swyzak

Direktlänk till inlägg 9 november 2010

Me vs the forces of nature pt. 1

Av Johan - 9 november 2010 13:12

Efter en gårdag som skramlade ihop över 21 km (fördelat på två pass) så var det med fasa jag skådade nyheterna igår kväl. Snökaos var utlovad, gah! Coachen hade levererat ett mysigt pass för lunch om 90' löpning med 8 x 1000 m insprängt, lagom trevligt att utföra i snömodden.

Så idag tog jag min lunch tidigt, väldigt tidigt eller så fort jag såg att snön började falla så jag skulle kunna beta av passet på så hyggligt underlag som möjligt. När jag kom ut var egentligen inte snöfallet det värsta, för det klingade tillfälligt av, men en brutal motvind. Tänkte snabbt att jag skulle förlägga passets första 30' in i vinden för att få vända upp och få tusingarna i hygglig medvind, lite samma teknik som att segla, kan jag tänka mig? Dock kostar löpning in i motvinden på en del oavsett om man springer lugnt (4:30-4:20-fart), kunde hur som helst kasta igång med tusingarna, dom rullade på bra allesammans, dom två sista blev lite lätt plågsamma due to tilltagande snöfall och tilltagande vind, fick ta en alternativ rutt för att få ytterligare vind i ryggen. Hur som helst landade nog alla på ett snitt just under 3:30 (dvs helt i sin ordning). Sista 15' tillbaka till jobbet var dock nästan värst, för att ens ta mig dit var jag tvungen att springa rakt in i vinden och snön som slog emot som småspik i ansiktet. Ett klart härdande pass på 21, 6 km.

Blir mkt lugna 6-7 km hem senare i eftermiddag också... Sedan är en bra dag lagt till handlingarna, i träningsväg åtminstone!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se