swyzak

Alla inlägg under december 2009

Av Johan - 18 december 2009 10:50

Sådärja, det var ett tag sedan det skrevs på bloggen, det har varit/är busy days på jobbet, korta deadlines inför jul innebär mycket jobb/övertid. Inte alltid optimalt ihop med lite halvkass småbarnssömn och försöka logga in en bra dos med träning. Hur som helst har det inte undgått någon att det blitt vinter och kvalitén har på grund av underlaget lyst med sin frånvaro, fram tills igår när det gjordes ett försök iallafall.

Började gårdagen med morgonlufs till jobbet, sedan stämplade jag ut på lunchen för en snabbdistans i LT-fart på 8 km, var hoppful eftersom jag löpt ett grymt bra distanspass kvällen innan. Och efter 3 km uppvärmning så drog jag loss och tro´t eller ej benen kändes bra och jag upplevde det som underlaget var bra, men efter 3-4 km var det uppenbart att underlaget inte var megagrejt och jag vek av rakt in i en isande hård vind in mot stan igen och jag kände hur jag steg för steg tappade fart och ork... Efter 5 "snabba" kilometer fick jag abdikera å det grövsta. Slog av på takten och omvandlade resterande till ren distanslöpning... Två saker kan man ta med sig, det är skillnad på att ligga i 4-fart på detta underlag och att sänka farten med 30"/km, det ställer vissa krav på grepp då... Sedan måste en del tillskrivas en inte helt bra form, en jag i bättre form "kanske" hade krigat hårdare och bränt 3 km till och inte vara så vek.

Aja, det är bara att kriga på mera, sprang imorse 8,1 km till jobbet, helt klart egentligen lite för kallt -13 grader, låren frös upp snabbt och jag kunde egentligen inte känna om benen var bra eller inte, iPod frös också till och la av i kylan, bra där... Hur som helst löpning hem och går in i helgen med nära nog 10 mil i ryggen, helgen är ett oskrivet blad, verkar onekligen bli mycket att hinna med hemma inför jul, så vi får väl se vad som hinns/kan köras i träningsväg... Skulle behöva lyckas klämma in nå´t i kvalitétsväg, det är ett som är säkert!

ANNONS
Av Johan - 16 december 2009 19:24

Sådärja, nu när snön sluta falla har den lämnat Västerås inbäddat i en fluggig, härlig julskrud... Otroligt vackert ska sägas, löparen i mig tycker väl inte om det fullt ut, även om jag diggar snölöpning, när det inte ska köras kvalité det vill säga... Idag är en sådan dag, sprang till jobbet, as usual 6,7 km, klart schleten i benen efter gårdagens distanspass/snöpulsning... Nu har temperaturen droppat ännu mera ute och jag ska strax dra mig ut för dryga 13 km löpning hem, räknar med att det blir kallt, segt och sådär men ack så najs som vanligt... Segt baserar jag på att sömnen inatt inte blev som man önskade eftersom Folken hade magont och höll oss vakna mellan 02-04... Och jag känner i skrivande stund hur ögonlocken är bra tunga... Lunaracers må hjälpa mig hemåt... Styrker mig nog med iPod också för ovanlighetens skull...! Brrrrrrrr....!!!

ANNONS
Av Johan - 15 december 2009 12:42

Så kom då första rejäla snöfallet, sprang ned till jobbet på sparsamt plogade vägar dagens 6,7 km tog strax över 30', hanterbart oplogat just då... Jobbade några timmar till innan jag gav mig ut på lunchpasset, i samspråk med coach Walker så var beslutet att stryka kvalitén om underlaget var kasst... Och eftersom det snöat ymnigt hela förmiddagen så fick det bli vanlig distans. Drog iväg och det stod fort klart att det skulle bli ett slitsamt pass även om farten var medioker, merparten av vägarna hade snöat över rejält efter morgonens plogning, snö det var pulsande på tjyvsläppande och ojämnt underlag. Att sedan nästintill merparten av rundan sedan blev på helt oplogade cykelvägar var ju inte alls enligt mina beräkningar, duktigt schletsamt. Men på nå´t sätt mitt i all dårskap och slit så finns det nå´t i mig som trivs när allt är taget till sin spets sådär... Aja, 14 km på 62' blev det på lunchen... Man vet inte riktigt om man ska klappa sig själv på axeln och säga "Bra där Johan!", eller om man skaka på huvudet åt sig själv och utbrista "Du är ju fan dum i huvudet Johan!".

Av Johan - 14 december 2009 11:19

All in all har det varit en busy och bra helg. Brände på tidiga lördagseftermiddagen iväg mot Stockholm med destination Cryptonite-valley, på vägen dit fanns där inga indikationer för de sattyg som komma skulle. Gjorde mig snabbt hemmastadd hos Stålis och vi väntade in Fagerstas finest Seas innan vi gav oss ut på det gemensamma passet som Walker finurlat ihop. Vilket bestod av en lång fartlek enligt 2 x 4/6/4/6/4’ i mitt nuvarande LT-tempo dvs dryga 3:30/km, Stålis skulle få äran att bränna iväg en extra minut på sin ökningar i högre fart för bästa effekt för honom... Så vi trummade iväg, väl ut hade från nowhere Lex Luthor kallat in sitt trumfkort Kung Bore och kommenderat upp snö... Det snöade duktigt och i kombination med att Crytonite-valley innan inte blitt sandat blev det snuskigt halt... Efter en uppvärmning på 20’ så trummade vi igång, första serien matchades tiderna trots det sjukt hala underlaget, men jag kände att det sög klart mer energi än väntat och mitt steg kommer på intet sätt till sin rätt under sådana här förhållanden... Drar mig till minnes mardrömmen Påsksmällen i Enhörna -08, känslan är liknande idag i löpningen, jobbar men det driver nada... Efter första serien funderar jag ärligt på att kasta in, men ger det en ärlig chans och lyckas mentalt borra ned och ploga nästkommande serie även om tiderna slippar lite 3:35-3:42, känner dock direkt när jag kommer på underlag där det fläckvis är snöfritt hur sjuk skillnad det blir... Hur som helst ett bra pass ändå, med bra ryggar att gå på. Cashade in 25,4 km på 105’.

