swyzak

Alla inlägg under augusti 2010

Av Johan - 18 augusti 2010 19:26

Eller vad folk kallar onsdagen, inget man märker av i nå´n större utsträckning... Blev en högst ordinär träningsdag idag, bara ren distanslöpning. Sprang 6,9 km till jobbet på en bit under 30', trodde på hemska ben då dom var tämligen slitna igår kväll efter tusingarna på Motvindsvallen... Men det blev nå´n form av kompensationseffekt från det passet och jag flög ned iaf för att vara 07.20 på morgonen, utan nå´t jobb progressivt från 4:30-4:10... kändes bra, kvalmigt som i en bastu ute också...


Får förmodligen betala med slitna ben när jag ska ta mig an 60' distans hem istället, men tänker inte forcera för fem öre, har ett mustigt lunchpass imorgon, bestående av 3 x 5 km terrängintervaller, jag skulle önska lite bra ben då... Om inte då? Ja, då kör vi iaf... man får ta tiden man har!

ANNONS
Av Johan - 17 augusti 2010 18:57

  Dojjorna (nya spajksen) som genomförde dagens pass på Arosvallen a k a Motvindsvallen...


Idag var det då lite halvt om halvt omfokus i träningen då de resterande målen är längre saker (läs halvmaran och Lidingö) detta kommer återspegla sig på den här träningsveckan inte minst. Inledde iallafall dagen med att lugnt och ledigt springa till jobbet 6,7 km på prick 30'. Kunde beta av en hektisk jobbtisdag och stämpla ut vid 16-tiden och jogga bort till Motvindsvallen, kunde direkt jag kom ut konstatera att det blåste nå´t som skulle få kännbara konsekvenser. Nu kan det tyckas att jag jämt skyller på denna vind och ger sucker-ass excuses men det faktum är att på hela säsongen har förhållandena på Motvindsvallen varit optimala vid 1 eller 2 tillfällen vad gäller vinden. Vad beror detta på? Jo arenan är "öppen" på bägge kortsidorna och vinden pressas fint in mellan dom låga läktarna och får till följd att det konstant är motvind på ena eller andra sidan, jag har dock lärt mig digga läget... Idag när det dock friskade i mer och jag skulle köra längre grejjor blev det dock lite störande. Vad skulle då göras, jo 10 x 1000 m, med 100 m PJ på under 30", första 800 m av varje 1000-ing skulle löpas på c:a 2:43-44 och avslutas i 5-3KP, ca 36-37". Helt hanterbart på papper, klart jobbigare att köra då motvinden slog till och med fartökning med så kort vila till nästa tusing, satte spår som inga 100 m i världen han sopa bort. Efter 5 st gjorde jag som Walker sagt om det var för tungt (vilket det var) ökade till 200 m PJ (under 60"), då funkade det, men det var klart jobbigt. Inte jobbigt att tugga 81-82"/varv men det var främst sista 200 m på varje som märkte benen... hårt! Lyckades iaf tugga av allt på ett snitt av 3:20.3 helt enligt plan... Rätt mör joggade jag hem och kunde konstatera 17,9 km till denna dag...


Spajksen då, jodå dom var klart styvare än mina Adizero cadence (mer ren spiksofeeling), satt klart smäckrare över foten och faktiskt en bättre löpkänsla, kände inget besvär av att köra hela passet i dom, dvs var dom rätt förlåtande för att inte orka hålla ett högt steg hela vägen. Ska sägas att dom verkligen kom till sin rätt när man "kickade ut (om jag nu ska kalla det för det)" sista 200 m iaf... Aja, grymt för 400 pix...

ANNONS
Av Johan - 16 augusti 2010 18:49

Så var det slut på helgen och åter i rutiner, jobb och träning... Det sistnämnda är ju iofs stående på agendan men ändå. Idag hade jag lyckats få lite träningsvärk från gårdagskvällens 25' biffande styrkepass, härligt man vet att man lever...


Började dagen med att i strålande morgonsol, löpa morgonseg distans till jobbet via Biskopsängens koloniområde, alltid vackert nere vid ån, tog mig en stund över 37' på dom 8,2 km... Efter avverkade jobbtimmar så stämplade jag ut och stack ut på dagens andra pass, snurrade en sväng runt Svartån och på Skallberget innan jag mellanlandade på Azing Sport och köpte nya spikskor, ett par Asics Hyper LD för halva priset, sweet så (ska testas på Arosvallen imorgon em/kväll). Växlade några ord med Astefors och dammade sedan resterande 3,5 km hem med dojjorna i näven. Ett bra flyt i god fart kunde känneteckna detta passet, in alles 12,5 km på en bit över 54'. En god måndag på alla sätt och vis....


