swyzak

Alla inlägg under oktober 2010

Av Johan - 25 oktober 2010 13:11

...Kan ju te sig lite olika för oss alla, för min del var det att finna lite info om kommande tidens träning i mailboxen, det räcker för mig.

Men i mailboxen blir ingen löpning gjord så jag betade av kylslagna 8,2 km hemifrån till jobbet vid sjutiden imorse, lite isigt och tjyvsläppigt på sisna ställen och tog det riktigt lugnt nedför den långa backen vid Hovdestalund, vore ju trist att skade sig genom att dra på arselet på grund av ishalkan...

I eftermiddag styr jag kosan hemåt löpandes också, något kortare och sedan är iallafall planen att damma in 20' styrka när barnen lagts till kojs...

Beställde en ny bok i lördags också, med tanke på New York Marathon om två veckor så är den högaktuell.

Den borde komma i veckan, ska bli kul med lite ny läsning med tanke på hur snabbt jag slukar dessa böcker så blir det väl ett kort nöje, men, men...

Sedan tror jag väl kanske inte att Meb står en chans att försvara sin titel från 2009. Jag tror och hoppas att Haile kan triumfera hem sin första seger på sin första start i New York. Givet är att Macbooken kommer streama loppet åt mig den 7/11...

ANNONS
Av Johan - 24 oktober 2010 19:11

Eftersom samfälligheten hade städdag så bled det tidig träning (för att vara helg) idag, kom ut runt åtta-tiden och harvade runt två varv i Trollskogen, faktiskt med träningsvärk från gårdagens löpning och i ryggen från avverkning av stubbar... Men det rullade helt ut fick ihop 8,1 km på 37' på morgonkvisten.

Imorgon kan man väl säga att första grundträningsveckan börjar på allvar med löpning t/r jobbet, inte på full volym dock kommer inte göra några längre omvägar för att jaga kilometer inledningsvis och kommer säkerställa återhämtningen denna första vecka med att bjuda på en helt löpfri dag. Tisdag anar jag att första kvalitetspasset är på gång, får se om coachen har hittat på nå´t nytt inför denna säsong annars är det 4 x 4 km progressivt.

Nu soffa, digge och cola och försöka lösa ett elrelaterat problem...

ANNONS
Av Johan - 23 oktober 2010 20:34

Sådär då kan man konstatera att träningen inför säsongen 2011 är igång! Kom ut i förmiddags och kunde väl kanske inte casha in det där klockrena höstvädret jag ville ha, men det var nära nog vindstilla och ett par plusgrader mycket mer kan man inte önska sig i slutet av oktober i Sverige.

Körde rundan runt Hökåsen idag, blir dryga 11,6 km som avverkades på runt 50', kändes lite att jag dragits med förkylning hela löpvilan och kanske inte varit lika fysiskt aktiv som tidigare år. Lite flås kan ha gått förlorad och rätt givet en portion muskulär löpstyrka, men lik förbannat kändes det bra. Gled runt utan att förta mig för fem öre från 4:40-4:05-fart. Och bäst var att det var en grym löpkänsla.

Toppade det hela med planerad 3-rätters hemma, Ceasarsallad mot halloumiost, Mozarellapizza med kantareller och Baklava till efterrätt, toppat med att dela på en flaska Gnarly Head... Imorgon blir det ett nytt distanspass, tills dess soffan!

Av Johan - 22 oktober 2010 19:32

Måste bara inleda med att säga hur för att uttrycka det i skejt-termer "stoked" jag är, fick en avisering att den beställda Macbooken hade anlänt med posten. Har precis installerat den och det är ett nöje att kunna använda Apples-produker hemma också, får väl lov att erkänna att det varit en lite av en "thing" att få in en Apple i hemmet dock har det alltid fallit på priset. Men i början av veckan dök ett oslagbart tillfälle upp att göra den bärbara "surf/musikdatorn" till en Apple. Har länge hävdat det outstanding i Apples grejjor, snyggt och användarvänligt på ett sätt som PC (tyvärr) aldrig kommer kunna slå på fingrarna. Nog om det! Nöjd helt enkelt!

