swyzak

Alla inlägg under september 2009

Av Johan - 21 september 2009 11:17

Såren slickade, vaderna stela efter 25 varv i spik, det kände jag direkt jag linkade ur sängen imorse. Sprang mkt lätt till jobbet imorse, kändes helt ok i övrigt i kroppen så 6,5 km tog mig en bit över 30’ imorse, rätt höstlik mulen morgon. Blir en lättare trip hem också... Sen blir det lugna gatan i afton, kan man alltid tro...

I övrigt i helgen utöver löpningen, jo ibland finns det ett annat liv också och tur är väl det. Lördagskvällen tillbringade familjen på Kulturnatten här i Västerås, där Melkers lycka blev gjord. Han blev ansiktsmålad till Gene Simmons i Kiss, jag lovar det var en lycklig stolt kille som fick high-fives på sta´n. Sedan toppades det hela med ”Män som hatar kvinnor” på DVD, ruggigt bra rulle för övrigt... Och inatt slafade Folke hela natten i sin egen säng, progress är kanske för tidigt att säga, hoppas det kan bli lite bättre nattsömn för alla inblandade framöver, jag och min kropp skulle uppskatta det.

ANNONS
Av Johan - 20 september 2009 19:18

Dagen till ära hade Seas erbjudit sig att vara hare åt mig och Laser, så trots att jag inte riktigt kände att högformen satt i kroppen så var det uppdukat för ett försök på PB över 25 tartanvarv, dvs 10 000 m... Till skillnad från en handfull av de senaste banloppen gick detta på eftermiddagen istället för kvällen, och idag bjöds på Stockholms Stadion strålande sol och en temperatur strax över 20 skulle jag tro, plus en rätt snål motvind på ena sidan... Men ingen kommer ihåg en fegis så vi körde i vind. Seas drog föredömligt och vi passerade 5000 m enligt plan på 16:11, fick verkligen jobba rätt bra, men jag kände att har man lite tur vilket man ska ha i löpning så kan denna satsning gå hem... Seas tackade för sig vid 5400 m tror jag, varpå Laser tog upp farthållningen och farten dalade, så jag tänkte dra mitt strå till stacken, upp och körde och 2-3 varv i motvinden och jag var helt rökt i benen, varv tider på höga 77" förvandlades till osmickrande 81" och Laser gick upp och körde och där stod jag helt oförmögen att följa, benen var helt wasted... Bryttankar deluxe men jag bet i och det gick nog inte fort, det var nog inte snyggt... Förmådde mig dock att lyckas skärpa upp tempot något sista kilometern och tog mig in på 32:44-46 har inte sett några officiella tider... Direkt efteråt helt sjukt missnöjd! Men det var en chansning, det var långt ifrån optimala förhållanden förutom den fördömliga farthållaren... Seg egentligen gör jag 32:44 typ på en dålig dag så är det en ganska ok dålig dag ändå... En vacker dag ska det gå fan så mycket snabbare...


Nu dags för le Sofa.... Ny vecka stundar, ganska light dock med Lidingö på lördag, 30 härliga kuperade kilometer!

ANNONS
Av Johan - 17 september 2009 13:43

 Jag vet inte vad det var idag men på "joggen” från dagis till jobbet var kroppen by far med på noterna, kallt som attans var det också, blev strax över 6 km på lite över 27’.


Lite näring till kroppen och ett par timmar av annonsskapande innan jag vid 11-tiden stämplade ut för lunchpasset, hyste inga förhoppningar alls då kroppen kändes seg innan även nu. Men joggen till Rocklundaspåret flöt väl och efter lite löpskolningsövningar körde jag igång själva passet, för dagen en snabbdistans i terrängen, farten var satt till en bit långsammare än marafart, för min del då ett par sekunder under 4:00/km. Visst kroppen kändes seg, men "braseg” det flöt på fint helt enkelt och trots kupering och kontrollerad löpning sprang jag igenom 10 km på ca 37:40-38:00... Något snabbare än plan så jag bromsade ytterligare, rundade hela 15 km spåret på 58:44, tog ett varv på 2,5:an också, innan snabbdistansen fortsatte på asfalten mot jobbet för att få ihop 75’ som nu blev 76’. Riktigt bra av ett pass jag trodde kalkonisch om innan, troligen 19,5 km SD varav 17,5 km terräng, in alles 22,3 km på 90’. Döm inte kroppen efter första signalerna... Typ!

