swyzak

Alla inlägg under december 2009

Av Johan - 7 december 2009 10:29

Sådär, då kan man iaf summera upp en bra träningsvecka förra veckan, just över 11 mil och åtminstone 2 st bra kvalitetspass. Ser framemot kommande veckas träning, med betoning på helgen då det ska faras till Stockholm på klubbens årsfest, tänkte inkvartera mig däruppe lördag till söndag och förhoppningsvis dunka in två pass med sällis, det ska bli himla najs... Och med fest också, brukar alltid vara en kungligt kul tillställning...

Har startat veckan med löpning till jobbet imorse, 6,7 km på strax över 30’ kändes helt ok. Har tidigare trott att ryggsäckslöpning inte påverkat min framfart, men jag har märkt en klar skillnad mellan löpning med vs utan... Nu utföres merparten av mina distanspass t/r jobbet och då blir det per automatik med ryggsäck ocj därmed 2-3 km extra barlast, nå´t som lär ge något ändå... Men som sagt jag trodde inte på skillnad innan... Men visst är det så...

Helgen kunde casha in två bra filmer också först Slumdog Millionaire och sedan Flickan som lekte med elden... Klockrent!

ANNONS
Av Johan - 6 december 2009 16:20

5 sekunder till övers med barnen härjandes all over... Nästan iaf... Idag sprangs det iaf ett pass som var motsatsen till kalkonpasset i torsdags, 70' fartlek med 3 x 5 x 90/60" insprängt, fick upp mig i motsvarande samma farter som på SD´n i torsdags utan att det slet ens i närheten av lika mycket... Klart trevligt besked...


Firade med pepparkakor och lussebullar och en repa på skridskor med Melker...!

ANNONS
Av Johan - 4 december 2009 08:46

Sådärja, en dag med mycket jobb igår som hur som helst inleddes med progressiv morgonlufs till jobbet 6,7 km på strax under 29', kändes hur bar som helst. Dunkade sedan in 10 hektiska arbetstimmar innan det var dags för veckans andra kvalitetspass. En kortare snabbdistans i tröskelfart stod på agendan, med tanke på min sjukdom hade vi skruvat ned fartförutsättningen till 3:30/km... Kändes bra på uppvärmningen och det var inte för bakhalt ute, så brände jag iväg, kändes ack så snabbt på första kilometern men responsen var 3:34 och den följande på 3:32 och det kändes snabbt, täckte snabbt över klockan och tänkte att idag är inte kroppen med på noterna alls, bättre att köra på känsla, fick några tvära 90 graders svängar som var rätt hala och kom ur rytmen och en dag när det inte stämmer i kroppen så är sådana grejjor väldigt jobbiga... Vid 4 km möter jag klättringen ur "Svartåsvackan" efter den är benen riktigt sega, lyckas ändå mobilisera upp fart till en avslutning på mediokra 3:42, sett till hela passet så torde snittet inte landat på mer än 42 kp... Men känslan var rutten igår, kroppen var torsk efter 2 km, funderade starkt på att avbryta där och då... Så jag ska väl ge mitt psyke en klapp på axeln för att jag fullföljde även om utfallet blev långt från önskvärt... Hur som helst 10,8 km på 45'.


Man kan ju klart se att tisdagens pass var klart bättre och att influensans spår fortfarande gäckar kroppen, sedan var dagsformen troligen helt usel men sånt vet man inte innan...


Idag då, fredag, can´t go wrong with that... Pizzakväll, belönar kroppen med två riktigt lugna pass idag och en vilodag imorgon... Dagens första pass på 7 km på 32', riktigt lugnt och enormt behagligt... Söndag blire lite längre fartlek... fightas kroppen...!!!

Av Johan - 2 december 2009 10:04

Så var det onsdag och Melker har till sin stora förtjusning fått öppna lucka två i sin chokladkalender och han kan glatt konstatera att det kommer vara julkalendern på tv och enligt honom så MÅSTE man se det både på morgonen och kvällen. Så då är det väl tydligen så.

Denna onsdag kom med kyla, fick pälsa på mig rejält med kläder på morgonens mycket lugna distanspass till jobbet, frosten låg vit på taken och vägarna var tämligen bakhala. Och mina ben tämligen slitna från gårdagens mangling, rullade i behaglig fart ned till jobbet 7,1 km på strax över 31’. Om man bortser från att kylan stelnade till låren omgående så var det en bra morgon. Blir en lätt runda hem i afton också, sen ska jag försöka göra tid för nå´n form av kvalitetslöpning imorgon eller på fredag, schemat är minst sagt digert dessa dagar. Men jag hoppas få till det... Men det vet man aldrig...

Nu ska det jobbas att ta sikte på unicaboxpastan... Och månne en glassafton hemma ikväll, men först jobb till 20.00

Av Johan - 1 december 2009 15:09

Sådärja, så var det äntligen dags för en dag med nå´n form av kvalitetsträning, det var nog 2 veckor sedan sist... Lite nojjig för hur kroppen skulle reagera på att lägga kilometrar under 4-fart, distanspassen so far efter flunsan har funkat ok, men så har farten varit klart över 4:an...


Inledde dagen med att springa mycket lätt via Rocklundaspåret till jobbet, lät bara benen rulla på 7,3 km på en stund under 33' kändes bra i snöblandat regn. Jobbade några timmar och lät benen vila innan jag stänplade ut för lunchpass, det är en regelrätt återupptagning av dom progressiva varven, fast jag numera har ett tekniskt underverk till min hjälp i träningen så körde jag på 16 km rakt av, dock med tanke på farthöjning var 4:e km... Efter uppvärmning lade jag första kilometern strax under 4:10, lite orolig för om detta var för optimistisk fart med tanke på allt, men jag plogade vidare och benen höll, lite bakhalt på sina ställen där det började frysa på. Kunde lägga sista ökningen mellan 3:40-3:30 fart, har inte studerat tiderna ännu... Passade på att springa över en träbro på sista kilometern, den var svinhal så jag fick smyga över och hålla i räcket för att inte stå på öronen... Ibland tur att jag innan jag sprang ut på den såg att den var frostig annars hade Lunaracersna inte gett mig en chans att stå på benen... Aja, in alles 19,3 km för hela passet och utfallet så här vid första anblicken över förväntan....

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se