swyzak

Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan - 16 oktober 2009 13:36

Tre bloggposter på en dag? Nästan twitter-like... Men just nu har jag extra tid på jobbet (utstämplad, men insurfad) i väntan på att bli hämtad, nå´t jag inte räknat med idag. Planen var ju att köra passet jag tidigare nämnt, men efter att under hela förmiddagen känt nå´t legat och lurkat i kroppen, trött, seg jag rätt hängig, nå´t jag mest trodde berodde på gårdagens tuffa jobbdag, så tog jag beslutet halvt ombytt att stryka passet...


Hade en lång konferens med mitt inre trots att det egentligen bara fanns ett självklart svar, men det bär emot att stryka tänkta pass... Men att vara dumdristig med 8 dagar till en mara är lixxom inte bara dumt utan rejält dumt och efteråt gav jag mig en klapp på axeln för att inte låtit reptilhjärnan ta överhanden... Förmodligen hade jag kunnat löpa passet enl. plan men vem vet hur det blitt efteråt? Nu hoppas jag att skräpet försvinner ur kroppen tills på söndag och att jag möjligen kan genomföra det passet... Eskalerar det inte till nå´t värre ska det inte behöva påverka utgången av kommande söndag ett dugg...


Hem och kurera kroppen med bakad potatis, snacks och cola och förhoppningsvis en god natts sömn...

ANNONS
Av Johan - 16 oktober 2009 12:30

Igår när jag cyklade hem från jobbet slog det mig mer verkligt än på länge att maran i Frankfurt kryper inpå. Och vad som också slog mig var att den var just i Frankfurt, inte lixxom i Sthlm eller GBG, det är knappast så att det räcker att packa en ryggsäck med tävlingslinnet och dojjorna och åka, eller ja... det skulle ju funka, men knappast optimalt.


Vad jag vill komma fram till är att kringarrangemanget är aningens större denna gången, att inte förglömma förutom tävlingsstassen och passet är iallafall en fulladdad iPod. Sen ska man bara hålla sig frisk oxå, det har ju hostats högt och lågt hemma i en treveckorsperiod nu, aja, not much do... Pre-race sux.... The bigger the race ju mer suger det!

ANNONS
Av Johan - 16 oktober 2009 08:25

Så kan man då bara ännu en gång konstatera att det är fredag, duktigt sliten från två minst sagt hektiska dagar på jobbet, samt inte helt klockrent med sömn... It´s a hard knock life som Jay-Z la fram det!


Hur som helst bjuder denna dagen iaf på löpning, ett ganska långt pass är uppordinerat i en så´n där gråzonsfart dvs, långsammare än 42 kp men snabbare än distansfart, vädret verkar ju lovande för passet som ska utföras efter utstämpling, dvs 13.00 en fredag som denna, dvs en regnig fredag... I Västerås iallafall!


Inte så mycket att orda om egentligen, för trött för att låta den skrivande kreativiteten flöda... Kanske skriver mer i afton månne...

Av Johan - 15 oktober 2009 10:11

Long time no bloggande, men man är mestadels dränkt i jobb de få dagar man nu jobbar. Hur som helst var det uppdukat för dubbelblock (det sista inför Frankfurt) igår. Körde det första till jobbet i smärre höststorm bara 40 minuter efter intag av lunchen, vilket ju inte är helt optimalt men där var luckan så det var bara att tugga på, 25’ löpning i ”normal” fart innan jag skruvade upp till upplevd 42 kp resterande 35’ till jobbet, kändes helt ok, dyngmotvind sista 3 km men det fick funka, det kan ju faktiskt komma att blåsa i Frankfurt också...

Sedan jobbade jag utav bara sjutton tills utstämplingen 20.00 sedan nytt dubbelblock på samma sträckning, först 25’ igen, kroppen ljög och det kändes som det gick snabbare äv det gjorde vilket skulle visa sig när hemlöpet i 42 kp tog hela 37’ med sinkande och sega och lång uppförsbackar i den bistra höstkvällen... Hur som helst det fick väl funka, bara att bunkra upp i soffhörnet efter 32 km för dagen.

Idag vila...

Av Johan - 12 oktober 2009 19:33

Så börjar den mest plågsamma perioden av marathonförberedelser och då talar jag inte om en tung brutal träningsvecka, nej om nedtrappningsveckor... Jag och mången löpare med mig ser detta mest som ett nödvändigt ont. Jag har inga problem med att trycka in 15-mila veckor med tuffa pass, det går inte hårt åt mitt psyke, men att trappa ned och träna lite det är fan hårt åt psyket... Dock så funkar det ju som så att om man vill skörda från dom tunga veckorna man lagt ned så måste kroppen få en rejäl chans att komma så lätt och bra som möjligt till Frankfurt och det låter sig inte göras med att hamra mil as usual...


