swyzak

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2010

A flash from the past!

Av Johan - 27 oktober 2010 19:04

Recollections, a flash from the past. Har länge klurat på att få till den här bloggposten men det blir aldrig av, mest för att den inte skildrar en aktuell händelse och då får den stå åt sidan för det som de facto händer här och nu… men here we go!


Back in the days vi talar i min ungdoms dagar, säg när jag var 18-20 år så tävlade jag faktiskt som trogna bloggläsare kan minnas för Hallstahammars SK i löpning. Många var dom dagar man rattade bilen till Hallstahammar för att träna med dom äldre genlemännen som hade X antal maror under 3 h under sin skalp, nå´t som i min värld då var bortom allt förstånd.


Jag minns långpassen på söndagsförmiddagarna och jag kunde inte för allt i världen förstå varför vi skulle springa så infernaliskt långsamt i början och så fort jag kände igen mig och kunde vägen tillbaka till klubbstugan så satte jag av i min egen takt. Att man skulle springa långsamt fanns inte riktigt på kartan på den tiden. Lik förbannat har jag ett minne från en klubbträning från den tiden när jag inte var lika kaxig, min egen intervallträning på den tiden bestod enkom av backintervaller och att all distans gick i den snabbaste fart jag hade i kroppen för dagen, i efterhand inte ett kanske klockrent upplägg eftersom jag blev lite bränd på löpningen på den tiden. Hur som helst över till minnet, det skulle köras 2000-ingar på en grusväg, ett plågsamt minne visst jag klarade av att hänga med men 2000 meter kändes som en evighet….


Sedan har jag ett skarpt minne av det enda ”banpass” jag gjorde på den tiden, nu vet alla att nå´n regelrätt tartanbana aldrig existerat eller existerar i Hallstahammar utan det var på en gammal fin Idrottsplatsbana (Trollebo IP) mest troligt var att varvet inte var 400 m heller. Det var inte mitt bekymmer den gången, det var en av dom få gånger jag hade en tränare på plats som hade koll på varje intervall och således tid. Varje intervall kändes som en evighet och jag minns det som extremt plågsamt och jag minns även dom stora orden efteråt: ”Där körde du under 3:30-snitt”. Vad jag kan har kört har jag ingen koll på (800-1000 m gissningsvis), bara att det inte var alltför många repetitioner max 5 st…


Sedan kan man ju leta ännu tidigare löparrecollections som när jag började med mikna första löprundor ihop med farsan i mina tonår till den dag jag uppenbarligen sagt: ”Nej, nu springer jag hem!” och så hade jag sprungit ifrån honom och hem. Har inget klart minne av just den grejjen, men säkra källor säger att det gick till ungefär så. Det har jag nästan lite dåligt samvete för idag… Samtidigt som jag hoppas att den dagen ska komma när Melker eller Folke gör samma sak för mig, men dom ska få kriga för det…!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se