swyzak

Alla inlägg under mars 2010

Av Johan - 19 mars 2010 10:43

Eftersom dom senaste dagarna präglats av en brutal träningsvärk och bara ren distansharvning har det egentligen inte varit nå´t av intresse att rapportera om förrän igår. Tog en morgontur som sig brukligt är 7,1 km med vagnen och träningsvärk var i det närmaste borta och jag tog beslutet att nyttja planerade träningsluckan till att besöka Friidrottshallen på eftermiddagen. Sagt och gjort helt glamoröst lämnade jag bilen och barnen till min kära sambo, prestationsluckan sträckte sig från hennes utstämpling från jobbet och till hennes Bodypump-pass skulle börja... Dvs, viss tidspress fanns och på grund av logistiken så fanns var alternativet lång nedjogg efter passet (läs från hallen och hem 7,5 km). Så uppvärmningen blev ynka 8', ingen skolning utan pang på intervallerna. 12 st tusingar med 45" ståvila som rubriken säger... Order var att hålla ned farten i början, vilket jag gjorde la in första på 3:23 nå´n sekund långsammare än plan, problemet var bara att benen var kapitalt sega och att dunka de följande på 3:19-3:20 kostade på mer än det gjort tidigare, visst var vila kortare men benen var inte vakna... Men på 7-8:e så började kroppen skärpa upp sig och det gick att rulla på lite snabbare och kunde göra två under 3:18, för att avsluta med två st på 3:16 resp. 3:08... Att kunna avsluta snabbare indikerar iaf att passet som helhet varit kontrollerat även om benen som sagt var allt annat än bra... Bara att hugga tag i nedjoggen, hem och skiftbyta, kasta i sig falafel, lägga barnen och måla lite... It´s all glamour...!!!


Idag rätt sega ben, körde med Folke i vagnen 10,2 km på strax under 50', lycklig över att det börjar bli övervägande barmark även om det bitvis är suligt slaskigt och blött... Aja, fredag iaf... Zu morgen stundar backpass... Sen långpanna på söndag... Blir bra det...

ANNONS
Av Johan - 16 mars 2010 16:09

Ja, lördagens funktionella analys gav en svår träningsvärk på mina lårs framsidor... Mycket svår, kan inte säga hur länge sedan det var jag hade en träningsvärk av det slaget faktiskt... Hur som helst fick förra veckan bli 147 km+, mucho bra för att vara mig iaf... Och alla pass dunkades in bra...


Den här veckan får kvalitén flyttas till torsdag due to just denna träningsvärk, tills den släpper greppet så blir det bara att rulla distans, men torsdag står iaf preliminärt kvalitetspass på agendan... Men då måste låren bli bättre... Jag är helt enkelt inte van vid X antal minuter utfallssteg... Dåligt Johan...


Idag då, 8,5 km med vagnen imorse, blazing sunshine och benen bättre än igår vilket per automatik gjorde att det gick lite snabbare iaf... Ut på 60-70' ikväll oxå, utan vagn då lär det gå ännu lite snabbare... Sedan Dr. Hus och total refill, inte B & J dock....

ANNONS
Av Johan - 15 mars 2010 10:38

...Kunde jag konstatera efter att på sista intervallen få ta emot en fotbollsspelare av kroppnivå som kom farandes in i nätet, Seas fick dela på bördan då han låg mig hack i häl, jag satte in en hård armbåge och tryckte bort fotbollsspelaren med ett ljudligt "För helvete" och en nyfunnen orytm i löpningen... Anledningen till rubben då? Jo, i samma norska-korp-fotbolls/innebandy-gäng var det såklart en kille med namnen Glenn på ryggen... Vad gjorde jag på Bosön då månne, jo en träningsdag med klubben var arrangerad där, sweet lixxom... Även om allt finns under ett tak på Bosön så finns oxå en klart bristande respekt för tränande på rundbanorna i form av innebandylirarare som går och pekar med klubborna rakt ut i banan och den högst påtagliga risken att få en frisbee på sig eller nå´n annan skum sak... Lite fritidsgård-feeling, typ ett Fryshuset för idrottare... Så kändes det... Låt säga att respekten och kollen är klart bättre i Sätra... Även om dom nylagda banorna var fina...


Träningen då: förmiddagen gick åt till teknikträning och en funktionell analys (tror jag det hette, det är för övrigt den som lämnat mig med en svår träningsvärk i lören), sedan buffélunch, mkt najs och sedan lite teori-snack innan vi gav oss i kast med eftermiddagsintervaller, jag hade 12 x 1000 m, med långsam 200 m PJ på agendan, i sällis hade jag Seas som körde 1200 m istället... Kände mig påtagligt seg innan från förmiddagen så en lång uppvärmning fick det bli, sedan körde vi igång och det kändes kontrollerat genom hela passet och kunde lägga sista på strax under 3:08, snittet hamnade på 3:17.4... Efteråt var låren dock möra, som en följd av alla utfallssteg vi gjort på analysen tidigare på dagen... Med nedjogg och allt blev det 20 km att addera till förmiddagens 5 km... Bara på middagsbuffén innan det blidde tv hos Laser och Alf innan det var sömndags...