Kvällen gav årsfest med klubben, vad kan man säga so much fun was had, alltid kul, god mat, mängder med garv... Me like! Kom i säng i sobert tillstånd vid 01.00 snåret och knoppade in direkt.

Söndagen gav ett nytt pass med Stålis och dessutom Kart-Löfås, vi löpte av 19,4 km på 83’ surrandes om ditten och datten och jag hann knappt känna att benen var slitna, men det var dom... Hur som helst en fantastiskt bra helg...

Av Johan - 12 december 2009 09:27

Har inte hänt mycket sen sist, men idag blir en busy dag... Snart simning med Folke, direkt hem för refill och bilresa till Cryptonite-valley och ett fartleks pass modell längre med Stålis och Seasen... Sedan omsvidning till feststass och sedan årsfest med klubben... Sedan ånyo pass i Cryptonite-valley på söndag fm innan jag bilar hemåt... D blir damn najs!

Av Johan - 10 december 2009 21:31

Jepps, det är inte ännu färdigjobbat för dagen... Inte skoj, men, men stapla lite övetidstimmar kan väl vara bra, kanske.... Nog om det rätt på ämnet, sprang till jobbet idag efter att ha lämnat Melker på dagis, det kändes som evigheter sedan jag gjorde det sist... Trevlig morgon! Sedan 6,2 km på strax under 28', totalt stolpiga och hopplösa ben så det var inte med större hopp jag gav mig ut på lunchpasset... För dagens bestod det av 20' distans straight up till 2 x 2,5 (2,6 km) backvarv på Rocklunda 2,5:an och sedan 20' ytterligare distans efter det... Weird enough så svarade benen upp bra i skogen och det landade på nå´n form av LT-ansträngning med förvånande bra fart... Klart över förväntat efteråt när jag studerade tiderna, då 2,5:an bitvis är bra kuperad bitvis.... Trevligt, trevligt!


Imorgon är det uttaget en föräldraledig dag då min sambo ska fara runt med Didriks klass och lussa på företag i staden. Halvtimmas distans är inplanerad iaf när dom kommer hem för fika/lunch... Seize the moment... Sedan taco-afton hos bekanta, trefvligt... Sedan hufvudstaden lör & sön... sehr trefvligt!

Av Johan - 9 december 2009 19:22

Ok, folk som läst min blogg har sett att jag inte alltid haft ett gott öga till den lokala morgontidningens (läs VLTs) journalistik. I huvudsak har det gällt deras ruggigt onyanserade sportrapportering, men imorse hade dom sjunkit till en all-time-low... Trodde jag skulle trilla bakåt när jag nappade upp tidningen är brevlådan imorse. Huvudnyhet på första sidan var att "Lidas" (Niklas Lidström, hockeyproffs i Detroit U know?) skulle bygga en ny lyxvilla...!!! Är detta nyhetsrapportering? Mer som nå´t snask ur Se och hör eller nå´t, fan så lågt nyhetsvärde, dock högt skvallervärde. I mitt tycke inte ens en nyhet som borde ha i en morgontidning att göra, än mindre sparka in på första sidan. Näää, där sjönk blaskan ännu mer i aktning hos mig...


När jag fått spotta av mig lite så kan vi ta itu med vad bloggen egentligen handlar om... Träning! Idag blev 6,7 km till jobbet, lite lätt stressad så blev det progressivt utfört på strax över 29', inte helt klockrena ben, men det var väl heller inte oväntat efter gårdagen... I skrivande stund sitter jag och laddar för dagens andra runda, en lätt distanslufsning hemåt på dryga 40' får duga idag... Sen får vi hoppas på snygga och bra ben imorgon när det ska distansas med backvarvsinslag...

Av Johan - 8 december 2009 19:27

Är vad jag ägnat eftermiddagen och ska ägna kvällen åt efter att mellan klockan 07.20 och 12.30 hunnit köra två pass som sammanlagt renderade dryga 3 mil så känns kroppen som en svamp som bara suger upp allt och vill ha allt... Så jag matar den så den ska vara funktionsduglig imorgon bitti igen...


Hur blev det så här då? Jo via en morgonlufs till jobbet som blidde 6,7 km på ben som jag medvetet sparade för lunchens duvning så fick jag några timmars arbete... Eller professionell (betald) vila som den gode herr Sander uttryckte det, åtminstone vilar man benen och hade jag inte det stillasittande jobbet jag har vet ej tusan om jag skulle orka ploga ned alla mil... Nog dravlat om det, till egentligheterna: lunchpasset, en utveckling av förra veckans progressiva snabbdistans, denna gång uppgraderat till 20 km, som via uppvärmning och nedjogg (korta sådana, lite tidsbrist) blev det 23,1 km på 93'. Hur gick passet då? Jodå, benen svarade upp mycket bättre än dom gjorde på hela andra hälften av förra veckan, borta var energilösheten som genomsyrade kroppen då... Framme var rappheten, även om jag ännu saknar det där extra lilla trycket och den där extra lilla farten så är jag nöjd. Passet genomsyrades av progressivitet där jag gick in på 4:10-fart för att jobba mig ned mot 3:26-fart sista kilometern... Kändes bra, riktigt bra....


Nu fortsätter projektet "Total refill"... Vad kan kylskåpet erbjuda månne?

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se