swyzak

Alla inlägg under maj 2010

Av Johan - 17 maj 2010 07:41

Det var ett antal månaders sedan som jag nu tävlande på 3000 m och träningen då var anpassad efter att göra så bra ifrån mig som möjligt över den distansen, nu är fokus på något längre distanser och dom snabba intervallerna hade lyst med sin frånvaro ett tag... Så det var med viss osäkerhet jag for upp till Stockholm och Sätra IP för att delta i Svealandsserien på 3000 m... I mitt huvud innan var en tid under 9:20 mycket bra givet betingelserna med sviktande form och det tidigare nämnda...


Det var ett gott startfält som radade upp sig strax innan 16-tiden igår eftermiddag, mulet väder och en behaglig temperatur, en smula jobbig motvind på upploppsrakan dock. När starten gick lät jag tätklungan med Per Sjögren från Örebro i fronten löpa iväg, att gå med dom boysen hade varit omöjligt, la mig initialt i rygg på Gute-Thunegard och första varvet på 71-72" vilket var klart snabbare än plan, efter 500 m kände jag att farten började mattas mer än önskvärt och jag gick förbi och skötte farthållningen och nå´nstans efter 1000 m (c:a 3:04) hade jag hängt av Thunegard och hade nu ett härligt vakum upp till Ärlas Erik Swahn som gått med klungan inledningsvis och fick plikta för det nu... Fick bra feedback från Seas med varvtider och Roffe serverade tider på hur jag tog in på Ärla-Swahnen, med 1000 m kvar hade jag gett mig fan på att det skulle funka idag och i inledningen av sista varvet var jag ikapp, dock svarade han när jag försökte smyga upp och förbi... Men med 250 m kvar drygt gick jag ut och la i allt och kom förbi och sedan trampade jag bara på utan att se mig om alls och kunde skära mållinjen som 5:a på 9:13.14 vilket var över alla mina förväntningar innan loppet... Såklart mycket nöjd med det resultatet...!


Nu ska man bara hålla sig frisk från alla ens barn här hemma som snorar och febrar så blir det en relativt lätt vecka med 1000-ingar på onsdag inför lördagens Göteborgsvarv...

ANNONS
Av Johan - 15 maj 2010 18:44

Äntligen... ska man väl börja med, äntligen kom idag värmen smygande... Förvisso hade den redan anlänt lite lätt igår em när jag dammade iväg på mitt distanspass över 13 km drygt, flöt lätt runt i bra fart då och tryckte i lite mera sista 4 km hem... Om man kan klassa distanspass så klassas det som ett riktigt bra ett! Imorse var jag ut igen, bara ren distans, skulle försöka leta mig bort till elljusspåret ute i Hökåsen via skogstigar, gav upp efter mötts av Everglades efter 10 meters löpande i skogen... Fick styra kosan mot Rocklunda och delar av 15 km´s spåret... Visst var det blött men inte på långa vägar nå´t Everglades inte, benen var inledningsvis morgonsega men växte in i passet i takt med att solen bröt fram, första passet iförd bara t-shirt och shorts var ett faktum och handskarna fick ligga hemma för första gången detta året... mycket bra... 12,1 km blev det till sist... Och ja, styrka hemma på kvällen framför tv´n...


Annars har det varit lite turnerande över Sandviken och Falun i torsdags, vilket gav en "vilodag" med bara 7 km på morgonen...


Imorgon ska det löpas på bana, och det ska tävlas... Inget mega-prioriterat i min kalender med därmed inte sagt att jag inte kommer jobba skiten ur mig... Det är dessutom ånyo möte med distansen 3000 m vilken jag ärligen känner att jag inte är maximerad för just nu, så det ska minst sagt bli intressant... Det är Svealandsserien i friidrott på Sätra IP som gäller... Kul ska det bli och damma av spiksen för 7 1/2 tartanvarv... Ett mucho bra snabbpass blir det oavsett utfallet...!

