swyzak

Alla inlägg under juli 2010

Av Johan - 9 juli 2010 08:09

Så efter en dag av löpstilltje kunde jag så igår stilla min abstinens på bästa sätt intervaller på tartanbana, ett av livets goda. Brassade ned till Arosvallen efter 18-tiden igår, den mest stekande solen hade placerat sig bakom lätta moln och höll sig där under hela passet, rätt skönt... Det kompenserades av sedvanlig motvind istället, men det är mera formalia på Arosvallen och jag har lärt mig acceptera det och det är bara att tugga på... Dagens pass såg ut enligt följande:

1200/1000/800/1000/1200 m, med 200 m PJ, dessa följdes av 1' seriepaus + 200 m jogg innan 3000 m skulle avverkas. Farterna var 10 KP till 5 KP på stegen och 10 KP på 3000-ingen. Brakade igång och det gick tämligen väl genom stegen 3:56.5/3:13.9/2:33.8/3:11.0/3:46.9, hann snöra av mig spiksen till 3000-ingen och sedan damma igång, trodde jag skulle glida genom den rätt lätt nu när farten var lägre, men tack vare stegen innan var benen rätt tärda och att hålla 10 KP visade sig vara tufft där och då, kunde förvisso dunka in den på 9:52.2 således 3:19-snitt på den och sett som helhet var det ett bra pass solokört i vanlig ordning...


Imorse blev det ynka 7 km i Trollskogen, sliten var jag och trööött.... I eftermiddag glass och lek på Djäkneberget, imorgon stafett i Norberg... Kul!

ANNONS
Av Johan - 7 juli 2010 07:16

Kommer det att bli då stackars Folke fortfarande har feber, men hostan verkar bättre (så vi hoppas båda på bättre sömn inatt). Hade grandiost härliga planer för dagen, löpning i Sura inkluderad, nu blir vi istället inne iaf när Folke e vaken... Och den enda träningen lär bli styrka innan fotbollen ikväll...


Imorgon kväll iaf intervaller på Arosvallens tartan innan friidrotten... Tills dess stilltje...

ANNONS
Av Johan - 6 juli 2010 15:42

Fick till ett pass idag iaf, 10,1 km mostly i Rocklundaskogen, med Folke i vagnen och Melker hos ett par kompisar gjorde det hela möjligt att ens springa idag... Så thnx a lot Thomas och Emma! So far so good...


Men på eftermiddagen när det skulle vankas avfärd mot kalas på landet vilket både jag och Melker såg framemot så började Folkes hosta eskalera och hans kinder antog en rosenröd form och sedan visade det på feber... Stackarn och ack så tråkigt, han verkar iofs vid god vigör och leker i sitt rum och Melker är med kompisar på gatan. Kanske bara jag som är lätt uttråkad egentligen... Undrar om skatan som flög i på vår altan (för andra dagen på rad) har hittat ut eller ligger och självdör i nå´t hörn... Får gå och kika, alltid nå´t att göra... Hur som semifinal i fussballen ikväll och förmodligen ett styrkepass oxå...


Hoppas på en bättre dag imorgon, för vi har betydligt trevligare planer för den än att sitta inne...

Av Johan - 5 juli 2010 19:40

Sådärja, nu är internetuppkopplingen fixad igen, efter räkningsmiss av undertecknad, very bad... Sen Trosa har det löpts ett lite längre pass på söndagen (samt ett till-badet pass i lördags 11 km), in fact ett av mina längsta på länge, flydde den värsta solen på förmiddagen, trots detta nära 30 grader ute men på Rocklundas 15 km spår så fanns mycket skugga vilket var klart tacksamt, benen var riktigt på hugget och av slitenhet inte ett spår och jag kunde tuffa runt 20,1 km på dryga 88'.


Sedan vinkade jag av sambon som ska befinna sig på Gotland å jobbets vägnar under Almedalsveckan, så under sön-tor är jag alena med dom minsta, vilket gör situationen kärv med träningen. Idag tog jag mig iaf ut till föräldrarna i Sura och kunde löpa på min barndoms gator, tog tillfället i akt att göra ett kvalitetspass av det hela, skissade 2 x 4/3/2/1' med PJ på halva tiderna av snabblöpet, ni hajjar? SPJ på 5'. Farten och benen var riktigt god om jag får uppskatta så var farten runt 5KP, ge och ta beroende på underlag och motlut... Harvade runt så gott som hela Sura och lite därtill och tog 14,4 km på 57'. Imorrn hoppas jag med goda vänners hjälp få till ett löpvagnspass iaf... Torsdag kväll hoppas jag kunna kräma in ett formshapande banpass inför Engelbrektstafetten på lördag...


Nu dags att vattna blommor sedan månne Dr Hus på dvd....

