swyzak

Alla inlägg under november 2009

Av Johan - 17 november 2009 19:15

Imorse när jag sprang till jobbet var det samma slitna, sega kolera-light märkta kropp som igår, så mina 6,5 km tog mig strax under 29' inkl. några koo-lopp på slutet. Så det var inte med nå´n större förhoppning jag såg framemot att löpa hem på eftermiddagskvisten, till råga på allt så är det ju numera mörkt när man springer till jobbet OCH när man springer hem... Trodde aldrig man skulle hamna i den här årstiden igen... Nåväl, till löpningen hem, dröm om förvåningen när kroppen svarar upp bra och benen per automatik trummar på i hyfsad fart iaf, och väl hemma är 11,8 km avverkade på just under 50' med mycket mersmak... Månne, månne vänder det nu... Toppade det hela med 25' styrka hemmavid också.... Day complete... Soffvila med tv´s bästa Dr Hus står på agendan... yes!

ANNONS
Av Johan - 16 november 2009 19:04

Kan man väl säga, igår vilades det p g a halspest, idag sprangs det två lugna distanspass 6,5 km resp. 9,7 km och det känns att kroppen har haft/delvis har nå´t skit i systemet, det funkar mindre bra... Och att tro att jag ska kunna harva några varv i Sthlm imorgon är rätt naivt, får nog sikta in mig på distanslöpning i väntan på att kroppen ska ha repat sig, kind of not den uppstart man ville ha direkt...


Nu mot soffan, hårdvila kan vara bra för systemet månne...?

ANNONS
Av Johan - 15 november 2009 19:44

Blev det som rubriken säger, inte helt frivilligt. Men i lördags var det helt planerat med vila, idag däremot så var halsen rätt kass, visst hade jag kunnat forcera genom ett pass idag, men nyttan av det hade nog uteblivit så passet fick utebli... Istället färdigställde vi rummet som har renoverats i 3 veckor nu....


Nu tag med träningen imorgon, sedan stundar klubbträning i Sthlm på tisdag (trefvligt) om man håller sig på benen det vill säga. Nu har Folke blivit sjuk igen och han har dessutom ärvt Melkers gamla ögoninflammation... stackarn...

Av Johan - 13 november 2009 12:25

Så var vi framme vid essensen på veckan igen... nämligen fredag! Obeskrivligt skönt även om jag att helgen kommer innebära ganska mycket hemmapyssel to say the least. Kommer att belöna kroppen med en dags helvila imorgon och en pizza på det... Jag är inte mycket för dagar av helvila från löpningen, men så här i ett uppstartsläge så fyller dom dagarna ett mycket bra syfte, när sedan väl kroppen börjar acklimatisera sig igen så kommer den rena vilodagarna bestå av som vanligt bara lätta löppass... Men imorgon får skorna stå i skostället och vila!


Men det är imorgon det, idag är en annan dag och den dagen började med löpning till jobbet, en sträcka som kortaste vägen blir 6,5 km och som idag tog 29', benen kändes helt ok, träningsvärken från tisdagens pass är nu helt borta och jag är redo för att strax stämpla ut och löpa 8 km hemåt... Sedan hoppas jag att övriga familjen kommit hem från Sandviken, dom har varit saknade... Möjligen lite Bauhaus-missions och sedan ska det byggas ihop risotto och hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater, ja, jag vet jag har skrivit den rätten förut... Men den e så grym att man kan göra den flera ggr...


Annars har jag fått frågan från flera håll om mitt beslut att inte springa nå´n mara alls 2010, om det var så att upplevelsen i Frankfurt tog knäcken på mitt marathonlöpande... Svaret är att utfallet där faktiskt inte var avgörande för det beslutet, utan det var egentligen nå´t jag funderat på en längre tid. Men maran ligger mig varmt om hjärtat och det är utan tvekan den distansen jag helst skulle vilja få till det klockrena loppet på... Så för ett återtåg till maran och en fullskalig satsning på den distansen 2011 så hoppas jag att kommande säsong ska ge mig mycket som jag kommer ha glädje av då... Så jag väljer att se det långsiktigt... Så deså...


God fredag - god spis....!

Av Johan - 12 november 2009 11:13

Så var det torsdag, brottades länge och väl med mig själv om hur resten av veckan skulle läggas upp imorse. Jag var klart stel från gårdagens styrka, men beslutet blev att köra dagens pass på vägen till jobbet när jag hade tid. På minuskontot för detta beslutet låg förvisso att jag fick köra 45 minuter efter frukost, plus att springa hyggligt snabbt tidigt på morgonen samt att släpa på en tung rygga... För att kompensera för allt detta körde jag i Lunaracers iaf, dammade iväg och det yrde några vilsna snöflingor i luften, inledde med 30’ ren distans som tog mig till Rocklundaspåret, väl där körde jag 2 x 2,5 km i maraansträning i terrängen, tyckte det funkade riktigt bra ändå med tanke på alla faktorer som egentligen var emot. Kan inte påstå att segheten i benen satt i speciellt mycket när jag väl sprang idag, vilket får ses som positivt... In alles 15,6 km uppskattningsvis...

