swyzak

Direktlänk till inlägg 30 november 2010

Köldknäppt!

Av Johan - 30 november 2010 12:57

Ok, det är fan inte nå´n walk in the park att skrapa ihop milen i dessa köldknäppsdagar imorse visade temometern -13 när jag harvade iväg till jobbet. Tack vare att min sambo var ledig med barnen kunde jag komma loss tidigt och få ihop en osedvanligt lång tur till jobbet 10,1 km och benen var väldigt samarbetsvilliga trots en stor och tung ryggsäck... Det jobbigaste är väl kanske fingrarna som fryser bort efter 10 minuter så fort temperaturen sjunker under -5 grader, vet ej fan vilken handutstyrsel som ska väljas. Förra vintern köpte jag dom varmaste längåkningshandskarna som sportaffärerna kunde erbjuda och inte ens det hjälper lixxom... Nåväl, det är bara att härda ut bortåt helgen är det tydligen utlovat mildare väder..

Kommer väl bli minst lika bistert ikväll på kvalitetspasset, 7-8 x 1500 m, dock kommer jag åka till Hufvudstaden och köra med klubben och då får man ju sällis nå´t som alltid hjälper. Så då får vi munhuggas och springa skiten ur oss så glömmer man nog att det är -15 grader och bakhalt!

En liten reflektion bara, läste i VLTs sportdel (VSK-sporten) imorse om nyblivna superettalaget VSK-fotbolls nya tuffa träningsschema, hela 9 pass i veckan... Stenhårt! Vad som dock är mer frapperande är den totala avsaknaden av rena löppass, verkar helt skevt att fotbollsspelare bara ska köra explosivt, nå´nstans ska dom ju orka... eller? Fast jag är ju inte fotbollstränare å andra sidan... Och Stefan Bärlin trodde ju ändå i en intervju i somras att han skulle springa milen på 32 minuter och 800 meter på 2:00... Så då kanske man inte behöver träna ren löpning... eller så borde han kanske byta sport, eller skaffa koll... Köldknäppt enligt mig!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johan Pihl

30 november 2010 14:01

Tjena och tack för kul blogg,
Om du aldrig vill frysa om händerna igen, testa Hestras snowboardskal med innervante i ylle; jag körde det igår i -13 och riktigt karaktärsdnande motvind. Näsan höll på att ramla av men händerna var i alla fall varma...

 
Roger

Roger

30 november 2010 14:05

Jag hittade ett par handskar från Craft som antingen är cykelhandskar eller längdåkningshandskar (de hittades felhängda bland mössorna i den lokala Stadiumbutiken), men de håller värmen riktigt bra i vart fall kring minus sju. Jag måste plocka av dem om jag kör på högre ansträningsnivå (t.ex. intervaller) för det blir för varmt annars. Den liknar den modell som heter Craft Performance Glove men utseendet stämmer inte helt med det som finns på nätet trots att mina vantar är höst/vinter2010...

http://gulategelhuset.blogspot.com

 
swyzak

swyzak

30 november 2010 15:11

Johan: Tack för dom postiva orden och ffa tipsen för varma händer...

Roger: Tackar för tipsen från dig också, nå´t måste jag göra innan jag fryser bort händerna, helst ska det gå och manövrera en klocka i dom oxå...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Dunceor

Dunceor

1 december 2010 09:00

Jag är rätt annorlunda där, jag kör ett par vanliga stickade vantar (två par för 39kr på Stadium) ner till -10 och jag brukar ändå ta av dem efter några km för jag blir så svettig om händerna. Men vi är alla olika =)

Roligt och höra hur fotbollspelare tror de kan göra monstertider på löpning när de egentligen inte utför någon direkt löpning. 800m kanske men milen på det tvivlar jag starkt på.

http://dunceor.wordpress.com

 
Ingen bild

Anders W

1 december 2010 09:24

Ytterligare ett tips för kalla händer är att köra med en tunn innervante i skidhandskarna. Lager på lager liksom. Finns både i funktionsmaterial och merinoull och kan köpas på sport- och friluftsbutiker.
Ska du inte fortsätta din korrespondens med VLT-sporten och utmana Stefan Bärlin på 10 km?

 
swyzak

swyzak

1 december 2010 14:07

Dunceor: One to many snowboardförfrysningar om händer och fötter gör att dom lider snabbast när det blir kallt, iofs är fötterna inget problem när man väl springer...

Ang. tiderna, så ja Bärlin kan i bästa fall ha gjort i närheten av 2' på 800 m, men det känns lite höftat utan att egentligen ha nå´n koll på tider på löpning...

Anders W: Ja, lager på lager är testat oxå, imorse var det typ boxarhandskar...

Nja, jag för ingen dialog med VLT-sporten, det var ju bara en envägskommunikation... Så den duellen uteblir!

Bara flikar in inget ont från min sida om Bärlins förmåga som fotbollsspelare, den har jag den yttersta respekt för, bara för att förtydliga...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se