Av Johan - 3 juli 2010 19:30

Förra året missade jag årets begivelse på grund av jobb, i år kunde jag köra dom 32 milen t/r som det är till världens ände. Är det värt det? Svaret är tveklöst ja, även om nu inte utfallet blivit det det blev är svaret ändå givet... Trosa stadslopp är ett av årets bästa och i särklass mest stämningsfyllda lopp... När ett helt samhälle gör kvällen till en fest på grund av loppet, det kan inte bli fel... Jag kan känna mer av stämningen när jag springer in bland åskådarena i "centrala" Trosa än vid dom packade leden på Avenyn under Fiskvarvet, det hela andas stämning som är svår att sätta ord på... Att sedan vädrets makter brukar stå arrangemanget bi gör inte det hela sämre... Men nu till det tämligen traditionella, nämligen racerapporten...


Hade placebojoggat 3 km på morgonen som sig bör, var lite nojjig över att jag faktiskt löpt nästan 20 km dagen innan, att det skulle inverka på min prestation, nu var det inte fallet snarare tvärtom... Starten gick lika oväntat som vanligt på dom smala gatorna, blev lite inträngd inledningsvis och hamnade rätt långt bak men kände på ansträngningen att det var god fart ändock, Trosa inbjuder till snabb öppning minst sagt, bommade första kilometerskylten som iofs bör sitta fel (kort) men kollade strax efter och hade 3:09 då... Hade ändå luckat fram till ett gäng löpare och sedan låg Tjalves Grönroosare en bit före detta gäng, första gänget tog jag strax efter 2 km, hade en lucka upp till Grönroosen men lyckades fånga in honom relativt snabbt. Kändes som jag hade bra driv och jagade nästa grupp löpare bestående av Hofvets Brian B, Akeles Jonas Andersson, Huddinge-Colm och Hässelbys Björn Thorsell. Visste att vi hade loppets första uppförslöpa inom sikte och att jag förmodligen skulle lyckas täppa uppför, vilket jag gjorde, men lika fort som jag tog uppför fick jag jobba för att hänga med utför då jag formligen suger utför... Till sist planede det ut och jag låg med bra i gruppen och gick upp och körde, den jag upplevde som var den enda som hängde på då var Akeles Jonas Andersson. Vi hade nu en rätt stor lucka fram till Hammarbys Kammert-Gustafsson och jag lät benen driva på och dom svarade duktigt denna kvällen och nå´nstans in genom Trosas centrum tappade jag även Akele-Jonas... Nu var det bara jag och luckan fram emot Kammert-Gustafsson, som sakteliga krympte, ut på det kritiska gruspartiet innan 6 km tappade jag lite driv, men jobbade för att hålla god fart med vetskap om att jag skulle komma till min rätt så fort jag fick fast mark under fötterna igen... Vid 7 km var jag ikapp, valde att inte lägga mig och avvakta utan bara ösa på, kändes som Kammert-Gustafsson ökade lite när jag kom upp jämsides men jag kunde gå om och sedan körde jag bara på... Och det som stämde idag var att jag efter varje uppförskörning på slutet (som var fler än jag mindes dom) hade ben som svarade snabbt och kunde komma i hög fart och bra löpning igen... Valde att ösa järnet med vetskap om att sista 500-600 m i Trosa är utför och jag suger som sagt på det... Och när det väl var där så maxade jag ut allt, allt... och lyckades säkra den 9:e plats jag fått när jag plockades Kammert... Går i mål på 29:11 vilket är 21" bättre än senast, helt sjukt nöjd med hur löpningen klaffade idag...


Trosa rockar thats it....!

Av Johan - 1 juli 2010 08:45

Ja man kan ju undra, imorse stack jag ut klockan 06.00 och var knappt vaken innan jag nådde Trollskogen efter 1 km, gräsligt trött, trots att jag sov innan 22.00 igår kväll... Jag borde ju vara van kan man tycka efter att ha körde 05.00 förut, men lyxet att morgonlöpa efter frukost som jag varit bortskämd med under dagistiden har väl fått kroppen på andra planer... Lär dock bli ändring på detta under semestern då det lär bli många tidiga mornar för att få ihop allt... Resten av dagen lär gå i lugnet och plockandes tecken, sedan kryddat med picknick i hamnen toppat med glass och hemlöpning post-glass på det, verkar najs...


Nästa vecka lär bli en kärv vecka med min kära sambo på Gotland med jobbet sön-tor och jag alena med dom två minsta, ska försöka greppa alla halmstrån man kan för att lyckas få in nå´t pass varje dag... Sedan börjar sommarens brutala tungplogande som ska ge form till sensommaren/hösten, det ser jag framemot... På allvar alltså...!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se