Av Johan - 16 september 2009 13:51

Så har man i dagarna tre bara matat kroppen med rena distanspass för att ge kroppen en möjlighet att återhämta sig efter lördagens halvtaffliga urladdning. Denna dagen inleddes med en kylslagen löpning till jobbet, gjorde en extra krok över Turbinbron och rundade Polishuset vilket renderade 7,6 km på just över 32’ på morgonkulan.

Efter detta följde lite jobb och energiintag innan jag vid elvasnåret begav mig ut igen, nu var det rätt länge sedan jag lunchlöpte då det mest blivit transportlöpning. Dock var det rätt skönt att komma ut vid denna tidpunkt igen, benen är i regel lite fräschare än efter 10-11 timmar på jobbet. Tog mig an en sväng som jag kallar nya Favvorundan, nu är den inte ny längre utan ganska inlöpt, men fortfarande ganska trevlig trots att den inleds med en ganska smaskig klättring på den första kilometern, men då vet man att man lever. Benen trummade på ganska hyggligt, och jag var åter på kontoret efter strax under 60’ med 14 km i bagaget och då hade jag fått se Råby, Vallby, Vedbobacken och hela Skultunavägen i sin prakt bland annat... Ingen märkvärdig dag egentligen, bara löpning helt enkelt, imorrn blir det lite mer kvalitetsinriktat iaf... Åter då!

Av Johan - 15 september 2009 13:02

Men idag blire såhär... Sprang till jobbet imorse, kall, härlig höstmorgon, progressiv löpning ned mot god fart sista 2,5 km så idag tog 6,5 km mig halvminuten är 27' att avverka. Springer 50-60' distans hem också.


Igår morse när jag väckte Melker satte han sig upp i sin säng gjorde sitt nyinlärda hårdrockstecken med handen och i bästa Gene Simmons-anda sträckte han ut tungan och sade: "Jag ska bli Starchild pappa!". Älskade son det är du redan i mina ögon....!

Av Johan - 14 september 2009 13:07

Så har lördagen fått sjunka in lite mera och man kan börja blicka framåt mot helgen som kommer. Söndagen innebär ALJ-Open på Stadion, 25 varv på tartan igen. Går in till det loppet utan några förväntningar om några stordåd, då udden på formen verkar ha farit sin kos för tillfället... Men när tävlingsdjävulen hoppar i dojjorna på söndag så lär man göra sitt yttersta... Och ja, det ska bli roligt dessutom. Andra och sista bantävlingen för utomhussäsongen, nästa år får det fanimej bli fler....

Idag då, sprang till jobbet 6,5 km på beskedliga 29' och lite till, benen bättre än nå´t av passen jag sprang under hela förra veckan, vilket säger allt... Blir väl bekvämlighetslöpning och balsam-för-själen löpning genom Rocklundaskogen hem efter utstämpling. Sedan bara att skicka stafettpinnen till Annette och skicka ut henna att rasta benen.

Av Johan - 13 september 2009 19:36

Sjöng Stones i en för övrigt grym låt, och det hela kan mycket väl stämma med gårdagens lopp: Stockholm Halvmarathon... Efter en svängig vecka där allmäntillståndet pendlat från dag till annan så stod man då på startlinjen och efter ett givande samtal med Coach Walker på fredagen så var jag klar på att köra fullt ställ, även om benen agerat veka i veckan... Sagt och gjort, låt oss förflytta oss till Strömbron i Stockholm kl. 16.30 den 12/9, 2009...


Som vanligt när starten går sätts det av i en hiskelig fart på första kilometern, denna gång löps den genom på dryga 3:14... Vilket så tidigt i loppet känns mycket behagligt, tur att saker kan ändra sig längre fram. För följe med all-inclusive-Björn, Hofvet-Niclas och nå´n lirare från Estland, jag sätter an taktpinnen och farthållningen när vi tar upp jakten på Cedden som startat optimistiskt. Vi löper genom 5 km på 16:56 so far so good och det känns helt ok, men det blir redan nu skrämmande lätt kilometertider upp mot 3:30 så fort det varit backar inblandade, Björn går upp och gör ett försök att köra och men det är inte hans dag och jag känner att vi måste paca upp och tar frontläge igen. Vid 8 km är vi ikapp Cedden, nå´t jag trodde skulle kunna gynna mig/oss i det långa loppet för samkörning. Efter som han fått ploga solo så länge så går jag förbi och tar farthållningen, tyvärr är det inte Ceddens dag och han bryter utan min vetskap nå´nstans efter 10 km.


