swyzak

Alla inlägg under januari 2010

Av Johan - 15 januari 2010 09:41

Plockar rubben direkt citerat från en ruggigt bra film: Saving Private Ryan... FUBAR = Fucked Up Beyond All Reason, och kan väl kanske sammanfatta hur jag såg på att dra iväg på ett längre distanspass igår kväll kl. 22.00 efter en lång arbetskväll. Men någonstans inom mig grävde jag fram motivationen och ska jag vara ärlig så satt den inte långt inne alls, det finns mycket som jag använder som motivation och drivkraft, mina nära och kära, men kanske viktigast mina egna mål och min löpglädje, men just igår var siffror som 31:XX och 2.29:XX starka drivkrafter... Jag brukar kunna visualisera digitala tavlor som vid målgång visar dessa siffror (ja XX utbytta mot nå´t annat).


Edit 13:06: kanske ska tillägga att det då blev 15 km på tröga ben igår kväll...


Och inget av det där lär komma av sig självt så därför är det bara ut och grotta på, denna dag som (nästan) alla andra. Idag blir det ånyo bara ett pass om dryga 15 km på eftermiddagen innan det vankas hemmagjord pizza... Till helgen blir det ett "långpass" eller iaf 100' löpning, man är antagligen marathonskadad men långpass känns mest som dom pass som är över 120', men det är bara att acceptera att i år är inget marathonår... Trevlig helg...

ANNONS
Av Johan - 14 januari 2010 10:08

Var det på agendan för gårdagskvällens pass, som hade föregåtts av en morgonjogg som höll på att ställas in på grund av obeskrivlig trötthet när alarmet väckte mig 05.00 men ingen gillar en vekling så ut för 6,4 km på morgonsulan... Segt som snor, men som vanligt lugnt och behagligt tempo.


Pappa-upptagade mig genom en hel dag med pulkaåkning, dagishämtningar/lämningar innan det strax innan 17-tiden var dags i friidrottshallen, enligt rubben ser ni passets upplägg, 200 m PJ var det plus 3' serievila plus 200 m jogg. Farten 3 KP-1500 KP, såg beskedligt ut på pappret, ack så jag bedrog mig. La varvtiderna strax under 36" mest hela tiden och med en stygg PJ (satt av mig själv, läs 60"/200 m) åtminstone för detta pass så var det med rätt tunga ben jag dunkade in den sista 300-ingen i första serien och kunde konstatera att det här kommer bli jävligt jobbigt hela vägen in, iofs som man vill ha det... Men det var farter jag inte smakat på ett tag, nu höll jag jämna steg andra serien också och kilometersnittet för serien 2:55.7 var klart godkänd... Körde i spik så mina vader hatar mig idag! Ungefär på samma sätt som jag hatade att jag fick cykla hem efter passet, 7 km på en icke-rullande cykel i -10 only fueled by en Twix efter passet...

ANNONS
Av Johan - 12 januari 2010 19:04

Så har två dagar av pappaledigheten gått och det har varit full rulle minst sagt, kan väl bara lugnt konstatera att det kräver mer att vara hemma med barnen på vintern än sommaren, Folke megadiggar inte direkt att man klär på honom overallen ett par ggr/dag, av förståeliga skäl... Sedan har det dessutom varit okristligt kallt och jag har inte kunnat nyttja löpvagnen med Folke på mornarna som jag tänkt utan för att få till det har morgonjoggen nu utförts på gammal hederlig tidpunkt 05.00 både idag och igår, så även imorgon. Sedan hoppas jag på en temperatur som möjliggör löpning med vagnen...


Igår kväll hamrade jag av en bra snabbdistans om 9 km, som med lång uppvärmning och nedjogg renderade i 17,9 km. Eftersom jag sprang under tiden Didrik hade orkesterrepetition var utgångsplatsen nerifrån stan, arbetade mig ut mot Öster Mälarstrand och kickade igång med farten. Tyvärr var underlaget inte helt bra, men jag la första biten i helt ok fart och kunde således konservera energi till jag sprang ned mot stan igen, där var det bättre grusat och jag kunde driva upp farten, sista 4,5 km sprangs på en rundbana i Vasaparken (downtown V-ås) med omnejd, tack vare värmeslingor där var det barmark sånär som på 150 m av den drygt kilometerlånga rundan. Stor skillnad på driv och allt och kunde peta ned kilometertiderna till 3:22 som topp... Kändes bra, snabbt, avspänt med kanondriv, att det sedan gjordes i -14 grader väljer jag att se som ett gott tecken. Hade det varit varmare och bättre underlag... ja... vem vet vad utfallet blivit, men förmodligen bättre...


