swyzak

Direktlänk till inlägg 25 mars 2010

Sa någon snabbdistans...?

Av Johan - 25 mars 2010 19:31

Ok, jag erkänner det finns en typ av pass som får det att knyta sig lite i magen på mig, snabbdistanspass... Har ingen direkt förklaring förutom den att det är dom jag bränt mig mest på genom åren... När jag tränade efter Szalkais program way back körde jag mina snabbdistanser "all-out", klart fan dom inte gick bra... Och jag har till dags dato svårt att hålla igen inledningsvis, vilket resulterat i ett på crash and burn snabbdistanser genom åren... Kvällens pass var satt till 45' från 21 KP till LT-fart, värmde en kvart innan jag hamrade iväg, lät känslan styra gluttade bara på klockan då och då för lättare vägledning men sket i stort i vad den sa mig, seg kände jag mig inledningsvis och den känslan höll i sig under passet, men jag kunde förmå mig att trycka på lite extra sista 15' som även innehöll den avskyvärda Svartådalssvackan med 800 m uppförslöpning, huvva.... Kunde casha in 18 km på passet som tog 71'. Givetvis hade man laddat upp med våfflor sylt och grädde till lunch, våffeldagen till ära... Tidigare på dagen hade jag lyckats med konststycket att på morgonjoggen 7,3 km köra punktering på löpvagnen... Inte så lajbans, så på kvällsagendan står nu punkteringslagning...


Zu morgen lugnt och fint pass om ca timman, på lördag lätt lufs 5 km så får vi se vad det ger på söndag...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Laser

25 mars 2010 19:53

Hrm, väldigt finkalibrerat att gå från 21kp till LT. Dessa farter borde (i ditt fall) vara tämligen lika då LT i princip är den intensitet du kan upprätthålla i 1h. Ses vi på söndag?

 
Clark Kent

Clark Kent

25 mars 2010 20:51

En fundering: Går det lättare nu när du är ackompanjerad av din Garmin 405? Den brukar ju borga för att man trots allt inte bombar in de första km för snabbt och därmed sabbar hela snabbdistanen?

http://patrik.familyengstrom.com

 
swyzaky

swyzaky

26 mars 2010 07:27

Laser: True that och det var väl ungefär så det blev dvs 21KP/LT hade varit en mer korrektu benämning även om jag lade mer tryck sista 15' och kunde fila ned km-snittet ett par sekunder...

CK: Både och jag använder Garmin mer som ett verktyg än slaviskt lägga mig i (vad Garmin anser) vara rätt hastighet, man kan ju enkelt mäta progression i passen osv... Sedan är jag i min fulla övertygelse att km-tider tillbaka fr. Garmin måste diffa en del iaf vid mulet väder, om jag ser till gårdagen så motsvarade ansträningen sista biten lätt densamma som under 1000-ingar på runt 3:20, whereas Garmin sa nå´t annat... Men som ett verktyg är det utmärkt men jag passar mig för att köra dikt mot dom tider den ger tillbaka... Dock vet jag att du hävdar motsatsen...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se