Nedtrappning och pre-race hypokondri, gissa om det kommer bli två trevliga veckor...?


Så idag har det löpts 6,5 km iaf, benen vill driva på men jag lät dem inte göra men det tog iaf strax under 29', imorrn blir det vila innan det dukas upp dubbelblock på onsdag...


Nu soffan med senaste Mankell-boken, sedan cola och digestive, what else... Eller ska man köra på glass och äppelkaka idag igen...? Hmmm, dagens I-landsproblem lixxom...!

Av Johan - 12 oktober 2009 07:21

Så vad har hänt sedan sist, förutom att trädgården är rustad för vinter. Jo, i lördags sprang jag 12 km med 3 x 5' i 42 kp insprängt, kändes att benen var rätt slitna efter en rätt tung vecka.


Igår färdades jag till Stockholm för Hässelbyloppet, som jag mer såg som ett bra pass än nå´t annat. Direktiven löd att först springa ren distans lite mer än 30' innan start. Sagt och gjort efter 34' hade jag sett delar av banan och ett terrängspår i närheten, sedan stundade loppet som skulle inledas i 21 Kp för att nå´n gång nå 10 kp. Jag hade lovat mig att lägga band på mig själv första 5 km iaf.


  

Starten har gått, kan man löpa återhållsamt med nummerlapp?

Foto: Pinballwiz

 

Lyckades hålla igen och första 5 km gick behagligt på 17:03, innan jag ökade andra femman på 16:31 och nådde målet på 33:34 ynka sekunden över vad jag noterat som snabbast på denna banan... Gav en tolfte plats oxå...


  

Målgång och visst spurtslog jag någon efter en 3:08 kilometer mot mål...

Foto: Pinballwiz

Av Johan - 9 oktober 2009 10:49

Så var det så veckans sista arbetsdag ånyo. Ruggigt skönt med en helg där inget är direkt planerat, speciellt skönt som förra helgen gick i kalasets tecken vilket oftast kan bli rätt hektiskt. Det största projektet som är planerat är att göra vinter i trädgården och så tänkte jag klättra upp på altantaket och kolla om jag kan åtgärda läckaget. Oja, sen ska jag ju springa Hässelbyloppet på söndag, nå´t som jag bara tar som en del av ett träningspass, dock modell snabbare, återkommer om det efter loppet... Annars tacos i afton... najs!


Idag sprangs det 6,5 km till jobbet, strax över 29', lite småslitna ben, men dom ordnade sig mot slutet. Blir en repa hemåt också efter utstämpling... Det är ju ett förträffligt löparväder ute idag... Tag tillfället i akt...!

Av Johan - 8 oktober 2009 17:35

 Ibland eller oftast har nöden ingen lag, som idag. Dubbelblocksdag som det var och för att slippa köra del 2 av detta smörgåsbord av löpning vid 21.00 tiden efter en lång och stressad arbetsdag så var planen denna. Del 1 skulle köras till jobbet kl. 08.00, del 2 på lunchen, det som inte var så fint med detta var att vilan mellan passen landade på ynka 2,5 timma. Men vad gör man när prestationluckorna finns så finns dom...

Första delen startade i svinkall temperatur och när jag efter 25’ skulle skruva upp farten till 42 kp i 35’ så var låren helt stelfrusna och svarade motvilligt på ökningen, flöt stundtals på bra, stundtals illa, men jag tror jag prickade målfarten hyfsat (Garminlös som man är så får allt gå på känsla). Och idag körde jag bägge passen på tid till skillnad mot tidigare när jag kört dom på sträcka, men det får väl anses som en ganska ok första del. In alles uppskattade 16 km.

Cashade in en andra frukost på jobbet, vilade i den mån det gick, dyngmycket på jobbet, men benen fick vila. Fick som sagt prestationslucka nummer 2 vid 11.30 när inga kunder ringde eller mailade mig så då pep jag ut. Benen var klart bättre än på morgonen, lite muskulärt slitna såklart men temperaturen ute var behagligare så det kan ha bidragit en del också, så efter 25’ så drog vi upp farten i 35’ igen, tänkte springa förbi Arosvallen på vägen tillbaka och kalibrera farten, men den var stängd som vanligt och planka in var inte aktuellt eftersom jag var mitt upp i passet... Återigen uppskattade 16 km...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se