swyzak

Direktlänk till inlägg 5 mars 2010

75' snabbdistans i snömodden

Av Johan - 5 mars 2010 10:36

Som jag skrev i gårdagens post så var det ett mustigt kvällspass (eller under normalt väglag hade det varit ganska hanterbart) nu är det ju som det är... Kom ut vid halv sju tiden och kunde finna väglaget inledningsvis ganska bra och när jag efter 15' uppvärmning tryckte upp farten mot en ansträngningsnivå som motsvarade den tänkta dvs dryga 85% av 21 KP (motsvarar i fart c:a 3:55/km) riktigt den farten blit svår att tugga då det släpper stabilt i det sista frånskjutet. Efter 20' når jag en vägsträcka som är exeptionellt Västeråsiskt snöröjd dvs kass, då styr jag kosan ned mot stan och min "loop" på stan där det är värmeslingor och därför också barmark, när jag kommer dit har jag givetvis bränt en del energi på det dåliga underlaget men kan iaf inkassera högre fart för samma insats, dunkar av 5 eller 6 varv där innan jag styr kosan hemåt. Har då dryga 15-20' snabbdistans kvar, möts av en vägg av motvind och ett underlag som är minst sagt moddigt, ansträngningen bibehålls helt klart men farten sänks rejält såklart... Till sist ett rätt bra pass ändå, med facit i hand skulle färden gått direkt ned på stan till värmeslingorna även om det kostar på psyket att nöta ett kilometerlångt varv... In alles 23,9 km för det passet och just över 3 mil för dagen...


Idag är det busy, städat, ska iväg till Björnöbacken med barn och sambo, sedan distanslöpning hem därifrån, sedan kan man inkassera fredagssoffhörn... Om vi nu hade nå´n soffa längre...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se