Kvällens pass blev ett stresspass där jag och min kära sambo möttes i dörren, jag hade dryga 50' tillgodo innan hon skulle bege sig till gymet, så det blev rätt hög fart från början på kvällsrundan som gav 10,1 km på 41'... Kändes lite segt inledningsvis, sedan bra! Mötte min sambo i dörren, tog en gnällig Folke i ena handen och mikrovärmde maten som jag åt stående med Folke i ena armen på nå´n minut... Det är inte alltid glamour... Ikväll blir det jävligt lugnt i soffan... Sedan morgonjogg imorrn igen, förhoppningsvis toppas det med intervaller i Friidrottshallen på kvällen...


Av Johan - 10 januari 2010 20:43

Så var man tillbaka hemma igen i kylan efter en tripp till kylan, närmare bestämt Sälenfjällen, resan upp gick via Sandviken och en övernattning där gav mig i torsdags chansen att bokstavligen ploga lite distans där innan vi for till Sälen, 8,5 km där i snöstorm och några cm nysnö på annars bra ben... Dock trevligt med nygamla vyer att löpa på och småbehagliga -14 grader.

Väl i Sälen var det nere i byn smått fantastiska -26 men när vi kom upp till vår stuga var det bara ynka -18 och på morgonen därefter kunde jag med min nya pannlampa utforska nejden på ett annat vis än förra året, hittade lite nya rundor och kammade in 10 km både på fredag morgon och lördag morgon innan övriga sällskapet i stugan vaknat... Ibland lite tungt att gå upp när resten kan kvarta i stugvärmen sådär... men, men... Benen svarade bra iaf.... Idag innan avfärd hemåt var det en early-bird attack och det gav ett improviserat backpass kl. 06.10, bestående av 10 x 200 m backe, på inte helt optimalt underlag, men jag ville få lite speed i benen även denna vecka... Kändes bra hur som helst, även om jag kunde konstatera efteråt att jag glömt hur hårt det är med backkörning... In alles blev veckan väldans lätt men det var enligt plan iom Sälen-resan... 84 km totalt! Skidåkning då? Jodå, det blev några åk iaf... Lite kallt, men fjällen är najs!

Nu börjar pappaledigheten på wholetime till augusti och nu blir det minst sagt klurande och pyssel för att få till träningen, jag får inga transportlöp till jobb eller kan nyttja lunchlöpningar. Men det är bara planering och åter planering så ska det nog gå... Första passet 05.15 imorgon, nå´n som ska med, nu ska jag ladda med cola och them digestives... Nästa vecka blir inte lika snäll kilometer-wise...!

Av Johan - 5 januari 2010 12:48

Idag skulle jag lämna iväg bilen för montering av takbox på lunchen, eftersom allt kräver minitiös planering så var det klart lämpligt att dagens första pass skulle ske som en transport därifrån tillbaka till jobbet (där den sista dagen innan föräldraledigheten skulle avverkas). Ett gäng sneda blickar fick man när man som spenslig löpare i tights klev in i verkstaden där takboxen skulle monteras, hur som helst jag fick lämna bilen och gav mig ut. Termometern i bilen visade hiskeliga -18 grader, min plan var en snabbdistans, värmde (om man nu kan bli varm i -18) i 2 km och sparkade igång, märkte rätt fort att låren frös upp, en tendens som varit en tid nu när det varit så pass kallt... Det gör att jag får jobba klart hårdare för att hålla farten, kan även känna av detta fenomen på rena distanspass. Så det stod klart att det inte skulle funka att hålla i farten utan körde fortsatt en fartlek helt ostrukturerad sådan under följande 6 km, bitvis bra fart, iaf på kortare ökningar, de längre genomsyrades av nedfrysningstendenserna... Hur som helst efter 10,4 km var jag tillbaka på kontoret, grovt nedfryst i ansiktet...


Blir en raka spåret repa att hämta den färdiga bilen sedan efter utstämplingen... Ibland önskar jag mig ett löpband, eller varmare väder...?

