swyzak

Direktlänk till inlägg 29 mars 2010

Premiärmilen 2010

Av Johan - 29 mars 2010 19:08

Skrev ett fint inlägg igår som lyckades försvinna, för se om jag för ihop nå´t liknande idag... Gårdagen bjöd alltså Premiärmilen, vädret var vårlikt i all sin prakt, eller inte... +2 grader och regn när jag klev upp, det hela förvandlades till +2 grader inget regn när starten gick 12.00 Hade viss oro innan, den bestod mest i hur banan skulle se ut, om det skulle vara sjöblött och slaskigt längs Stora Skuggans grusvarv... Efter uppvärmning med Seas och Laser runt banans 3-4 första kilometer stod det klart att arrangörerna gjort ett kanonjobb, gruset bortsopat på asfalten, inge snöslask på grusvarvet och inte var det heller helt sjöblött...


Tog beslutet att köra i shorts trots det karga vädret, helt rätt beslut så här i efterhand, ingen tendens till att frysa alls under loppet... Nå, till väsentligheterna, själva loppet... Sedvanlig startrusning och jag släppte iväg ett gäng med löpare, varav jag plockade en del av dom innan första kilometer-markeringen som passerades på 3:12, tämligen kvick öppning, men det kändes kontrollerat. Bakifrån kom Hofvets talangfulle unge Napoleon upp och gick om, lät honom dra men det kändes som farten sackade lite så jag tog upp farthållandet igen tämligen omgående, i backen upp mot grusvarvet gick han ånyo om och såg ruggigt stark ut. Dock kunde jag på nytt ta taktpinnen och styra farten och grusvarvets första hälft släppte han, kom snart ikapp Hässelbys Andreas Rehnborg och drog om, hade nu korn på Rubin Mcrae och jag närmade mig och i den branta knixen vid 4 km gick jag om... Och framför mig fanns nu bara Seas, Laser och Hälles Patrik Andersson (som skulle stå som slutsegrare). Kroppen känns fortsatt bra vid passering 5 km och jag jobbar på och ser till min förvåning att Seas släppt Laser och att jag tar på Seas... Givetvis peppande, dock gäller det att vara lite kall, försöker mata på och inte förhasta mig och bränna krut i onödan nu... Ut på grusvarvet tror jag ärligt att jag ska nå ikapp, men gruset suger lite musten ur benen på mig på andra varvet och vid 8 km minskar inte anståndet längre, vid 9 km inser jag att jag inte kommer klara att gå ikapp... Biter ihop för att hålla ihop en så bra tid jag kan nu... In på upploppet som har Midnattsloppslängd så trycker jag för allt jag är värd, skär mållinjen som 4:a på 33:14 (16:37/16:37 sjukt nog).


Kan inte säga annat än att jag är nöjd med loppet, det är ett PB på landsväg med dryga 20" (har inte exakt koll)... Och det var långt ifrån ideala förhållanden, eller ja det var inte så jättemkt vind, men enstaka fler plusgrader till hade funkat bra. Sedan fick jag göra allt själv, inga ryggar att ha... Speciellt sista 6 km var sololöpning med Seas 100 talet meter före... Så på nå´t vis är det mersmak och det känns som om det borde finnas mer att plocka längre fram på säsongen...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tom

29 mars 2010 20:02

Grymt sprunget Johan! Grattis till perset!
Kul jämförelse med Midnattsloppsupploppet, men jag tror inte att jag har upplevt något längre upplopp än det på Hornsgatan - en evighet. Vore intressant att höra om det finns värre (såklart att det finns).

 
Ellinor

Ellinor

29 mars 2010 23:25

Stort grattis och väl sprunget. Men kortbyxor...du e inte klok :-)

http://sub40before40.blogspot.com

 
Dunceor

Dunceor

30 mars 2010 07:53

Det bådar riktigt gott för säsongen! Bra kämpat och snart kommer nog våren till er också ;)

http://dunceor.wordpress.com

 
swyzak

swyzak

30 mars 2010 13:26

Tom: Nej, Hornsgatan är nog snäppet längst, men i söndags var upploppet suligt långt det oxå...

Ellinor: Shorts was the only way to go, tar emot lite att tävla i långa tights...

Dunceor: Thnx, ett gott kvitto på att träningen gått väl. Ser ut som att våren ska komma mer framemot helgen...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ALA

31 mars 2010 08:09

Jag var mer förvånad över att så få körde kortkort! Benen är ju det minsta man fryser om.

 
Ingen bild

ALA

31 mars 2010 08:10

Åh, grattis förresten!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se