swyzak

Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan - 7 oktober 2009 18:36

Veckans riktiga pepp var ju att Kent släpper sitt nya album - Röd den 6 november, har redan hunnit avnjuta singeln ett par gånger och den växer för varje gång. Så är det nå´n gång det givet ska köpas en fysisk skiva så är det garanterat då...


Dagens opepp var matlådan jag hade nu till lunchen, nöp den direkt ur kylen utan att kolla, den innehöll bara pasta, således blev kvällsmålet en Kenyansk marathonfrukost. Fast dom ganske inte förgyllde anrättningen med några ostskivor, svartpeppar och ketchup... Aja, magen blev fylld och jag kan nog orka ta mig löpande hem för att landa i soffhörnet och avnjuta True Blood... Men det är sedan nu ska det jobbas vidare!

ANNONS
Av Johan - 6 oktober 2009 19:44

Kom på detta fina ord idag, lite som minneslucka fast i de flesta fall trevligare. Idag hade jag en prestationslucka mellan 17.00-18.40 Denna prestationslucka skulle nyttjas till dagens kvalitetspass (som föregåtts av en morgonlufs med löpvagnen och Folke om 6,3 km imorse) som var 80' i 42 kp, som den matematiske kan räkan ut fanns ingen tid för nå´n längre uppv. eller nedjogg om det skulle funka. Så sagt och gjort efter att haft den kanske mest hektiska pappalediga dagen ever så drog jag omedelbart när min kära sambo kommit hem, alltför att hon sedan skulle hinna iväg och styrketräna...


Lätt regn, lite småkallt med andra ord inte det mest peppande vädret, men benen valde att gilla läget och jag kände mig stark i löpningen idag rakt igen, finns inte mycket att orda om. Borrade igenom totalt 24,5 km på en timma och tjugoåtta minuter. Det jobbigaste i passet inträffade när jag insåg att jag gjort en felkalkyl av tid och distans och blev tvungen att löpa dom sista 15' ännu snabbare för att fixa tidsplanen... Nu hann jag i tid iaf och alla var nöjd och glada... Ingen tvekan om att denna veckan är en tuff vecka, men imorrn blir det bara ett pass, vilket kan behöva då Walker dukat upp med dubbelblock på torsdag... smarrigt!

ANNONS
Av Johan - 5 oktober 2009 10:14

Jaha, måndag igen ännu en helg avbockad. Och måndagens första pass är avbockat blev 12,5 km delvis i Rocklundaspåren med Folke tvärkvartandes i vagnen. Jag trodde på stendöda ben efter gårdagens duvning, men dom svarade upp rätt bra faktiskt, givetvis blir det lite småtungt i uppförsbackarna med vagnen, men what goes up must come down oxå... Härligt pass ändå i höstsolen... Blir en något kortare repa i afton!


Annars är det full rulle när man är hemma, lämna Melker på dagis, träna, tvätta, plocka undan, hämta på dagis, fixa lunch, tvätta no 2, gå till öppna förskolan... Aw shit.... Ungefär så rullar dagarna på... Det e full rulle och innan man hunnit reflektera över något är det 25/10...

Av Johan - 4 oktober 2009 19:19

Det fanns en period i mitt liv när jag uteslutande körde alla pass på morgonen, distans som kvalité. Det senare alternativet har jag sedermera avvecklat om inte situationen absolut kräver så... Distans är helt ok innan frulle och tidigt... Kvalité känns lite mer motigt... Idag fanns inget alternativ då resten av dagen var vigd åt Melkers barnkalas. Så efter att Folke levt cowboysare 03.30-04.20 så ringde min klocka 05.30, bara upp och hiva i sig frukost, för att köra 3 x 7 km marafart ville jag inte göra på tom mage... 07.00 kom jag iaf ut i den gråmulna morgonen, kände redan på första 7:an att benen led av morgonstunden, nästintill vilken fart annan än distansfart hade känts minst sagt ansträngd. Så därför kände man väl ingen direkt fartfeeling heller utan allt var alltjämt slit. Mellan varje upprepning körde jag 4' i rask fart vilket gav dryga kilometern (något mer som "PJ"). Hur som helst lyckades iaf bränna av passet och tiderna var ok, Walker kommer banna mig för några sekunder snabbare än tilltänkt marafart, men jag skulle tippa snittet till just mellan 3:30-3:35... Har inte räknat fram det ännu... Hur som helst han jag avsluta precis innan himlen öppna sig, najs... Sedan var det bara tårtskapande (Kiss-tårta åt Melker) som gällde och sedan barnkalas... Efter det är man rätt mör...


