swyzak

Direktlänk till inlägg 17 september 2010

Njutning... eller inte?

Av Johan - 17 september 2010 11:40

Sådärdå, då har veckan tickat på till fredag igen, alltid najs på nå´t vis! Och denna fredag är alla barnen friska och på dagis, så jag lämnade dom där. Väl där sprang jag på en annan förälder som drog den blixtrande slutsatsen när han såg min löparutstyrsel.
Förälder: -Jaså, du springer till jobbet?
Jag: -Ja...
Förälder: -Det är skönt då har man det avklarat.
Då jag redan hade en smula bråttom iväg mot jobbet orkade jag inte ge mig in i att jag inte tycker att det är något jag bara vill ha undanstökat. Men det är oftast den hållningen man tar i diskussioner om löpningen med folk som inte är geniunt intresserade. Reflekterade lite över svaret och kom fram till att det är nog den generella bilden av löpning, ett nödvändigt ont för många! Tur att en ynka procent av dessa hajjar det fina med löpningen och ser njutningen, njutningen av ett klockrent lugnt distanspass, njutningen av att på en tartanbana springa sig så trött så man ser stjärnor... Det är fan alltid kul!

I lördags kväll när vi (jag och min kära sambo) promenerade upp till Söder i Sthlm för middag efter loppet så möte vi några som var ute och sprang, varpå jag kom på mig själv med att bli geniunt löpsugen av att se detta även om jag just då var sjukt sliten efter loppet men ändå...

Träningsmässigt så njöt jag mig igenom 9 km hem igår kväll, inte helt överlätta ben faktiskt, men det brukar kunna vara så efter en lång arbetsdag. Imorse efter dagislämning skrapade jag ihop 6,3 km på väg till jobbet, blir en repa vid dagishämtningen också, längtar lite! Fan det är gött och springa!

 

Njutning på sitt vis också, i oskärpa från i lördags...

Foto: Susanne Sjöstrand

 
ANNONS
 
medeldist

medeldist

17 september 2010 11:57

Visst är det så. Det måste vara kul, i alla fall om man ska springa 7-14 pass per vecka. Förstår inte hur man skulle greja det om det inte var kul...

http://medeldist.blogspot.com

 
swyzak

swyzak

17 september 2010 12:05

medeldist: Absolut, roligt always!

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Dunceor

Dunceor

17 september 2010 12:13

Skillnaden på dem som tycker det är kul och de som tycker det är ett nödvändigt ont är att den första gruppen har potential att göra bra tider, den andra sannolikt inte.

http://dunceor.wordpress.com

 
swyzak

swyzak

17 september 2010 12:23

Dunceor: Inte nödvändigtvis, det finns nog många nog med potential att bli duktiga. Det finns nog många som naturligt är duktiga på att springa men ändå ser det som ett nödvändigt ont... Men från att löpa för nöjes skulle till att börja träna för tävlingar på allvar är tyvärr ett alltför stort steg för många, på sikt kanske man skulle ha en större och bättre toppbredd inom svensk löpning om fler började tävla... kanske? Eller så svamlar jag bara... =)

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Cédric

17 september 2010 12:28

Jag behöver inte ens se löpare för att bli sugen. Ser jag en fin skogsväg på bild triggas hjärnan igång.

 
swyzak

swyzak

17 september 2010 12:50

Cédric: Sant, man har kommit en bit i sitt "missbruk" när man sitter på tåget och ser en fin backe och tanken som kommer upp är: "Där skulle man köra backintervaller!".

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Anders Carlsson

Anders Carlsson

17 september 2010 14:15

Klockrent! Har hört väldigt många som säger likadant. "Hur orkar du?" är en vanlig fråga också.

http://anderscarlsson.blogg.se

 
Ingen bild

ALA

17 september 2010 14:42

Nära tjejstryk där på bilden Swyzak! :)

Annars håller jag verkligen med att var jag än är routar jag löprundor i hjärnan!

 
swyzak

swyzak

17 september 2010 19:03

Anders: "Vad duktig du är!" är en annan...

ALA: Jupp, lägger ingen prestige i det hela, men det är väl första gången på de senaste fyra starterna som jag slår henne... Men det e tack vare henne som tiden blev som den blev oxå...!

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Sussie

Sussie

17 september 2010 19:29

Damerna först heter det ju! Om inte swyzze lever upp till det får jag fixa rätt fokus på bilden! ;-)

Jag blir mest löpsugen av fina ställen. Snarare än att se andra springa.

http://snusan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

LN

19 september 2010 19:45

Mest sugen på att träna blir man när swyzze snor ens sista pers....el har jag kvar 1500m?

Annars räcker det ju med vilken res:lista som helst, siffror är mer attraktiva än naturbilder :-D

 
swyzak

swyzak

21 september 2010 15:40

LN: 4:22 på 1500 m.... Du har väl ändå gjort under 4:20? Men 1500 m är för kort... =)

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se