Söndagen bjöd ett stort (i mina ögon) sällskap för långpass på Lidingön, träningsvärken från lördagen var ett faktum, men det funkade att springa även om jag var rätt mör och underlaget bitvis kasst vilket dock uppvägdes av excellent sällis... Sista 40' var det bara jag och Laser som körde och vi kunde casha in 30,1 km på exakt 130', ett 4:19 snitt på lite sletna ben, men mycket hann avhandlas...


Sedan var det bara att ta tåget hem för ett kärt återseende med familjen... Imorse var träningsvärken ett snäpp värre, körde 7,1 km med vagnen och känns bättre nu när man fått genomblödning i musklerna, stundar 60' distans ikväll... Hoppas på intervaller imorrn afton...

Av Johan - 11 mars 2010 12:32

Var vad det blev på gårdagskvällens pass, kände mig direkt seg och energilös när jag joggade till backen och jag trodde att det emotsedda backpasset skulle bli en riktig misär, att det skulle bli jobbigt stod redan klart...


Öppnade första svängen upp på långa backen rätt konservativt, eftersom progression skulle genomsyra passet (förutom annan syra då), underlaget var helt ok, eftersom jag kom ut redan 17.00 hade inte asfaltspartierna hunnit frysa till ännu... Det var bara ett parti efter den startdelen av backen som var helt snö/istäckt, stör lite då man två gånger får jobba för att få farten istället för att bara bibehålla... Enstaka jobbpendlare med cykel ville lixxom undertecknad också ha den smala asfaltsremsan så vid några tillfällen fick jag väjja och ta den isiga vägen... Men på det hela taget kunde jag hålla upp teknik och fart under passet... Och orkeslösheten var som bortblåst när jag väl börjat.... Jag gillar backträning!!


Idag blev det så sjukstuga hemma, Melkern med feber och dagens korta lätta pass får bli en inklämd historia direkt efter middag... Zu morgon hoppas jag svärföräldrarna håller ställningarna på morgonen så kan jag beta av 60' distans, det smakar med två lätta dagar då kroppen tuggat 75 km mån-ons.... Med två kvalitetspass oxå...

Av Johan - 10 mars 2010 14:23

Så har det då gått två månader av min "pappaupptagenhet" givetvis är det helt fantastiskt att ha förmånen att umgås så otroligt mycket med mina fantastiska barn, där Folke nu tar sig fram kortare bitar gående... Ändå var det ett annat ämne jag skulle avhandla, nämligen träningen under denna period...


När jag jobbade kom löpningen naturligt i och med transportlöpningen som är en utmärkt form för att få in "milen på banken", kvalitetspassen kunde jag tack vare den support jag har från mitt jobb köra på luncherna, så oftast när jag kom hem från jobbet var träningen klar... Nu tar träningen tid på riktigt, och med en kär sambo som också delar intresset för långdistanslöpning och satsar mot Sthlm Marathon i år så är som hos många andra planering A och O, än mer så har det blivit nu såklart.


Mina morgonpass går uteslutande med löpvagnen med Folke däri nuförtiden, givetvis har vintern gjort att dessa på intet sätt varit lika lättlöpta som en barmarksvinter, men jag inbillar mig att jag på alla sätt kommer bli löpstarkare av dessa pass även om farten många gånger är riktigt medioker, vilket förvisso inte direkt spelar någon roll... Sedan inbillar jag mig även att skjutandet av vagnen på nå´t sätt även kommer ha hjälpt till att stärka muskulaturen i överkroppen då det varit ett ständigt "tiltande" av vagnen...


På pluskontot kommer oxå ätandet som till mångt och mycket blivit mer/bättre inte för att jag inte ätit mycket förut, men mellanmålen har varit ett ofta förbisett faktum, men med två barn hemma måste det finnas... Och sent ska man inse att jag verkligen behöver det extra bränslet också...


Inledningsvis upplevde jag dock att kroppen hade lite jobbigt med omställningen att köra agendan morgon och kvällspass på kvalitetsdagarna, vilket bara gav natten till ÅH inför kommande morgonlufs. Tidigare har det varit mer åt det Kenyanska hållet med första passet till jobbet och kvalitén vid 11-tiden på förmiddagen, således klart mer tid till återhämtning... Men nu har min kropp även vant sig vid detta och jag måste säga att det funkar fruktansvärt bra att få ihop allt pyssel utan att göra avkall för vare sig familj, hem eller min löpambition...


