swyzak

Direktlänk till inlägg 23 maj 2010

Göteborgsvarvet 2010

Av Johan - 23 maj 2010 18:04

Om nå´n innan hade sagt till mig att jag skulle värdera gårdagens lopp med en sluttid på 1.13:34 (vilket är dryga 75" från mitt PB på distansen) som ett av dom bästa loppen jag gjort skulle jag förmodligen inte trott vederbörande... Men då kunde jag aldrig räkna in värmefaktorn som rådde igår, 25-26 grader och olidligt gassande solsken i bästa Stockholm Marathon-anda rådde i Göteborg igår...


Faktum är att jag innan faktiskt inte ens spekulerat så hårt på att det skulle gå att göra kalastider på banan, då förra året var en värdefull läxa i att banprofilen är klart tyngre (i mitt tycke) än exempelvis banan i Sthlm... Innan start fick jag ett sista väldigt gott råd av Coach Walker - håll igen inledningsvis! Så när starten gick så försökte jag hitta en bra rytm och inte dras med alltför hårt i startrusningen, 3:24 på första kilometern mot 3:17 förra året var klart bättre och jag står emot frestelsen att dra på mer för att gå ikapp löpare jag egentligen skulle velat rygga... Inledningen känns dock lite trevande och småseg innan jag hittar mycket bra löpning på Hisingensidan (10 km på 34:48 mot 34:10 förra året), har då redan börjat succesivt börjat plocka folk och har i detta läget slagläge på hotellinnehavaren Sander och vid 12 km kommer jag ikapp och går förbi och tar upp jakten på två löpare framför, kommer ikapp en bit innan Göta Älvs-bron, frestas en smula att stanna bakom dom över bron, men väljer att köra på... Väl över bron där jag infångar ytterligare en löpare så känns benen såklart lite slitna men det känns helt hanterbart och uppför Avenyn lägger jag en 3:08 kilometer (kort!?!?) i jakten på framförvarande löpare däribland Hofvet-Sydow, efter snurren runt Götaplatsen så är jag ikapp två norska löpare och lägger mig bakom ett slag innan jag inser att tåget att fånga framförvarande Sydow kommer inte funka i denna fart, så jag går tämligen snart ut och om... Nu blir det rätt tunglöpt och lätt utför och Sydow vänder sig om och får se att jag närmar mig och får mer fart på fötterna och försprånget ökar inte... Vid 19 kmlöper jag förvånande om Sävedalens bågskytt och när vi springer in i SLottskogen igen är jag ikapp Sydow och vid 20 km lägger jag in en extra växel och försöker köra ifrån... Dock svarar han och tar tät, men i sista backen in mot Slottsskogsvallen går jag ut, pumpar allt jag möjligen har kvar i hopp om att han ska släppa, tyvärr gör han inte det och passerar igen på gruset in mot Vallen, jag gör allt för att hitta en växel till, den finns tyvärr inte och får se mig sekundslagen typ... Ändå sjukt nöjd med tiden och upplägget och känslan...


Just nu infinner sig bara massa pepp!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sussie

23 maj 2010 18:31

Pepp, pepp! Grymt som sagt!

 
Ingen bild

pinballwiz

23 maj 2010 19:24

Bra jobbat i värmen!

 
Anders Carlsson

Anders Carlsson

24 maj 2010 09:01

Riktigt bra gjort. En riktigt fin placering blev det. Ett riktigt bra lopp av dig i ett så pass tufft lopp som varvet var i år.

http://anderscarlsson.blogg.se

 
Ingen bild

Tom S

24 maj 2010 09:11

Mycket bra sprunget!

 
Ingen bild

Jens

24 maj 2010 09:29

Gött jobbat!!! så skall det se ut!

 
swyzak

swyzak

24 maj 2010 10:17

swyzak: Bock och tack, jag ville ha med mig en god känsla från GBG i år och det fick jag verkligen... Värmen till trots...!

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Clark Kent

Clark Kent

24 maj 2010 16:26

Så himla klokt löpt Swyzak. Då många inte kan hantera värmen i kombination med sina ambitioner så lyckades du lysande med detta. Verkligen imponerande.

http://patrik.familyengstrom.com

 
medeldist

medeldist

24 maj 2010 18:59

Du får kalla dig Värmelöparen nu tycker jag, imponerade starkt i det vädret. Själv tänker jag rulla in löpbandet i en fuktig bastu som förberedelse till nästa varv.

http://medeldist.blogspot.com

 
Dunceor

Dunceor

25 maj 2010 09:23

Du har bevisat även innan att du klarar att hantera värme bra. Ett riktigt bra varv och du är den enda jag har hört som är nöjd med sitt varv i år.

http://dunceor.wordpress.com

 
swyzak

swyzak

26 maj 2010 07:42

Får väl bara tacka igen får alla positiva kommentarer... Och kan väl oxå konstatera att jag kanske efter 3 st stekvarma maror äntligen lärt mig att hålla mig kall i dom varma loppens inledande stress, vilket betalar sig...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mårten Westberg

27 maj 2010 11:36

Jättebra jobbat i värmen!
Niklas Sydow har tränat riktigt bra i vinter och tagit ett stort kliv framåt, vilket du kanske har märkt i de lopp där ni har mötts tidigare i år (han har ju varit ungefär en halvminut före dig). I övrigt är det ju idel 1.10/1.11-löpare runt dig och Niklas.

 
swyzak

swyzak

27 maj 2010 18:47

Mårten: Tackar, jag är riktigt nöjd... Och att Niklas lyft sig har jag märkt, så jag hoppas vi kan dra fram varandra till bra tider framöver... Jo, det var nog en hel del som inte kalkylerade med värmen eller iaf inte lät det ändra deras grundplan...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se