swyzak

Direktlänk till inlägg 15 april 2010

Terrängsimulation

Av Johan - 15 april 2010 15:00

“Snygga ben” är glåporden jag får av skolbarnen (shortsväder idag) när jag på dagens pass just avslutat uppvärmningen och börjar närma mig Djäkneberget för dagens dos av höjdmeter. Eftersom spåren i Västerås ännu bitvis är snötäckta har jag i samråd med coachen skissat upp en simulation, dvs intervaller på Djäkneberget, som både innehåller en del orytmiska kurvor och en del höjdmeter...

När jag värmt klart och laddar inför första inser jag att det kommer bli ett mördarpass idag, don´t get me wrong, dom flesta kvalitetspass är jävligt jobbiga. Men banintervaller kan man ibland hitta ett bra flyt och glida igenom fint. När det ska tuggas kupering vet man att man är in för en though one hela vägen, inte ens utförslöpor utgör nå´n vila ochpumpen får gå på högvarv... Planen är hursom helst, 3 x 1280 m, 3 x 680 m, sedan ett kortare backvarv som körs 3 ggr utan vila, följt att 3 x 80-100 m backe... Har inte exakta data i huvudet men jag vill minnas att dom två första var i dom längderna... Vilan satt till 60” rakt av, lusjoggsvila nedför på backarna...

Dammar igång det långa varvet som inleds med en lång böljande klättring upp mot toppen av berget, i stort sett 2:25 i löptid uppför, med undantag för en kort brant nedförsbacke som följs av ett brant klättring till Djäknebergets topp där det förvisso är platt innan nedförslöpningen mot startpunkten. Startar i god fart och blir varse att mina förhågor om att det ska bli ett tufft pass besannas men jag håller ihop dom tre första med bara 1-2” diff mellan snabbaste/långsammaste, alla under 3:30-fart. Sedan 3 x 680 m, som inleds med en kort brant backe innan det är platt runt berget innan en lång utförslöpa, här börjar det bli jävligt slitigt och jag får gräva djupt i huvudet, ingen viker ned sig alla in under 3:20-fart. Till sist det sista 3 korta varv där alla varven har den korta branta backen och allt löps i en följd, nu är benen slitna och backen på varje varv sätter djupa sår i benen, snittar 3:27-fart här... Pustar 60” sedan 3 x backe på max med god teknik, rätt kokt efteråt...

Bonusanekdoter till dagens pass, ytterligare ett barn skrek ”Du måste skydda dina ben” när jag sprang mina intervaller, oklart huruvida han menade mot solen, eller att shorts kunde orsaka otäcka sår om man springer omkull eller om det helt enkelt var för alla andra skull så dom skulle slippa se mina kritvita vinterben. Att efter passet totalkomad med glasartad blick stå i kö på affären för choklad är ju alltid kul också, idag var det nära att jag öppnade chokladen innan jag kom fram, så in need av energi var jag...

In alles dryga 13,5 km på lunchen och sedvanliga 6,6 km morgonjogg imorse... Nu bara 30-40’ distans i dagarna två för fräscha ben på söndag...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se