Idag då? 7,3 km med löpvagnen imorse strax under 36', till aftonen är det uppdukat för min favvis: backintervaller, ingen hemlis att jag gillar såna starkt, hoppas bara på lite fäste...

Av Johan - 9 mars 2010 10:04

Då den myckna snön gjort att friidrottshallen fått stänga p g a risk för att taket ska kollapsa så har jag fått justera om veckans plan en smula. Så veckans inomhusintervaller får skjutas till helgen då jag ändå befinner mig på Bosön med tillgång till bra underlag och värme... Så igår kväll kördes den långa snabbdistansen, farten var satt till samma som sist dvs 85% av 21 KP, tidsrymden justerad till 90', körde med utgångsplats från stan då Didrik var på orkesterrepetition under tiden. Försökte hålla mig till dom i mitt huvud mest trafikerade cykelvägarna då jag trodde dom skulle kunna ge bäst underlag och i bästa fall även barmark.


Kände mig mäkta trög på dom 10' uppv. jag körde och hyste inget direkt hopp om det hela, drog sedan iväg, beslöt mig för att inte kolla för mycket på vad Garmin sa för km-tider eftersom det ändå inte är optimalt underlag, slog möjligen tre-fyra kikar på klockan under hela passet bara för att se på ett ungefär hur jag låg till... Körde på känsla, hygglig fart och rimlig ansträngning var konceptet och efter några inledande kilometer då det kändes ganska crappy kom jag in i ett bra flyt och kunde utan att känna mig för sliten rulla genom hela passet. Själv SD-delen blev till sist 23,3 km vilket ger ett snitt på 3:52 (dvs, något snabbare än plan) och hela passet med inkasserades till 27,3 km på 110'...


Imorse dock ska säges på morgonlöpet med vagnen 7,3 km kände jag mig rätt seg från gårdagen, men det funkade... Blir 60' distans i afton också... Men först vara pappaupptagen här hemma...


Folke är en duktig rackare på att riva i saker och ting, när jag vänder ryggen till har han rivit ut 10 nya saker och innan jag plockat undan dom har fått ut 10 nya, så jag har lite gett upp det där med undanplockandet på dagtid... Det är lite som att leva i en krigszon... Men Folke är glad och inkasserade sina första steg i helgen, nu har det kommit av sig lite... Men det är på g...!

Av Johan - 8 mars 2010 10:17

Och kunde stämpla in just under 146 km denna veckan, och med tre riktigt bra pass också: måndagens 10 x 1000 m, med 100 joggvila, onsdagens snabbdistans och lördagens direkt efter frukostlångpass inkl. 1 x 15', 2 x 7' med 5 PJ, som resulterade i 28 km totalt... En god känsla rakt av...


Imorse brände jag av 7,1 km med löpvagnen (och Folke däri) underbart väder det finns hopp om vår och misären på cykelbanorna har blitt bättre iom dagsmejan som ger is på nätterna och tvingar ut kommunen med sand = bättre grepp... Ser ut att bli en rätt diger vecka med takmålning, svärföräldrabesök och till sist helg i Stockholm i träningens tecken, hoppas kunna skrapa ihop en hygglig dos träning ånyo iaf.... Nu kallar blöjbyte....

Av Johan - 5 mars 2010 10:36

Som jag skrev i gårdagens post så var det ett mustigt kvällspass (eller under normalt väglag hade det varit ganska hanterbart) nu är det ju som det är... Kom ut vid halv sju tiden och kunde finna väglaget inledningsvis ganska bra och när jag efter 15' uppvärmning tryckte upp farten mot en ansträngningsnivå som motsvarade den tänkta dvs dryga 85% av 21 KP (motsvarar i fart c:a 3:55/km) riktigt den farten blit svår att tugga då det släpper stabilt i det sista frånskjutet. Efter 20' når jag en vägsträcka som är exeptionellt Västeråsiskt snöröjd dvs kass, då styr jag kosan ned mot stan och min "loop" på stan där det är värmeslingor och därför också barmark, när jag kommer dit har jag givetvis bränt en del energi på det dåliga underlaget men kan iaf inkassera högre fart för samma insats, dunkar av 5 eller 6 varv där innan jag styr kosan hemåt. Har då dryga 15-20' snabbdistans kvar, möts av en vägg av motvind och ett underlag som är minst sagt moddigt, ansträngningen bibehålls helt klart men farten sänks rejält såklart... Till sist ett rätt bra pass ändå, med facit i hand skulle färden gått direkt ned på stan till värmeslingorna även om det kostar på psyket att nöta ett kilometerlångt varv... In alles 23,9 km för det passet och just över 3 mil för dagen...


Idag är det busy, städat, ska iväg till Björnöbacken med barn och sambo, sedan distanslöpning hem därifrån, sedan kan man inkassera fredagssoffhörn... Om vi nu hade nå´n soffa längre...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se