swyzak

Direktlänk till inlägg 18 april 2010

Genmanipulerade äpplen pt. 2 (eller ståryn om Terräng-Dm 2010)

Av Johan - 18 april 2010 18:32

Så var det då dags igen för terränglöpning och DM, såäven i år ute på natursköna Ekerö på exakt samma bana som förra året, ganska lika väderförhållanden också. Kan väl säga att jag aldrig gått in i ett terränglopp med så lite specifik träning för det som idag, men det är nog en situation jag delar med många löpare i landet iofs...


Hur som, till da deal, tävlingen. Starten gick och jag valde som vanligt min taktik att hålla mig lite avvaktande, Iron-MIke och Edsbyns Fahlenious gick tämligen omgående loss och skulle sedan göra upp om segern... Bakom följde Hofvets Sydow och Dansk-Brian och två Hässelbyare och min klubbkamrat Patrik E och sedan jag själv... Redan på första varvet fick Sydow en liten lucka till vår andraklunga, inget alarmerande då trodde jag (nå´t som skulle visa sig vara poor race tactics) och valde att inte då lägga in en kraft insats för att hämta in utan trodde på min plan att jag skulle mala ned det hela ändå... Fast jag insåg tidigt att jag fick jobba mycket hårdare för farten än jag borde i ett så tidigt skede av loppet, men jag borrade mig under andra varvet ändå förbi samtliga och var nog den som skötte jakten på Sydow som nu fått 10-15", vid ett fåtal tillfällen gkom Brian förbi och körde men jag upplevde det som att vi tappade fart och meter framåt och tog tag i taktpinnen och fick sedan således borra solo... Blev efter ett tag rätt mentalt tungt då jag insåg att avståndet inte minskade och att mina ben inte fick ett uns gratis idag. Ut på sista varvet är jag rätt kokt men lyckas ändå forcera så hårt jag förmår på platten och får feedback att jag tar på Sydow, men sista backen tär hårt och det känns som om jag promenerar uppför den och blir väldigt kort och sittande i steget. Fortsätter ändå febrlit att jobba men inser att det nog inte kommer gå idag, trampar iaf igenom loppet i full sula och blir 4:a totalt (DM-3:a). Att jag gav järnet skulle visa sig mycket bra då vi vann lagguldet över Hofvet med EN ynka sekund... Min tid 42:50 är när minuten sämre än i fjol, men jag kan inte vara missnöjd med magsjukebakgrunden och allt så höll jag ihop det bra och framförallt blev det en bra genomkörare inför nästa helgs Terräng-SM.

 
ANNONS
 
Ellinor

Ellinor

18 april 2010 19:53

En sekund är en sekund. Bra där med lagguld. Och brons till dig.

http://sub40before40.blogspot.com

 
swyzak

swyzak

19 april 2010 10:05

Ellinor: Jo en sekund är en sekund, påvisar väl bara hur viktigt det är att stå på hela vägen in till målet...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se