Dagen då, den sista innan träningen tar vid, det är nästan så att man lagt fram kläderna för morgondagens pass. Har kunnat njuta fullt ut denna eftermiddag av Folke då Melker åkte till farmor och farfar över helgen och sambon och tonåringen till Stockholm. Fryspizza till middag, smutt och ladda inför morgondagen... Hämtade för övrigt ut alla mina träningskläder som fått tryck på sig från min stora backup... thnx VT om jag aldrig sagt det offentligt innan!

Ser ut som om jag kommer kunna få den där underbara höstdagen för löpning imorgon också om man får tro vädret i dashboarden...

Stoked!!!

Av Johan - 21 oktober 2010 17:11

 

Ja fan, så är det på nå´t vis har man då alltså överlevt merparten av denna löpvilan också och på lördag smäller det. Känslan är lite som när man var mindre och väntade på julafton, svårt för folk att förstå kanske. Själv har jag redan bestämt lördagens runda i huvudet, i min fantasi har jag en idé om att vädret ska vara härlig fin svensk höstluft och solsken. Om lördagen kan leva upp till det återstår att se.

Fick frågan imorse av min kära sambo hur det kändes att det snart var dags, givetvis var svaret att det som ni kan läsa att det ska bli najs att komma igång med säsongen 2011 (eller iaf träning mot den). Men som jag uttryckte det imorse, att det nu gått så länge utan träning att man faktiskt lite grand anpassat kropp och huvud efter det. Men det ska bli najs...

På jobbet sitter sedan några månader även en lapp uppklistrad med måltiden, så jag så gott som dagligen får den inpräntad i skallen. Töntigt? Ja, kanske, men jag tror på det, det första steget är att tro på tiden, se tiden, där har man vunnit ett mighty steg. Sedan vet jag att det kommer krävas jävligt hård träning för mig för att nå dit, fysiskt måste jag upp i samma nivå som nu på hösten och gärna nå´t snäpp till och det låter sig inte göras helt enkelt (iaf inte för mig). Men jag gör det så gärna, jag älskar att att ha tuffa, sjukt tuffa veckor uppskissade framför mig...

Skisser för sommaren!

Av Johan - 20 oktober 2010 10:10

Körde 20' styrka hemma igår när barnen nattats, samma vanliga upplägg som uppenbarligen tar lite olika tid beroende på hur lång tid jag unnar mig själv att vila mellan övningarna, generellt så är det väldigt kort tid mellan så dom 20' är oftast i huvudsak nästintill "ren träningstid".

Annars är det nu rätt nära att rulla igång med löpningen igen, kommer som tidigare år att smyga igång med två pass lör & sön och sedan rullar första grundträningsveckan igång på måndag... Jeflar va gott!

Av Johan - 19 oktober 2010 15:28

...Dagar är väl vad det måste varit ute idag, helt galet. Helt galet är att om jag skulle sprungit idag skulle jag lätt ha sprungit till jobbet oavsett regnet. Men jag skulle ju cykla idag och cykla i regnet är på intet sätt lika lockande, så... jag tog bilen! Bra Johan!

Ikväll ska det iallafall styrketränas när barnen lagt sig om inte minstingen är lika dålig som igår, då lär jag få spana på tv med honom, stackarn!

Inte mycket mer med denna tisdag, imorrn VAB-as det halva dagen...

Av Johan - 18 oktober 2010 15:05

Idag blev det stafett i sjuka barn, när Melker blev feberfri fick jag istället åka till dagis och hämta upp Folke med en våldsam hosta och även feber. Detta kan vara den sjukaste hösten någonsin.

Nu till nå´t helt annat, såg igår på "light-sporten" eller "fotbolls-sporten" eller egentligen TV4-sporten, dom förnekade sig inte med 80% fotboll igår också, men bjöd även på ett inslag med Björn Ferry, trevligt och det är alltid kul när folk som tränar förbannat jävla hårt och är duktiga får uppmärksamhet för det dom gör. Vi kunde igår se Ferry & co staka upp för en jävulsk backe, Ferry själv fällde den klockrena kommentaren "Det här skulle Zlatan byta bort en hel månadslön för att slippa!". Det säger allt, jag har all respekt och beundran för Zlatan men om karln en tränar en tiondel så tufft som Ferry är tveksamt. Men har får hur som helst dom största och flesta rubrikerna... Go figure! Go Ferry!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se