swyzak

Direktlänk till inlägg 19 november 2010

Pre-helgen-post

Av Johan - 19 november 2010 10:45

Sådär, efter en kaotisk gårdag utan nå´n större inspiration att skriva när tillfälle gavs så tar man nya tag idag.... Benen skulle också behöva ta nya tag kände jag på morgonens lufs till jobbet, kändes segt och rätt låst faktiskt och hur jag en vred och vände så fick jag inte ut det mer än till 4:40-fart, nu var fart inget krav idag, men det brukar kunna gå snabbare per automatik... Hoppas att ett kort lätt pass efter lunch (inkl. sprintbacke) och sedan lite fredagsfika, städning och risottomiddag styr upp det hela inför morgondagen...

Vad händer zu morgen då? Jo då ska bilen styras bright and early till Hufvudstaden och sedan ska det jobbas som fuktionär på klubbens sedvanliga Tömilen och efter det ska benen rastas med Stålis för att sedan ta en vidare transport till Lidingö och Bosön för inkvartering hos Alf och Laser. Söndagen ska bjuda på långpanna på ööön innan det är dags för hemfärd till Västerås igen, en helg i träningens tecken.

Glömde nästan bort gårdagens träning, inget att orda om morgonlufsen från dagis till jobbet (6,4 km), lunchen bjöd 60' distans som skulle inkludera 2 st backvarv i 42 kp. Eftersom nu Rocklundaspåren är nedlusade med snö och is så körde jag på min backvarvsrunda runt Djäkneberget, 1,3 km, körde således 4 varv, klockade på dubbelvarv om ni hajjar. hade 9:36 resp. 9:29 på varven, vilket ger 3:43 resp. 3:38/km. Och ser jag till hur jag tidigare avlöpt dessa varv så är tiderna bra utan att förta mig, visst det är jobbigt i slutet av stigningen som är drygt 500 m lång/varv. Hur som helst ett riktigt bra pass på lunchen som gav 13,7 km.

Dojjorna som får gå med på de flesta snabba passen nuförtiden, ställt bortom nästan allt tvivel att det kan vara en av dom skönaste skorna som tagits fram... hot shit!!!


Ingen har väl kunnat undgå kostdebatten som utbröt på Lasse Johanssons blogg på RW här i veckan, underhållande och engagerande to say the least, det tog lixxom hus i helvete. Mitt eget resonemang är mera så att det är viktigare ATT ÄTA än fokusera helt till hundra på vad jag äter, med det inte sagt att det är pizza dagarna i ända. Då vi har småbarn hemma är det en varierad kost, där dock basen är nå´t med en hög dos kolhydrater pasta, ris i sällsynta fall potatis... Och behöver jag nämna det, inga lågfettprodukter och inga sötningsmedel eller lightprodukter, fullvärdigt socker...

Om det intresserar någon kan det se ut såhär på en dag:
Frukost: 3 rågade dl vaniljyoghurt med flingor, 2 mackor med ost.
Detta följs oftast av löpning till jobbet...

Mellanmål: 1-2 mackor med ost + frukt mängden llite beroende på vad jag ska köra för pass (om jag ska göra det) på lunchen.

Lunch: Matlåda, huvudsakligen pasta med div. såser.

Mellanmål: Frukt alt. smörgås lite beroende på.

Middag: As said before... kolhydratrik och mycket.

Kvällssnack: Cola, frukt + digestive alt. glass.

Som synes en stor del kolhydrater i diverse former och upp till nu har det funkat för min del så jag ser ingen större anledning att ändra på det upplägget... Fokus är dock på att få in så pass mycket energi att träningen funkar som sagt.


Nej, nu måste resan mot soffan och ostbågarna fortsätta... och ett glas rött till maten, för det tyckte Colting var bra... =)

 
ANNONS
 
Stefan Z

Stefan Z

21 november 2010 11:18

"Kvällssnack: Cola, frukt + digestive alt. glass."

Men kära nån! Ät i stället vitt bröd och drick socker med te som kenyanerna ;)

http://motvarldseliten.blogg.se

 
swyzak

swyzak

21 november 2010 20:02

Stefan Z: Ja man kanske skulle bli snabbare då, men det är inte lika gott tyvärr... Och vi nog diskutera vad som innehåller mest näring också...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se