swyzak

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Downtrap

Av Johan - 12 oktober 2009 19:33

Så börjar den mest plågsamma perioden av marathonförberedelser och då talar jag inte om en tung brutal träningsvecka, nej om nedtrappningsveckor... Jag och mången löpare med mig ser detta mest som ett nödvändigt ont. Jag har inga problem med att trycka in 15-mila veckor med tuffa pass, det går inte hårt åt mitt psyke, men att trappa ned och träna lite det är fan hårt åt psyket... Dock så funkar det ju som så att om man vill skörda från dom tunga veckorna man lagt ned så måste kroppen få en rejäl chans att komma så lätt och bra som möjligt till Frankfurt och det låter sig inte göras med att hamra mil as usual...


Nedtrappning och pre-race hypokondri, gissa om det kommer bli två trevliga veckor...?


Så idag har det löpts 6,5 km iaf, benen vill driva på men jag lät dem inte göra men det tog iaf strax under 29', imorrn blir det vila innan det dukas upp dubbelblock på onsdag...


Nu soffan med senaste Mankell-boken, sedan cola och digestive, what else... Eller ska man köra på glass och äppelkaka idag igen...? Hmmm, dagens I-landsproblem lixxom...!

 
ANNONS
 
Ingen bild

ALA

12 oktober 2009 21:21

Måste ju vara lurigt att avpassa kaloriintaget också? Man vill ju få högoktanig glykogen snyggt och jämnt inpackat mellan muskelfibrerna, men dock ingen extra fettvikt, dock. Plus att alla vitamineraler och diverse proteiner ska lappa ihop delarna ordentligt. Äter du samma eller annorlunda under en sån här 2-veckorstaper?

 
swyzak

swyzak

13 oktober 2009 06:53

ALA: Nä, så vetenskaplig är jag inte av mig... Utan kosten är densamma som i vanliga fall...

http://swyak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ALA

13 oktober 2009 07:42

Skönt å höra!

 
Mackan

Mackan

13 oktober 2009 09:24

Undrar om jag är den enda som älskar nedtrappningen? Tycker det är grymt skönt att dra ner på träningen och känna energinivåerna komma upp. Å andra sidan så trappar jag bara medvetet ner typ två gånger om året.

http://blogg.sapiens.se

 
Ingen bild

Dr Laser

13 oktober 2009 09:26

Det är av största vikt att man under toppningsfasen byter ut "Strawberry Cheesecake" mot "New York Super Fudge Chunk" för att få optimal glassinlagring. Chokladöverdosen kommer vara dig till gagn under loppets slutfas. Allt enligt GIHs främsta forskare.

 
swyzak

swyzak

13 oktober 2009 09:34

Mackan: Du tillhör nog några få lyckligt utvalda... Och en 2 veckors nedtrappn. sker för egen del oxå bara max 2 ggr/år...

Dr Laser: Bär med mig dom tipsen in i nedtrappningens sista ännu lättare vecka...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se