tufft skulle jag sänka farten. Detta fick jag göra, på andra kilometern låg jag i 3:40-fart och på den andra halvan av sista kilometern i 3:42-fart... När den första var slut kunde jag för allt i världen förstå hur jag skulle palla en till... Men skam den jävel som viker ned sig. På´t igen bara och den andra blir lika jobbig, men jag håller bättre fart 3:35 genom första kilometern, 3:40 på den andra, och 3:39-fart på sista... Riktigt jobbigt! Men ack så givande... Räknar med att vara lite sliten imorgon... Dock är en av fördelarna med band att jag faktiskt inte känner mig så kollosalt sliten i kroppen efteråt fast man kört tufft som fan.... In alles 13,6 km på lunchen...

Imorgon dubbla distanspass samt lunchstyrka på våning 9...!

 
ANNONS
 
Ingen bild

ALA

4 januari 2011 19:15

Ska testa det där nån gång... Fast med en "4":a före kolonet!

 
Ingen bild

kusinvitamin

4 januari 2011 21:02

Hej Kusinvitamin! har du FB så kan du väl adda mig. Jag behöver lite tips. Jag som försöker vinterjogga..har t o m köpt Cafts mammelucker eller vad fan det nu heter..Kram från vinterviken..annars kan du maila. tess.lundstedt@gmail.com

 
swyzak

swyzak

5 januari 2011 08:20

ALA: Det var förstagångserfarenhet för mig oxå, värt att prova, 3 km backe kan oftast inte naturen erbjuda...

Kusinvitamin: Done and done... du är addad!

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se