swyzak

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2010

Om att springa hem och tillbaka...

Av Johan - 28 oktober 2010 18:29

Det var väl ungefär vad jag gjorde på lunchpasset idag, på programmet stod idag en snabbdistans om 7 km i progressivt från tröskelfart. Men för att få lite mer volym i dessa pass så ska jag köra en längre uppvärmning, så jag körde först 7 km i behaglig fart (c:a 4:20-fart) sedan snäppade jag upp farten. Hamnade i sedvanlig ordning för snabbt och det tog nog nå´n kilometer innan jag hittade en acceptabel nivå, sedan flöt det helt okej, kunde trycka på lite extra dom sista två kilometrarna, totalt (enligt Garmin) 7 km, 24:29, vilket ger 3:30-snitt. Kan mycket väl stämma, men som så många gånger förr så tycker jag kanske att fartkänslan inte alltid stämmer helt klockat mot vad Garmin säger. Hur som helst så är den ett oumbärligt verktyg om man tolkar datan med en viss nya salt. Har gjort många snabbdistanspass där jag försökt matcha mig mot en tid från klockan som jag borde klara och bränt mig helt, därav min lilla skepsism. Nu blev det ett sidospår, helt klart.

Hur som helst, om jag jämför mot mina första snabbdistanspass förra året så ligger jag avseevärt mycket bättre till, kunde jogga ned 2,5 km och summera upp 16,8 km på lunchen... Detta att addera till morgonlufsen till jobbet om 6,4 km och man får en jävligt solid träningsdag.

Och det där om att springa hem och tillbaka, jo mitt snabbdistanspass passarade bara en kilometer från vårt hus... Därav rubben, ibland är det svårt att sätta rubriker....

 
ANNONS
 
Staffan

Staffan

29 oktober 2010 08:50

Det blir ju i alla fall lika fel varje gång med Garmin. Blir heller inte riktigt klok på distansmätningen, tror den överskattar distansen med 1-2% ofta vilket skulle innebära att 10km bara blir 9,8-9,9. Iofs borde du ju då inte bränna dig eftersom det är åt fel håll?

Ett tips är att skita i "momentan fart" eftersom det är eftersläpning på GPS, jag visar istället "etapptakt", på så vis får jag fart på varje "lap" eller på varje "autolap", som jag oftast har inställd på 1km.

http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com

 
swyzak

swyzak

29 oktober 2010 09:07

Staffan: Momentan fart använder jag mig sällan (för att inte säga aldrig) så jag kör på det viset du säger. Men jag väljer att tolka tiderna som ungefärliga så gör det ett hyfsat grepp om hur snabbt man springer och man har koll på progression inom passet...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se