ANNONS
Av Johan - 11 maj 2010 19:37

Jaha, så var det det då dags för tusingarnas maximala och minimala max...? Dvs, 15 st det högsta antalet jag kör och med den kortaste vilan 30" ståvila... Brukar normalt sett inte våndas och fundera över pass, men idag gjorde jag det... Vred det ut och in, skulle jag köra det på bana eller asfalt? Hur skulle det gå, skulle jag stå pall? Normalt sett inte ett sätt jag känner inför nå´n typ av pass lr ja kanske snabbdistanser möjligen men intervaller är alltid bara ett rent nöje... Månne var det de senaste veckornas blandade skörd av utfall på tusingarna som skapat oron... Körde igenom benen en sväng på morgonen som sig bör, segt som attan blev det 6,5 km på 30', sedan en heldag med barnen på "djurpark" innan det var dags att styra bilen ned till Arosvallen som för dagen var tämligen vindfritt och badade i en underbar kvällssol...


Kickade igång iaf och kände per omgående att benen inte var lika alerta som förra veckan, fick hela tiden bita i och jobba, var lixxom varken alert i skalle eller ben under passet... Fick en rejäl svacka rent mentalt också som jag på nå´t vis fann en väg ur och vips hade jag kört 10 st och kunde på nå´t vis öka lite på dom tre sista, ok tiderna var inte att jämföra med dom jag hade på tusingarna i friidrottshallen innan magsjukan men jag känner mig nöjd med att jag borrade på och snittet 3:22.2 känns helt ok, kunde avsluta sista på 3:14.6. In alles 19 km...


 

För övrigt damp en trevlig bok ned i brevlådan idag... En order från England, kvällsläsning om Deek i nå´n vecka eller så... En fet inspiration för mig sedan jag för första gången läste om honom i Legends of running... Just det kapitlet ihop med Zatopek-kapitlet i just nämnda bok är dom mest omlästa... Pepp!

Av Johan - 9 maj 2010 19:24

Söndagen innebar sedvanlig vårstädning på samfälligheten vilket innebar att man var uppe på benen och var fysisk minst sagt hela förmiddagen, det gav inte den alertaste kroppen när det var dags för passet... Coachen hade dukat upp 4 x 4 km i 21 kp med 4' PJ, då jag vanan trogen ofta brukar bränna passen om jag ska köra dom mot kilometrar tillbaka från Garmin så körde jag strategin med att köra dom på tid och känsla igen, precis som way back... Således 4 x 13:30 istället, lyckades ändå damma iväg första för snabbt, fick plikta för detta på slutet av den andra intervallen med mycket sega ben längs Svartåns grusväg... Benen repade sig hyggligt till den tredje, men efter den var det nära att jag skulle kalla det för gonatt, men jag vek av ut mot Rönnby och i motvinden på den oändliga rakan fick jag oväntade krafter och kunde löpa på väl och kunde avsluta paset med en god känsla... In alles 24 km på 1.35:42


Hela veckan gav strax under 12 mil, med en helt löpfri dag. Dock tre bra kvalitetspass och som sagt TVÅ styrkepass...

Av Johan - 7 maj 2010 10:24

Jaha så var det fredag igen, damn veckorna går sjukligen snabbt. Helgen kommer bli späckad imorgon blir det först funkisarbete på Kungsholmen Runt med bägge barnen då sambon springer loppet... Givetvis ska Melker springa knatteloppet innan också, sedan bara hem och iväg på middagsbjudning, således nada träning imorgon. Alla som läst min blogg vet att jag förespråkar hellre ett lättare 6 km´s pass en helvila, men imorgon finns baske mig inte tid...


Varendaste blogg som har med löpning att göra har väl den senaste veckan nämnt Chris Solinskys 10 000 m´s debut som alla nu redan vet resulterade i nytt amerikanskt rekord och ännu större kanske förste icke-afrikanskfödde löpare under 27 minuter... Det mina damer och herrar är stort... Jag har under ett par år fascinerats och inspirerats av dom amerikanska långdistanslöparna med the likes of Ryan Hall, Dathan Ritzenheim, Matt Tergenkamp, m. fl. i spetsen nu således ännu ett namn att lägga till däruppe... På nå´t vis blir det mer påtagligt när jänkare (och månne Europeér i framtiden) löper på världsklasstider, känns mer verkligt... Även om jag vet att det i allra högsta grad är verkligt eftersom afrikanerna busts out sådana tider i parti och minut och har en hel armada löpare redo för det... Det blir lixxom lite superhuman över det... Nu vill jag inte säga att det på intet sätt är inspirerande att se Bekele sträcka ut och mosa sönder allt motstånd... Men det är kul och på alla sätt bra för långdistanslöpningen att jänkare är on to something här... Personligen väntar jag bara på att Ryan Hall ska lyckas skörda sin första stora marathontriumf, att han är redo råder det inget tvivel om...