Vid passerar 10 km på 34:12 visserligen över plan tidsmässigt men just då är jag lugn, jag vet att om jag har bra ben kan jag göra en snabb söder Mälarstrand och plocka in, men idag är inte dagen. Vid Stadshuset kommer Enhörna-Walle upp bakifrån och går om, han ser jävligt pigg ut och mina ben får dagens första rejäla svacka, det är bara med pannben jag hakar mig fast vid hans rygg, sedan växeldrar jag, Walle och Estländaren ett tag. Vi passerar den nya bansträckningen innan riksdagshuset, i mitt tycke jävligt tunglöpt och ingen bra sträckning, men hey det är lika för alla. Ut på söder mälarstrand tar jag an farthållningen igen och vi knaprar in på framförvarande löpare, bl a Iron-Mike och Sandvikens finest Johan Dahl... Precis innan Tanto har vi fångat in Iron-Mike och då har vi gjort den femman på 17:11, dvs något snabbare än den innan... Men nu är mina ben rätt rökta och tankar om sub 72' har sedan 12 km varit borta, nu handlar det om att göra ett så jävla bra lopp som möjligt utifrån där vi nu är, verkar som det bara just nu är Estländaren som klarar att följa mig i rygg... När dom andra fallit ifrån vet jag inte, vi plockar Johan Dahl inom kort och kort därefter en riktigt kokt Rubin Mcrae, mina ben är nu dyngsega och varendaste backe uppenbarar sig likt Mount Everest... Dock är det nu inte långt kvar och när vi viker ned mot Slussen igen är det verkligen bara att plocka fram allt, Estländaren rullar upp jämnsides, vi passerar 20 km efter en femma på 17:27 (loppets långsammaste såklart). Nu vågar jag kolla en klocka igen, vilket jag slutade med när kalkonisch känslan infann sig... Ser att en tid under 73' är möjlig med marginal, torterar mina sargade ben ytterligare, ökar frekvensen och lyckas få Estländaren bakom mig, precis innan slottet flanerar in shoppingfamilj med NK kassar ut precis framför mig... Alla hinner undan utom en fjortistjej som får en hård knuff på axeln... Lite dålig samvete för det, men samtidigt... klåpare lixxom! Nåväl, sista biten som en evighet med en knix upp förbi slottet som var oangenäm just då... Till sist når jag iallafall målet och håller undan bakåt, skär mållinjen på 1.12:36 som 15:e man och jag vet inte vad jag ska tycka riktigt...


Hur som helst, bigup till Seas för en sjuk prestation och till min kära sambo Annette som kom igång med träningen så sent som i maj och gjorde 1.42:50


Själv vet jag inte riktigt, delar av mig vill vara lite nöjd. Andra vill rata! Nu vill jag bara äta glass, imorron kör vi igång med träningen igen, idag fetvilade jag min riktigt slitna kropp med att bygga ihop prylar från Ikea, klättra på stegar och lite annat gött...

Av Johan - 11 september 2009 09:03

Så var det då dagen före ett av årets helt klart roligaste lopp, dessutom på en av de roligaste distanserna också, nämlige Stockholm halvmarathon. Minns fortfarande min första start under Studentflagg, måste ha varit 2006, målet var då att bräcka mitt pers från förra gången jag tävlade aktivt på 1.16:XX Startade hyggligt optimistiskt, minns att jag upp till 9-10 km sprang i en grupp med Cedden bl a och bara iom att jag låg i det sälliset visste jag att det förmodligen gick för fort och vid 10 km sträckte Cedden ut och försvann som en avlöning i horisontlinjen. Själv plogade jag på och lyckades med mitt mål iaf....


Men som sagt ruggigt kul lopp och som vanligt med stadslopp i Sthlm så brukar det vara folk på gatorna och sedan måste jag ge cred att banan e klart bättre och roligare än Fiskvarvets gnetbana... sorry! Sen får vi se hur d går imorrn, som det känns nu så finns bara allt att vinna så jag kör enligt grundplanen, det får räcka så långt det räcker, förhoppningsvis är vi en bra, tajt grupp med löpare som strävar mot samma mål och kan samköra varandra till bra resultat... Vi får se det ska bli kul iaf, nästan mer kul att se vad Annette kan göra i sin första tävling sedan maran 2008, jag tror på stordåd...


Imorse sprang jag lätt 6,5 km, benen kändes faktiskt något bättre, blåste in 8 x koo också. Ska träffa familjen efter arbetsdagen för lite solskensglass vid Mälarens strand, sen hem o ladda med risotto och hirsbiffar med soltorkade tomater. Blir en placebojogg imorgon bitti innan jag och Folke ska på babysim sen stundar avfärd till Sthlm... osenså!!!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se