swyzak

Alla inlägg under augusti 2010

Av Johan - 6 augusti 2010 09:04

Igår var det dags att fara till skogs, ja eller lunchpasset skulle dunkas in till skogs. Efter att ha värmt upp mig med morgonlufsen till jobbet 7 km så kunde jag så as usual lägga in några timmar av hårt/stressigt torsdagsjobb på tidningen stämpla ut för lunchpass... På agendan stod 4 x 2,5 km på Rocklundas slinga, detta skulle göras med 4 PJ, farten från 21 KP insats till 5 KP... Kändes oerhört illa på uppvärmningen, segt, varmt tja hade ingen förhoppning om nå´t bra av detta passet. Kom fram till spåret, ritade upp en startlinje i gruset på spåret och efter löpskolning så var det tajm for sum axion... Drog iväg på första svängen, kändes inte som jag sprang med jättestor insats kraftmässigt och trodde jag sprang lusigt sakta, när jag kom runt visade klockan c:a 9:20 (kommer inte exakt ihåg) på första, vilket var drygt 20" snabbare än jag hade planerat, ändå kändes det som jag sprang riktigt återhållsamt. Sakta så började löpningen kännas bättre oxå, då den inledningsvis var kantig och stel, flöt genom dom två följande med ökningar ned till 9:07 på tredje. Blev en full insats på sista som sprangs igenom 8:47 vilket faktiskt är den bästa noteringen på denna slingan såvitt jag minns... Blev ett bra pass även om den riktigta lättheten vägrade infinna sig, kändes som nå´t som låg och bromsade upp min kapacitet, som ett lock... Vi hoppas vi kan ta bort locket till på tisdag... Hur som helst blev det 17,1 km på det passet...


Idag då? Fredag, DN-galan på tv´n hur pepp som helst, lite ledsen att jag inte heller i år kan uppleva det live.... Träningsmässigt tuggade jag mig ned till jobbet på dom stolpigaste av stolpiga ben 6,8 km på lite över 30', det e helt sjukt hur långsamt det kan gå på morgonen... 4:50-fart känns som 3:30... galet! Blir 10-12 km hemåt strax efter lunch... Helgen kommer förmodligen bli lättare än veckan varit träningsmässigt, dels för att få bra ben till tisdag och för att det blir lite tidspressat... Imorgon blir det nog bara ett kortare pass och sedan Parken Zoo med familjen och sedan middagsgäster på kvällen... Söndagen vill jag bara köra två korta pass, tillika måndagen för att inte slita på benen mer... Almost raceseason in full effect!

ANNONS
Av Johan - 3 augusti 2010 19:10

Idag var väl egentligen första dagen jag i skarpt läge igen körde på dom rutiner som mina dagar med kvalitetspass i huvudsak kommer att ha... Simply så sprang jag ned till jobbet med en sjusärdeles tung rygga med spikskor, matlåda och kläder... 6,7 km avverkades på just över 30'.


Stämplade ut för lunch strax efter 11-tiden och just som solen började skina och gjorde det faktiskt rätt varmt när jag kom fram till Arosvallen. Som vanligt tomt, sånär som på två yngre bandyförmågor som pressade 800-ingar, vilket även jag hade på min agenda: 4 x 2 x 800 m, P75" + 200 m, SP 2' + 200 m så löd det... Detta skulle utföras i 3 KP. Kändes helt hanterbart, men när jag kickade igång kändes det uselt kantig löpning och sjukt ansträngt sprang första 400 m på 73" tappade på andra varvet och landade på höga 2:27, inte mycket bättre på den andra som landade på höga 2:26 (hade kalkylerat att kunna hålla 2:25), känslan fortsatt rutten. Gav mig själv ett scenario: kör på känns det fortsatt kass så får du bryta efter 3 serier, men 3 st ska göras. Mot slutet av andra serien kändes det som benen var mer med på noterna och tiderna pressades nedåt och jag låg nu mer på min tänkta måltid på varje intervall och passet genomfördes i sin helhet. Kunde t o m göra 2:25 blankt på näst sista och 2:22.5 på sista... Känns lite som om den något korta uppvärmningen (2 km + skoln., stegringar) kanske gjorde att jag inte var helt med från början... Notering till mig själv, längre uppvärmning i fortsättningen!