Annars är det väl inte så konstigt att kroppen är seg efter 14 dagar av träningsinaktivitet och att nu trumma igång igen, men idag får kroppen resten av dagen till ren vila, vilket är en bonus av att köra så pass tidigt. Och imorgon två lätta distanspass så ska den nog ha sugit upp träningen ordentligt...

Hoppas ingen missade säsongsavslutningen av True Blood igår... Grymmers!

Av Johan - 11 november 2009 11:56

Ok, som befarat så var benen (eller låren, som ju hör till benen) slitna från gårdagens pass. Sprang ned till jobbet imorse, lugnt och försöktigt, eller benen hade nog inte pallat med nå´t snabbare ändå, 6,5 km avverkades på strax under 30' sedan tjänar jag ihop till massa vilotimmar, närmare bestämt 11 stycken innan utstämpling och du blir den 8 lätta kilometer hem, följt av styrketräning i hemmet (kors i taket lixxom...). Förhoppningsvis är man klar med allt detta och kan göra teve-afton lagom till True Blood - säsongsavslutning...


Sen får vi väl se om jag pallar ta tag i internet-uppkopplingen på vår dator som återvänt från service, med helt ny hårddisk, således helt utblåst, inte en fil gick att rädda... Varför? Jo, så här gick konversationen med datasnubben...

Dataduden: -Jo, alltså hårddisken har brunnit upp...

Jag: -Eh, jaha... Det var ju lite halvskumt då datorn bara är ett år...

Dataduden: -Jo, men så kan det bli med datorer!

Eftersom jag är en god kund så nöjde jag mig med det svaret och infon om att rädda innehållet på datorn skulle kosta femsiffriga belopp, vilket jag vänligen avböjde. Det slog mig dock senare att svaret jag fick var tämligen vekt, om nå´t blivit fel här på jobbet och jag skulle replikera:

-Jo, men det kan bli så med annonser...

Då skulle jag betvivla att kunden ifråga inte skulle nöjja sig med det svaret... Men jag är som sagt en god kund...

Av Johan - 10 november 2009 13:11

Så var man vid den tidpunkten på året, grundträningen med dom progressiva varven på agendan igen. Inledde dagen med lugn ryggsäckslöpning till jobbet, 6,5 km på en bit över 29', kändes riktigt bra och jag höll igen för att spara krut inför lunchpasset. Scoutade ut en ny runda nere genom Lögarängsparken och Östra Hamnen som blev 4,2 km, så den fick det bli 4 varv på... Dammade iväg och med vinden i ryggen den inledande kilometern till jag svängde in i Lögarängsparken där underlaget längs Mälarstranden blir grusväg och motvinden rev ganska bistert emot, något som skulle visa sig ack så plågsamt några varv senare, och in genom husen vid Östra Hamnen blev det i det närmaste en vindtunnel och man fick slita ordentligt för att komma framåt. Lyckades ändå hålla ihop passet väl med tiderna 17:14/16:10/15:12/14:29 (således 3:26/km på sista rundan). Hur man än vänder på det känns det att det är uppstart, 16 km snabbdistans hade känts som en baggis för nå´n månad sedan... Men så´n här är känslan år efter år vid uppstarten så det är inget nytt... Löpningen kändes tekniskt sätt bra, låg högt i steget och tyckte inte jag sjönk heller mot slutet när jag blev trött, fast nå´n expertis från sidan hade säkert tyckt annorlunda... kanske? Hur som helst 19,5 km eller något totalt...


Nu bara att jobba genom dagen för att sedan hem och lägga golv...

Av Johan - 9 november 2009 12:45

Så var man back on track igen, förutom att tapetsera i helgen så hann jag med att få rasta mina löpsugna ben 2 ggr också. Blev ett gristidigt pass i lördags morse, dock med klockrent iPod-sällis och i söndags drog jag upp till Trollskogen och sprang 3 varv. Gemensamt för dessa pass var att känslan i löpningen var klockren, på intet sätt kantig som man skulle kunna tro efter nära nog 14 dagar utan löpning.

Idag bjöds det på lunchlöpning, styrde stegen från jobbet till Rocklunda för att återknuta bekantskapen med dessa kuperade spår, inte riktigt lika pigga ben idag som de två senaste passen, men fortfarande vansinnigt kul att bara få springa igen. Blev 9,8 km på lite över 44' på lunchen, bara tillbaka för lite Lasagne.

Imorgon stundar dom progressiva varven igen, 4 x 4 km och det kommer som vanligt i uppstart nog bli rätt tufft, även om 16 kmrakt upp inte ter sig som så tufft som vad som komma skall så brukar detta första progressiva pass ändå bli tufft...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se