swyzak

Alla inlägg under mars 2010

Av Johan - 4 mars 2010 08:35

Som jag skrev igår, så var planen att igår köra kvalitetspass i Sura i samband med besök där, men då Sura om möjligt har ännu sämre snöröjning än Västerås så fick det bara bli ren distans 13,1 km på cykelvägar som var knöligare än kullersten och isblanka vägar, det gick men inte fort... Det hela kunde adderas till gårdagsmorgonens löpvagnspass på 7,6 km...


Så vi styr över kvaliten till ikväll, på agendan står 75' i inte fullt 21Kp, men jag kan redan nu tänka att kilometertider gäller inte då underlagsbetingelserna är långt från klockrena, vissa cykelvägar är riktigt bra andra mer oförutsägbara... Men med en uppv. på 25' först och lite nedj. så lär det bli ett mustigt pass ändå...


Tryckte mig igenom en morgon"lufs" oxå, då var benen bra: 6,4 km på just över 29', lite snabbare än plan men, men...


Men först badhus med barnen i eftermiddag, det är den optimala uppladdningen för snabba pass...

ANNONS
Av Johan - 2 mars 2010 18:00

Vi var på min förra hemmaplan Surahammar idag hos barnens gammelfarmor och gammelfarfar och som av en händelse så kom deras klippbok fram och fanns där inte några urklipp från min tidiga "aktiva" period som löpare. Bland annat fanns att skåda ett tidningsurklipp där jag som 18-åring efter 3 försök lyckats vinna Kalle-Westman joggen i Hallstahammar. På frågan om jag skulle kunna tänka mig att gå med i en klubb och satsa mer seriöst blev svaret nej och på frågan om hur mycket jag tränade var svaret 3 mil i veckan. Hittade även en året äldre artikel ur Sala Allehanda där jag varit först av motionärerna över mållinjen i Silverlöpet i Sala, ett som jag minns det snabbt och mysigt kvällslopp, som lyckades dra bra löpare till elitfältet... Att jag sedan gick med i en klubb (Hallstahammars SK) gjorde nog inte direkt att min träningsdos ökade direkt. Mina rundor låg stadigt på 3-5 km, med 1-2 backpass/vecka och ett långt pass (läs 1 mil, vilket skapade ågren innan, springa så långt). Att sedan alla passen gick i samma fart dvs nära nog racepace är en annan sak... Men min insikt i hur att träna bra/rätt var obefintlig, det enda som existerade var att det var kul att springa men inte för långt... Helst skulle det vara över på 15-20', vilket idag känns löjeväckande...


Så även om jag kanske tror att jag hade fysiskt bättre förutsättningar då att bli en bättre löpare så var skallen aldrig där för att genomföra det hela, eller jag ville/orkade helt enkelt inte lägga ned tid på det... Idag kan jag skratta lite åt hur lite jag tränade men ändå efter otaliga försök en regnig höstdag lyckades göra under 35 minuter på milen i Göteborg... Kunde sedan bara sitta och vänta på mina klubbkamrater från Hallstahammars SK som sprang helmaran, nå´t som syntes mig helt ofattbart då...


Samtidigt är det en grund som jag är glad idag att jag har, som troligen gett mig en hyfsat hög grundkapacitet, och även under mina 10 år av mer rock´n´roll betonat leverne på helgerna så höll jag ändå uppe löpningen ett par gånger i veckan, såklart kort och snabbt avklarat. Men jag är evigt tacksam idag att jag höll i.... För fy fan va roligt det är idag, och suget efter att utvecklas och bli bättre blir faktiskt bara större och större, likaså löpglädjen om nå´n missat det... Snart ut på distanspass och efter det har jag redan avverkat mer än min totala veckodos för 17 år sedan...!


Imorrn kväll ska det dansas kvalitetspass på nostalgins gator (läs Surahammar)... goder afton...

ANNONS
Av Johan - 2 mars 2010 08:31

Till gårdagskvällens drabbning hade 1000-ingarna "spicats" upp en aning med hjälp av reducerad PJ, 100 m... Härligt... Drog av en morgonlufs på 6,7 km med vagnen på härligt oplogade cykelvägar på morgonen, snömodden gjorde det onödigt jobbigt faktiskt...


Så det var inte med helt lätta ben jag värmde inför kvällspasset och tankarna snurrade iväg, och ett uns av tvekan infann sig. Men den var som bortblåst när jag började köra passet, stallorder från Walker var att hålla ned tiderna med 2" mot senast... Så jag sprang kontrollerat kändes det som, men balanserade ändå på ungefär samma tider som senast, snittade 3:18.2 idag, och under 30" på PJ'n på samtliga, kunde lägga sista på 3:10 blankt... Och det kändes som jag hela tiden hade tryck att lägga in på ett sista varv på att flika in samtliga på rätt sida 3:20, kändes riktigt bra... Hade sedan en låång nedjogg från hallen och hem i inte fullt så kul väder och underlag men det funkade...


Idag 45-60' distans på aftonen när barnen nattats... Annars fullt upptagen dag ändå, as usual....

Av Johan - 1 mars 2010 08:09

Vecka 8 blev som sagt tidigare en omstyrning av träningen och med 11,6 km på relativt olsitna ben igår kunde jag runda upp 142 km för hela veckan... Mängd i all ära med det är ju på intet sätt allt, men veckan innehöll bra kvalitativa pass också, tisdagen gav ett fartlekspass modell längre (25 km), och det torsdagens 10 x 1000 m med ett snitt på strax under 3:18 och lördagens långpass (27,5 km) med 2 x 10' stabila fartökningar efter 60' löpta.


Sportlovsvecka denna veckan innebär ingen hets till dagis längre, så det är med lugn och ro jag ser framemot veckans första pass, som kommer bli en morgondistans i snöovädret med löpvagnen följt av aftonen, vilket blir 10 x 1000 m med reducerad vila mot sist (läs 100 m PJ)... Intressant....

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se