Inför nästa vecka känner jag att jag måste sätta alla angedda kval. pass för jag har visst tvivel i min uthållighet, så för den sakens skull och såklart för självförtroende så vore det tvärnajs om dom satt fint denna veckan. En sista riktigt tuff vecka inför Franfurt.... Snart soffa.... Cola and all of that... Imorrn löparvagnsmorgon med Folke och kvällsdistans efter sovande barn...

Av Johan - 3 oktober 2009 19:42

Japp, idag blev det inte riktigt som det var tänkt med träningen, planen var långa 42 kp-isch intervaller på eftermiddagen, men Melkers trevliga fika drog ut på tiden så, intervallerna blir gristidiga imorrn istället, avfärd kl. 07.00 för att hinna innan tårtbyggande och barnkalas... Det är inte alltid man kan välja sina tillfällen för träning utan snarare hugga tillfällena, hur som helst finns ju chansen till ett behagligare väder imorrn bitti...


Jag kom iaf ut en sväng idag ändå, högst uppskattade 7,8 km efter att diskmaskinen fyllts med fikaremains. Ihållande spöregn men en mkt god feeling i löpningen och det tog mig strax under 34', just in time för potatisgratäng när jag kom hem... Nu snax och laddning för morgondagens drabbning...!

Av Johan - 2 oktober 2009 10:40

Sådärdå, gårdagskvällen bjöd nog upp till ett av dom bästa passen på väldigt länge, kunde stämpla ut redan 19.50 och i den något kylslagna kvällsluften dammade jag 18,5 km på en timma och tjugotre minuter, i sann progressiv anda, där dom sista 7-8 km gick på 30’, riktigt bra drag i benen igår. Känns som de senaste veckorna befläckats av att jag dragits med nå´t skit som legat i kroppen och det har aldrig infunnit sig nå´n klockren känsla. Nu känns det peppar, peppar som det är ur kroppen, även om man inte ska ropa hej eftersom Folke fortfarande snorar och hostar hej vilt därhemma, stackarn!


Dagens enda pass löptes till jobbet imorse, om möjligt ännu kyligare i luften och frosten låg vackert på dom pitoreska kolonistugorna vid Biskopsängen, så även om inte benen var lika välsignade denna morgon så fick sinnet sitt på denna tur då det var ruggigt vackert ute. Höstlöpning när den är som allra bäst, det blev 8 km på strax över 36’ imorse.


Annars så är det ju fredag, alltid skönt, ska lagas Canelloni till fredagsmiddagen, sweet... Fyllda med Keso och mixade soltorkade tomater, det blir grymt... Helgen kommer fyllas utan problem, Melker kommer bli firad i dagarna två, så tårtor ska byggas, söndagen innehåller kalas. Ovanpå detta ska vi lägga två personers träning som för min del bl a innehåller långa intervaller i 42kp, tur att dygnet har 24 timmar.... Sömn jag behöver ingen sömn...


Sedan måste jag ge en brasklapp åt sportbevakningen på den lokala morgontidningen (läs VLT). Bor man i Västerås med omnejd kan man fundera om Lidingöloppet ens hände, fick leta med lupp i måndags och inklämt på resultatsidan fanns dom typ 3 första herrarna och damerna att läsa, inte ens en notis stod att finna. I mina ögon aningen märkligt då detta ändå är ett av de största loppen i Sverige med anor rotade djupt i den svenska idrottskulturen. Roade mig med att kolla vad morgontidningen hos svärföräldrarna (läs Gefle Dagblad) hade för bevakning och fann både pre- och postrace reportage, bigup till dom som alltid har en nyanserad sportbevakning. I Västerås har dock ingen kunnat missa att NHL-premiären spelas i Globen.

Av Johan - 1 oktober 2009 12:12

 

Sjukt att det redan gått 4 år med Melker och idag är hans födelsedag, lyckan var gjord när han imorse fick en Playmobil Polishelikopter samt ett par dykare. Paketutdelning var obligatoriskt på sängkanten på morgonen, så det hela borgade för en riktigt mysig morgon och Melker var lycklig.


Gårdagskvällens pass avlöpte väl det också, sprang 14,5 km varav de första 30' ren distans och sista 30' fartlek enligt 5/4/3/2/1' i 42 kp följt av 8 x 30/30" flytsnabbt, benen klart bättre än väntat. Låren kändes lite granna men inte så det störde. Imorse sprangs det 7,2 km i den kyliga morgonluften, tog mig en bit över 32' att komma till jobbet. Blir en distansrepa hem också... Längd okänd i nuläget...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se