swyzak

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

Och där gick söndagen!

Av Johan - 31 oktober 2010 19:53

Som vanligt går helgen liite för fort, nu är väskan redan packad inför morgonenlöpning till jobbet imorgon bitti, men det är väl att gå händelserna en smula i förväg. På förmiddagen idag körde jag ett lite "längre" distanspass med 2 x 5 x 60/60" inspräng, hann avverka 18,2 km på 76', kände mig sjukligt lätt och inspirerad i steget. Fartökningarna var kontrollerade men hyggligt snabba ändå, faktiskt ett riktigt bra söndagspass... Och kunde klocka in den första grundträningsveckan på ganska prick 10 mil...

Innan jag stack ut hittade jag på live-streamingen från Frankfurt Marathon som jag själv sprang och bröt förra året. Kunde efter passet få nöjjet att se slutskedet av loppet som gav banrekord både på herr- och damsidan, till och med en tid under 2:05 på herrsidan (2.04:57 Wilson Kipsang). Men mest glädjande var ett antal fina svenska resultat då med den makalösa Isabellah Andersson som slipade sitt egna svenska rekord från tidigare i år till 2.25:10, helt vansinnigt bra. Och när Isabellah är klar med sin karriär tror jag vi kommer ha ett svenskt rekord i maraton om kommer vara sjukligt svårslaget. Tyvärr kommer väl gemene man ens inse det stora i hennes lopp idag då löpning knappast ger dom största av rubriker... tyvärr... Men i min värld är det fantastiskt... inspirerande!

 
ANNONS
 
Ingen bild

A.Österlund

1 november 2010 12:48

Ja, ett grymt lopp av Isabellah, verkar inte finnas någon hejd på hennes utvecklingskurva. Gemene man och media har väldigt svårt att relatera till tider, de vaknar först när det börjar lukta mästerskapsmedaljer.

Tack för tipsen inför loppet. Jag borde dock ha brottat mig in mycket närmare startlinjen, fick i trängseln en riktigt dålig start och inledning av loppet. När jag väl kom loss sprang jag nog lite fortare än min dagsform tillät vilket straffade sig brutalt senare under loppet.

 
swyzak

swyzak

1 november 2010 13:17

Anders: Ja, tyvärr är det ju så att om media inte tar upp det hela så kan aldrig gemene man relatera. Jag är imponerad när jag kom in före henne i Sthlm i sept. hade hon 1.11:5X och nu gör hon två halvor på 1.12:35 Hoppas hon får hålla sig hel så kan vi förhoppningsvis få se ytterligare förbättringar framöver.

Ja, jag såg ditt resultat i söndags men du hade inte optimal uppladdning och så vidare och då kan det straffa sig hårt med för ivrig öppning vilket lätt är fallet. Jag hade oxå sjukdom helgen innan Frankfurt sist och körde några kilometer för snabbt och sedan var det tack och adjö som du läste.

Repa dig nu så gör du ett revanschförsök där nästa år? Hör för övrigt av dig om du vill köra nå´t pass tillsammans framöver...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se