Av Johan - 15 augusti 2010 19:36

Så var det igår kväll dags för Midnattsloppet på Söder i hufvudstaden, var min vana trogen på plats tidigt och hann avnjuta min kvällsmat (innan loppet) till tonerna av ett coverband... Optimal uppladdning... Nåväl, när jag sedan körde stegringarna innan loppet kändes det riktigt rappt och jag kände mig lugn och peppad på att få till ett bra lopp speciellt efter tisdagens fadäs! Jag vet ju dock att man inte ska utläsa något av känslan innan för det är väl när loppet är igång som det räknas, men igår kan ha varit en av fåtalet gånger som värmningen matchade tävlingsbenen... Återigen där kan inte skönja ett mönster, bra värmning dålig tävling har ju hänt och vice versa...


Nåväl till loppet, starten gick och det var god fart redan från starten, hamnade nästan per omgående i en klunga bestående av Zigge, Herr Larm, Bergstedtarn och en Gotlands-snubbe, löpte igenom första kilometern på 3:13, snabbt javist men hanterbart, vis av erfarenhet så går alltid ML´s första kilometer snabbt. Ganska omgående efter detta hamnade i ett av dessa tv-spels liknande grejjor man löper igenom på ML (i år var det två). Nu i form av nå´n NIke+ grej med gröna lampor, tillråga på allt i en utförslöpning i en tunnel, jag uppelvde det som sjukligen svårt att se asfalten i detta ljus, och såklart om det fanns några nivåskillader, så jag slog av på farten för att inte trampa snett och ruinera loppet. Tappade dock inte nå´t på min klunga utan den var intakt upp mot kilometerskylt två som sannolikt satt helt fel eftersom min klocka visade 2:50, detta var också sista gången jag kunde utlösa kilometertider då det var för dunkelt för att försöka, resten var på känsla... Men känslan var ändå att vi låg på i riktigt bra fart. Ut på den hemska biten längs vattnet där man tyvärr löper på sugande gatsten kände jag dock en viss slitenhetstendens, låg lite trångt i klungan och tog ett kliv ut och fick fri väg och kunde ta "mitt eget steg" detta gjorde den lilla skillnaden och flytet återinfann sig... Vår klunga höll ihop även om jag som vanligt fick slita mer än att tjäna på alla utförslöpor, dock vid backen upp mot Sofia kyrka, frontade jag gruppen och vi plockade löpare på krönet av backen, körde ganska hyggligt uppför, ville inte riktigt bränna krutet där. Likväl som jag tillät mig själv att "vila" en smula i några fler uppförslöpor då jag vet att jag inte får jobba lika mkt där som många andra. Fortfarande var klungan intakt, vid 8 km så trycker Herr Larm på gaspedalen lite och vi följer och i backen uppstrax innan 9 km kör jag något hårdare och uppfattar det som att dom andra får släppa lite, sedan ser jag mig aldrig om utan kör järnet. Tyvärr får jag inte stor nog lucka innan utförskörningen mot målrakan och Zigge och Martin Öhman från Hässelby (vilken vi plockade in vid Sofia kyrka) glider förbi. Kan inte streta ikapp Martin men går om Zigge igen vid upploppets start, fruktar dock att han har en fierce medeldistans-kick kvar i bagaget och att jag startat min spurt för tidigt. Som befarat kommer han upp och om och får några meter rätt snabbt, borrar djupt och försöker gå ikapp eller i bästa fall inte släppa så mycket, i mål torskar jag dock den duellen med 1 sekund. Känslan genom hela loppet är dock att vi löpt snabbt, riktigt snabbt hela vägen, blir därför lite lätt förvånat initialt när jag ser att klockan "bara" visar just under 34'... Dock inte besviken på något vis, officiellt 33:55 och en 13:e plats (9:a bland svenskarna) vilket är min klart bästa ML placering... Så jag är riktigt nöjd, självförtroendet som fick en rejäl törn i tisdags är back igen... Nu borrar vi på...!

Av Johan - 13 augusti 2010 08:04

Nu de här senaste dagarna efter tävlingen har man ju inte kunnat låta bli att klura på upplägg och allt under dom lugna pass jag nu löpt. Tyvärr kan jag ju inte se nå´n röd tråd i mina nedtrappningar/upplägg inför mina bästa lopp, det som funkat bra en gång har bevisat sig obra en annan gång, ex: Mitt PB lopp över 10 000 m förra året kom ur en period där jag inte lättade nämnvärt på träningen under aug. (eftersom huvudmålet var Frankfurt Marathon i okt) hade t ex ett 30 km+ långpass två dagar innan tävlingen till och med. Och i Trosa i år som också gick svinbra så var det ingen lättning, körde t o m nästan 20 km (fördelat på två pass) dagen innan. Samtidigt har vi loppet på 5000 m för några veckor sedan, där jag släppte upp löpte "bara" 2 x 7 km de två dagarna innan och det funkade förträffligt även om benen inte kändes bingo under loppet...


