swyzak

Direktlänk till inlägg 26 april 2010

Terräng-SM 2010

Av Johan - 26 april 2010 18:05

Det var med hopp jag gjorde dom sista stegringarna på startgärdet inför 2010-års Terräng-SM i Borås, det kändes faktiskt sjukt rappt och bra i steget till skillnad från under själva uppvärmningen, den känslan förstärkte hoppet... Som dryga 42 minuter efter startskottet skulle bytas till en enorm besvikelse...


När starten gick visade det sig att täten rävspelade och att i stort sett hela fältet var samlat första biten, nå´t som var väldigt ovanligt. Långt bak i fältet där jag låg var farten dock rätt hög och jag valde att spela det cool som vanligt och inte förivra mig. Släppte ett gäng löpare framför mig och tappade tyvärr onödigt mycket på dom under första utförsköraren, plockade dock en aning i den lååånga backen på första varvet och under andra varvets första hälft var jag ikapp en klunga bestående av Jonny Björk från Akele, nå´n kille från IK Wilske och IFK Tumbas Johan Ställberg. Ligger kvar där då farten fortfarande är god och kroppen känns inte god för att redan nu dra vidare... Ut på tredje varvet är det jag som anför gruppen, försöker dra på lite, lite mer nu för att försöka täta en lucka vi har framåt, dock förblir avståndet konstant under dom följande två varven. I sista knycken på på lååångbacken på varv fem lägger Jonny Björk i en växel till och får nå´n meter, jag hajjar vad som är på väg att hända men min usla utförslöpning kan inte täta i den kommande utförslöpan men när det blir platt vid varvningen äter jag mig ikapp och nu är tempot ett annat och jag svarar illa på det, biter i ryggen till utförskörningen efter 600-700 m där kan inte mitt steg matcha och jag blir till råge på allt omlöpt av IK Wilske-killen, då hade vi faktiskt plockat mot framförvarande löpare... När jag når foten av låångbacken med 500 m kvar till mål är luckan i det närmaste ointaglig jag försöker trycka uppför men får inget alls bara en massiv trötthet. Bryter mållinjen på 42:05 och en 30:e plats... Där och då sjukt bitter och missnöjd med min insats...


Efteranalysen är enkel och borde kanske ha kunnat dra den efter TDM förra helgen också, jag är inte ikapp efter magsjukan, formen är inte där jag lämnade innan... Hade jag varit i shape så hade jag kunnat stå upp för min taktik och mala ned motstånden de två sista varven och rimligen plockat 5-6 placeringar till. Kommit till den insikten var inte självförtroendet så stukat som det var omedelbart efter målgång.


Vi biter ihop och kommer igen, jag vet vad jag har kapacitet till och vad jag vill uppnå...

 
ANNONS
 
swyzak

swyzak

27 april 2010 10:11

Får rätta mig själv... 33:a blev jag, bra Johan...!

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

laser

27 april 2010 12:03

Jag ska aldrig mer springa 12an. Den är sämst. Jag blir alltid sjuk eller skadad efteråt.

 
swyzak

swyzak

28 april 2010 10:05

Laser: 12:an är fin, synd att formen inte är fin bara... 4:an kommer förmodligen aldrig vara aktuell för mig, den går alldeles för fort...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se