swyzak

Direktlänk till inlägg 28 september 2010

På´t igen och en sågning!

Av Johan - 28 september 2010 09:14

Sådär, ska inte säga att jag inte njuter av loppet i mitt huvud fortfarande för det gör jag, men samtidigt måste jag blicka fram mot två veckor som är kvar på säsongen och inkluderar ett 10 000 m´s lopp nästa tisdag (ALJ-Open) och Hässelbyloppet (10 km) nästa söndag.

Sprang t/r till jobbet igår så det gav 2 x 7,3 km igår, kan nästan säga att benen var mindre slitna än efter halvmaran iallafall på eftermiddagspasset igår då det kändes riktigt bra, tryckte aldrig på någon gång men ändå.

Idag är det en späckad dag med 5-åringen till tandläkare osv, vilket innebär en kortare arbetsdag, ska försöka peta in dryga 10 km på lunchen iallafall och lite styrketräning hemmavid när barnen lagt sig.

Ur trist synvinkel var att den lokala morgonblaskan totalt negligerade Lidingöloppet, det faktum att en tjej från Västerås blev 5:a totalt i världens största terränglopp är uppenbarligen inte värt ett skit, snacka om att pissa på en idrottslig prestation. I Västerås viger vi sportsidorna åt hockey och fotboll i den mallen ska allmänheten stöpas och våra barn fostras och sedan kan journalisterna gnälla på att svensk långdistanslöpning inte håller hög internationell klass... Konstigt? När ungdomarna/allmänheten inte får veta om dom prestationer som görs så finns det ju ingen kännedom om att man faktiskt kan tävla i löpning att det ens är ett alternativ. Jag hävdar att journalisterna har en stor del i att fostra idrottsklimatet och i Västerås har dom ju lyckats bra... Eller inte!

Det här ämnet fordrar egentligen en längre och bättre skriven utläggning, jag har filat på ett sedan jag såg att samma morgonblaska och övrig sportpress i staden även negligerat att samma tjej blev topp-10 på SM i marathon på Sthlm Marathon tidigare i år. Har vi ett fotbollslag/hockeylag i staden som håller samma nivå Sverigemässigt som hon? Knappast, även om jag vet att det är svårt att jämföra rakt av. Och jag vet att hockey och fotboll är dom stora idrotterna och det är givet att dom ska och har mest speltid, men när det väl händer nå´t stort på lokal/riksnivå i någon annan sport borde man kunna tumma på deras utrymme kan man tycka?

Som det är nu spenderar löpningen mer presstid på hälsosidorna som motionsform och är det tävlingar skriver man om motionärssidan av det hela (inget fel i det) men berör sällan det idrottsliga.

Som sagt skulle kunna ha en längre utläggning om det hela, men som jag ser det så pinkar en journalistkår på en idrottslig prestation, skamligt, pinsamt dåligt! Tack för ordet... Skulle kunna skriva längre och säkert bättre om det hela... Spar det till nästa gång dom pinkar igen!

 
ANNONS
 
Ingen bild

ALA

28 september 2010 09:36

Yer preachin' to da choir...!

 
medeldist

medeldist

28 september 2010 09:54

Jo det är bedrövligt nuförtiden. När jag var tonåring och sprang var det faktiskt en hel del rapportering från orienterings- och löptävlingarna i den lokala blaskan (Barometern i mitt fall) men nu är det bara fotboll och hockey sida upp och ner. Trist.

Sen är väl ALJ Open på måndag, eller?

http://medeldist.blogspot.com

 
swyzak

swyzak

28 september 2010 10:12

ALA: Yupp, eller ingen berörd lär ju läsa detta ändå...!

Medeldist: Ja, det är fan trist att det är så. ALJ-Open på måndag? Det hoppas jag innerligt inte då kan jag nog inte springa det...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
swyzak

swyzak

28 september 2010 10:17

Medeldist: Du hade rätt det var måndag och det ordnade sig jag kunde tävla ändå... =)

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Anders Carlsson

Anders Carlsson

28 september 2010 10:24

Jag skulle skrivit eller ringt till dem och berättat hur jag kände. Om du inte har gjort det tycker jag du ska göra det. Om du mailar kan du ju alltid länka till ditt inlägg här på bloggen.

http://anderscarlsson.blogg.se

 
swyzak

swyzak

28 september 2010 10:48

Anders: Länken kommer gå till sportchefen via mail under dagen...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

LN

28 september 2010 23:37

Ska oxå mejla honom. Notera att de kunde sätta en reporter på att skriva om ett div 5-gäng i fotboll: http://vlt.se/sport/fotboll/1.963383-oden-klart-for-fyran

 
swyzak

swyzak

29 september 2010 09:26

LN: För att inte tala om morgonens scoop, kocken för enduro-landslaget... Under sporten!?!?

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

seas

29 september 2010 18:30

I Fagersta-Posten figurerade Rebecka på bild. Så iaf en lokalblaska i Västmanland som tar upp lite löpning.

 
swyzak

swyzak

29 september 2010 18:51

Seas: Härligt att höra att brukskommunerna hajjar vad det handlar om...!

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se