Näää, nog om det men det är inpirerande, så inspirerande att jag var tvungen att slå på datorn en extra sväng igår för att se Solinskys avslutning i rekordloppet... Egen träning idag då, morgon 11,2 km med löpvagn, snart snöra på sig för 30-35' distans och hämta på dagis... Sedan tacos ikväll... Pepp!!!

Av Johan - 6 maj 2010 10:17

På gårdagskvällens intervallpass fick jag tillfälligt stifta bekantskap med farter jag inte tränat i sedan inomhussäsongen tog slut... PÅ agendan hade coachen skissat upp 3 x 200/300/400/300/200 m, med 100/100/200/100 m PJ, med 2' seriepaus... Farten skulle vara 1500 KP på dom kortare och typ 2KP på 400-ingen... Lyckades väl hyggligt, klart kul att få dra på med spik igen även om det var ovant vid dessa farter, snällt nog var det inga långa saker så syran hann aldrig megaslåtill... Kunde på ett bra sätt avverka allt som fick ett kilometersnitt på 2:57.4... Och morgonens 12,4 km idag hade inte alltför slitna ben heller utan kunde löpas på fint i finvädret... Detta blir dagens enda löppass, styrka är på agendan ikväll igen, vilket gör att jag på 8 dagar fått ihop 4 styrkepass, mycket bra för att vara mig...!

Av Johan - 4 maj 2010 10:08

Igår kväll var det repris på förra veckans pass nämligen som rubben antyder 15 x 1000 m, men vilan var reucerad till 45". Valde att köra passet på min intervallraka i hamnen av nå´n anledning, annars är jag en förspråkare av bana då jag ofta har koll på vilken fart man håller där, men då jag har ett banpass planerat ändå denna veckan så vill man inte göra för mycket av det roliga. Jag mätte om tusingen i hamnen markerade upp den fint med Melkers asfaltskritor så nu finns den där ett tag till iaf... Sedan hamrade jag igång, nackdelen är ju att man inte har nå´n koll alls på hur snabbt man springer ville gärna försöka som sist fast kanske ha fler närmare 3:20 mot slutet, nu öppnade jag på 3:22 och lyckades aldrig riktigt sänka, var mer rädd att braka igenom... Svor mig fly förbannad över att jag aldrig lyckades bromsa mig själv... Vips hade jag ändå klarad av 14 st och kunde mosa in den sista på 3:13 utan att bomba fullt ut, försökte fokusera på tekniken trots att jag var trött... Lyckades jag? Tja det får bystanders avgöra.... Snittet igår blev 3:20.0 dvs snabbare än sist fast med kortare vila, det tar jag som ett gott tecken...


Imorse hamrade jag och Folke runt med vagnen, tämligen slitna ben var det, men 9 km på 43' blidde det... Får se om jag ids ta mig ut en sväng ikväll eller om det får vara nog....

Av Johan - 2 maj 2010 18:28

Lördagens eftermiddagspass var nog den första indikationen efter magsjukan att kroppen var med. Kände mig sjukt lätt i steget på uppvärmningen, stegringarna kanon trots en numera normal företeelse på Arosvallen, nämligen motvind till absurdikum... Men idag lät jag mig inte nedslås av detta faktum... Passet var alltså 3 x 7 x 400 m, med 200/150/100 m PJ och 2' ståvila mellan serierna... Farten skulle vara 5 KP och utifrån min nuvarande form så ansåg coachen att 77"/400-ing vore bra... Körde igång första serien i spik, drev sjukt bra med längre spik än jag tidigare haft (och ingen träningsvärk idag heller), fick som sagt möta en vägg av motvind drygt halva varvet men dammade på hela passet igenom utan direkta svackor. Snittet blev 76.6" och mycket nöjd kunde jag fara hemåt...


Idag körde jag 20,1 km ut mot Skultuna och vek av halvvägs för att passera Skerike på vägen hem, fint väder och skoningslöst bra ben, flöt runt i autopilotfart på 84' knappt nämnvärt sliten efteråt... Nu hägrar styrketräning framför tv´n och ny vecka är snart igång... Den gågna veckan uppskattas till dryga 12-13 mil...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se