Sedan blev det nå´t jag inte har för vana att göra men idag skedde det av logistikskäl, jag sprang hem efter utstämpling 15:45. Tog det väldigt lugnt och inte en tillstymmelse till att trycka till löpningen, lite sliten. Men det kändes lite som en längre nedjogg bara det att den skedde några timmar senare. Skumt nog är att dessa 6,7 km hem som löps klart mer uppför på hemvägen "bara" tog c:a minuten långsammare än på ditvägen, trots att jag verkligen bara lunkade fram. Bara ett bevis på hur "oigång" kroppen är på morgonen, mot hur man upplever det. Det som känns snabbt på morgonen är i själva verket inte det...


Vidare i veckan, eftersom jag inte tävlar förrän först tisdag nästa vecka kommer jag ligga på en god dos träning fram till helgen och sedan släpper vi upp och sedan kommer aug., sep. och en bit in i okt. där om jag kollar kalendern det finns tävlingar inplanerade nästan varje vecka... Nästa vecka innehåller till och med två st: Långlöparnas kväll 10 000 m på Stadion på tisdag, följt av Midnattsloppet på lördag kväll...


Nu: slösurfande, soffan, diggar och cola...

ANNONS
Av Johan - 2 augusti 2010 14:32

Då var man tillbaka på plats på jobbet igen, inget jag har nå´t som helst problem med. Det hela kommer i största möjliga mån innebära längre återhämtning efter intervallpassen då träningen nu kommer bedrivas, typ 07.30 med det andra passet runt 11-tiden (iaf dagar med kvalitetspass planerade) Annars blir det mycket transportlöpnande t/r jobbet… Tjyvade på dom nya rutinerna idag då transportlöpning hem inte funkade. Körde ett pass på morgonen med rygga, 8,2 km på i runda slängar 37', kändes ganska bra faktiskt. Sedan jobbade jag några timmar. Eller jag rensade min mailbox som var nedsölad med över 1000 mail, sånt som händer när man inte jobbat på 7 månader.


Gick på lunch vid 11.30 tiden och då hade himlens portar öppnat sig och det spöregnade duktigt, dock var det varmt och gött i luften och det hela bidrog bara till en bättre känsla i löpningen, flöt igenom 13,6 km på en bit under 58'. Positive vibrations….! Imorgon åker spikskorna med ned i väskan på transportlöpningen, sedan blir det tartankänning på lunchen… Riktigt vad det bjuds på vet jag inte, men det ökar ju bara spänningen…

Av Johan - 1 augusti 2010 18:42

Igår stod det snabbdistans på agendan, 15-25" långsammare än 21KP och i 75' var planen. När jag tog mig ut på eftermiddagen blåste det bitvis smärre storm, destobättre hade jag vinden i ryggen hela första halvan och stördes bara bitvis av den under passets andra del... Letade upp en lagom nivå på ansträngningen, sneglade av mot Garmin som sade 3:40-fart, sedan flöt jag genom passet i den farten, med undantag för dom backiga delarna mot slutet och i motvinden. Kändes kanonbra i benen oxå och det var utan att förta sig... 20,3 km avverkades på dessa 75' och med 9' uppvärmning och 5' nedj. så blidde det 23,3 km denna lördag...


Idag körde jag 60' i Trollskogen, loggade in 12,2 km, körde varvet baklänges så jag fick en lång backe varje varv i vilken jag tryckte på i övrigt mycket lugnt... Kan summera upp denna tävlingsvecka till 110 km... Nu snart styrkepass, friidrott och soffsoftande... Imorgon börjar jobbet igen efter 7 månaders pappaledighet/semester....!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se