Att man sedan vid lättning på träning blir ett orakel på att känna efter hur kroppen känns är ju ett annat fenomen, känns det segt, har jag ont... Hela denna veckan har präglats av vad jag känt efter som ett seghetsfenomen, lik förbannat tror jag att om jag under en "normal" vecka (dvs tävlingsfri) känt samma sak på morgonjoggen innan ett intervallpass hade jag bara ignorerat det och förmodligen hamrat in intervallpasset helt enligt plan, så det hela spelar ett litet mind game med en också... Givetvis har det hela blåsts upp på grund av att jag klev av i tisdags, men jag hade ett bra, givande snack med Walker i onsdags och nu är jag bara taggad inför morgondagens Midnattslopp på söders höjder... Visserligen inte det snabbaste av lopp nå´nstans och men med en inramning (iaf under loppets andra halva) som är grym, ser fram emot det hela...


Och till sist, träningen sedan psykbrytet:

Ons: Morgon 8,3 km, Kväll 8,3 km inkl. koo

Tor: Lunch 10,6 km inkl. koo

Fre: Morgon 6,8 km blir sedan samma hem efter lunch inkl. koo...


Återkommer efter mitt-i-natten-loppet!

Av Johan - 11 augusti 2010 09:14

 Det kan inte alltid gå bra eller lätt uppenbarligen, igår kväll var det dags för 10 000 m på klubbens arrangemang Långlöparnas kväll. Förutsättningarna kunde knappast vara bättre, sol, en behaglig temperatur, Seas som skulle hara på 16:10 på 5000 m, jag hade ett nysatt PB på 5000 m med mig som självförtroendehöjare och kvitto på god form... Kunde knappast slå fel eller? Vi blev ett gäng som direkt efter starten hakade på Seas farthållning: jag, Nicklas Sydow, Laser, Tröskelkungen (a k a Robert Westman, Hälle IF) samt Cedden. Vi utförde ingen optimal klunglöpning inledningsvis och när andra varvet blir en 81,5:a känns stressen inom gruppen, redan här blir vi alltså efter schemat och det är glapp som uppenbarligen löps ikapp under kommande 4 km (eftersom Laser passerade 5 km på 16:11), första 3 km känns lätta och inga tendenser, men allteftersom farte intensifieras så blir det tyngre och tyngre, ligger i rygg på Seas och släpper en liten lucka vid dryga 4 km, Laser noterar och går upp och täpper till och sedan glider dom sakta ifrån och jag tappar. Håller ut en hygglig pace en bit till med Tröskelkungen i rygg, nå´nstans efter 5 km (har mental och fysisk kris och tappat alla begrepp om hur långt vi sprungit) går han upp och erbjuder sig att dra, jag har då inget att svara med, löper 300 m till och kliver av vid varvningen... Sjukligt bittert!!!

Känns såklart inte bra att kliva av, nå´nstans klurar jag på att jag iaf kunnat ta mig i mål på en respektabel tid om jag gjort mitt eget lopp, detta var andra gången vi körde med hare på 10 000 m och andra gången det inte klaffade (förvisso var det varmt och alla underpresterade sist, på ALJ-Open –09). Aja, hoppas att detta inte är nå´n bestående trend, men man är ju lite rädd att man ska upprepa brytandet när man en gång startat det... Trist känns det också eftersom detta var det lopp över 10 000 m som jag nog trodde jag hade bäst chans att slå mitt PB på... Kunde sedan stå vid sidan av och se Laser grisa sig till en riktigt bra tid, big up till honom och se Tröskelkungen storpersa, grymt... Och sist men inte minst se Mats Granströms imponerande 60” runda på sista 400 m för att vinna på 30:13...

Hur som helst var det som vanligt roligt att träffa alla och snacka under värmning och nedjogg.

Av Johan - 9 augusti 2010 19:59

Imorgon är det då dags för en drabbning över 10 000 m på Stadions tartan. Väskan är packad och klar, bilen styrs till hufvudstaden direkt efter jobbet imorgon... Idag har jag betat av 2 x 6,8 km med några koo på bägge passen. Körde till och från jobbet, höll igen rätt bra hela vägen, blev dock överrumplad av jordens hällregn på vägen hem... Kan väl inte säga att jag hade nå´n direkt studsig feeling i kroppen idag...


Imorgon lunch ett lugnt varv runt Svartån, ett par koo och sedan är vi good to go för veckans första tävling...!

Av Johan - 8 augusti 2010 10:36

Jepp, dagens goda råd ger jag själv (och andra)... Om du har folk på middag, drick då inte tre koppar kaffe kl. 20.00, du kommer garanterat inte somna tidigt... I mitt fall vred jag mig i sängen till långt efter midnatt och sedan körde Folke en early bird vakning 05.50 Tacksamt nog fick jag gå och sova en sväng efter frukost, men om man är pigg idag? Inte som önskat... Idag bara två korta lätta pass varav det ena är kört, 2 varv i Trollskogen 7,1 km, toppat med några koo... Blir nå´t liknande i em/kväll...


Igår då, kneå den enda träningstiden, 07:45, sprang 7,1 km, slängde in en fartlek modell lite light bara för att få lite fartfeeling i benen 4/3/2/1', PJ 2'... Sedan en heldag på Parken Zoo... Fick t o m se en hel del djur, alla nöjda och glada... Sedan hem för trevlig kväll med god mat, gott sällsis, kul helt enkelt...!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se