Av Johan - 4 januari 2010 12:13

Det var på rejält dassiga vader som jag stolpade iväg till jobbet i ett minst sagt arktiskt klimat, var en Wassberg look-a-like i skägget när jag kom fram. 7,1 km tog mig just under 32', blir en 60' repa hemåt i eftermiddag oxå, räknar väl med att vaderna inte är direkt bättre då... Men förhoppningsvis gör dagens lufsande att morgondagens ben blir något bättre iaf... Ärligt känns vaderna som om det hade varit spikskokörning igår, vilket det inte var...


Hur som helst lovade en kortare listning av the bäst och sämst av 2009, så here it is...

The bäst: Folke föds, Sthlm marathon 2.36 i tropisk värme, oväntade banperset på 10 000 m i augusti, samt passet med 200-ingar runt kanalerna på Mallis i juli....

The sämst: Frankfurt Marathon, total flopp, DNF som slutade med 1,5 timma insvept i värmefilt på en tysk lokalbuss. Svininfluensan, totaldäckad i slutet av november, länge sedan jag var såååå dålig som då...

Av Johan - 3 januari 2010 19:44

Idag styrde jag bilen till hufvudstaden för att träna med klubbkamraterna i Sätra, känns som om det var evigheter sedan jag var där och som vanligt alltid kul att träffa alla. Men för att inte gå handlingarna i förväg så inleddes dagen med en morgonlufs på 5,3 km som tog just under 25', hade väldigt svårt att tro att jag skulle motivera mig att komma ut klockan 06.00 på en ledig dag och med -17 ute, men tack vare att Folke vaknade och att min kära sambo frågade: "Ska inte du ut och springa snart?" så kunde jag inte vika ned mig och det blev ett bra pass för att starta upp benen för snabblöpningen runt lunchtid...


Till det passet hade coach Walker skissat upp en stege igen, denna gången med högre fart typ vår 1500-3 KP i nuvarande form, stegen bestod i sig av 600/800/1000/1200/1000/800/600 m med en ståvila om 30/60/90/120/90/60" + 200 m jogg... Således kanske en av dom styggare intervallserierna jag kört på ett tag iaf fartmässigt... Dock gillar jag detta hög fart, hög ansträning, härligt... Vi kickade igång med en första 600-ing som inleddes i en rasande fart, trodde nästan att passet skulle ryka där, men jag höll ihop det väl rakt av:

1:46.3

2:26.8

3:05.3

3:43.1

3:04.2

2:27.2

1:45.9

Gav till sist ett snitt på 3:03/km vilket var över förväntan, med lätt sargade vader och ben kan jag nu konstatera att veckan gav in alles 12,6 mil... Och att zu morgen inleds näst sista arbetsdagen, sedan pappaledigt till augusti... Weirdo...

Av Johan - 1 januari 2010 19:32

Sådärja, då var vi där, nytt år, nytt flow... Eller nå´t sånt?!? Vad har hänt sedan sist, firae ett lugnt och härligt nyår med familjen hemmavid igår kväll, tre-rätters på schemat: ugnsbakad fetaost for starter, canelloni med spenat och gorgonzola till huvudrätt och sedan glace au four till efterrätt... Inte heeelt fel!


Innan dess hade jag harvat av 25,2 km i snön, på ben som både gav och tog, första 12-14 km var dom Frankfurt-katastrofala, sedan skärpte dom till sig lite och jag kunde fyra av en lättare fartökning sista 3 km... Greppet är som det är ute och vid första tillstymmelse till att trycka ifrån snabbt så släpper det... Då har jag de senaste passen ändå löpt i mina nya skor Zoom Streak XC´n och i min skopark har dom lätt bäst grepp på detta före, så dom lär få mer speltid än tänkt iaf så länge det råder polarexpedition ute...


Idag då, 2 pass på agendan och ett race i pulkabacken, kom ut för första passet vid 09.30, blev stolpiga 6,6 km på just över 30', inte många ute en nyårsdag vid den tiden kan jag säga... Sedan 13,7 km på eftermiddagen på en bit under 62', ånyo oplogat före och kallt åt låren som stelnade upp från halva as usual....


Aja, en väl start på 2010, som följs av soffan strax... Nå´n form av best of och sämst of för 2009 är på gång... Håll ut!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se