swyzak

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2010

Säsongens första kvalitétspass till arkivet...!

Av Johan - 26 oktober 2010 15:35

Så var det tisdag, sedvanligen känd som dagen vigd åt kvalitetspass nummer 1 för veckan, idag var inget undantag. Dock startade dagen klart tidigare med dagens första pass, efter sen dagislämning så sprang jag ned till jobbet (raka spåret) 6,3 km på 29', det var bekvämt för benen en behagligt lugn fart för att spara kraft för lunchpasset. Dock var det sjukt obekvämt då jag var tvungen att få med tonåringens cykelhjälm ned på stan så jag hade den fastspänd på ryggsäcken. Givetvis slängde den hela vägen, armpendlingen blev som den blev och hjälmen träffade skoningslöst minst 10 ggr på elektriska knölen (som nu är rätt öm). Så vill man ha tortyr prova detta upplägg...

På lunchen var det dags för snabblöpning, på agendan stod 60' distans med 4 x 1000 m i marafart inlagt. Kändes hanterbart lixxom, dock kommer detta ökas varje vecka både i tid och antal 1000-ingar. Drog iväg i bra distansfart 4:10-fart, sprang förbi Arosvallen då jag klurade på att köra 1000-ingarna där, men där låg frosten hårt så jag styrde kosan mot min intervallraka i hamnen, där man iofs får brottas med motvinden men ändå, efter 20' löpning drog jag iväg på första, kunde klocka in den på 3:24 vilket då var snabbare än målbilden (3:30) trots att jag bromsade mot slutet. Men det är alltid svårt med fartkänslan i början, resten lades in på 3:29, 3:29, 3:28 med lite varierande mellanlöpning i god god fart (c:a 2-3' vilolöpning) efter detta stundade 15' distans till innan jag var åter på jobbet efter 14,6 km på 59'. Ett bra pass med en god känsla rakt igenom.

Snabbskorna som fick gå idag, Puma Complete Roadracer 4.... Sannolika maraskor i maj nästa år...

Efter detta bara på återhämtningen, först en bit choklad för att snabbt ge kroppen energi som den snabbt kan ta upp innan mat stundade efter duschen. Förmodligen ett flertal som oppenerar sig mot choklad som första återhämtningskäksval, men det har funkat för mig efter kvalitetspass/långpass i många år, istället för att köpa svindyra energibars.

Imorgon blir det en återhämtningspdag med bara ett pass, vill inte fresta kroppen för hårt denna uppstartsvecka, i normala fall hade en återhämtningsdag inneburit 2 pass och en totalvolym för dagen på 15-25 km, inte imorgon... Blir enkom 40-45' distans på lunchen. Sedan snabbt igen på torsdag...

 
ANNONS
 
Clark Kent

Clark Kent

27 oktober 2010 14:07

Gott jobb. Och jag noterar med avund hur du direkt som första kvalitetspass säsongen 2011 inkasserar några tusingar. Med lite flyt kommer jag upp till samma antal (alltså 1) under hela min säsong 2011...

http://patrik.familyengstrom.com

 
swyzak

swyzak

27 oktober 2010 19:10

CK: Jag hoppas att jag får läsa om ett tusing-pass hos dig om allt går väl...! Men det var klart oväntat att det vankades tusingar på den första grundträningsveckan, men det var en trevlig överraskning.

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se