swyzak

Alla inlägg under augusti 2009

Av Johan - 12 augusti 2009 14:31

Så var det så en ny dag med nya möjligheter, inledde med att springa tämligen lätt till jobbet, 6,5 km på ganska prick 30’, det kändes riktigt behagligt och bra. Till lunchen var det upplagt för terrängintervaller, 5-6 x 2,5 km med 90” joggvila. Jag tog beslutet att köra 5 st då kroppen under gårdagen ffa kändes rätt sliten efter måndagens pass. Var tämligen trög på uppvärmningen också, men det är som vanligt bara att tugga in på intervallerna och knapra backe efter backe på 2,5:an i Rocklundaspåret, första varvet kändes mycket kontrollerat och jag övertygad om att jag lagt den på 9:45 eller nå´t, rätt förvånad att se att den damp in på 9:27, då var inledningen av passet redan snabbare än motsvarande pass för ett par veckor sedan, då hade jag dock fallande ståvila. Sedan plogade jag bara på, och löpningen kändes bra fortledes, givetvis jobbigt sista 2 as usual, lyckades dock lägga den sista på strax under 8:52, sammantaget gick alla snabbare än senast och jag fick initalt jobba mindre för farten iaf... In alles 18,5 km för det passet.

Nu stundar Midnattsloppet på lördag, absolut inte det viktigaste loppet i min raceagenda denna hösten. Men att ta tävling som träning funkar ju knappast, när väl nummerlappen är på så är det just tävling. Loppet kommer väl mer funka som ett kvitto på var man står och sedan jobba vidare. Veckan hitills har varit ganska tuff träningsmässigt, så det är absolut inte med optimerade ben jag kommer stå på startlinjen på lördag, så det blir intressant vad man kan locka fram ur kroppen givet bakgrunden. Hur som helt kommer det bli kul och nör nummerlappen är på så ger man fan alltid allt...


Dagens två pass blev dom sista som mina grymt sköna trotjänare Puma Roadracer III fick göra, ikväll blir det soptunnan för er mina vänner. Trodde dom skulle hamna i en soptunna på stadion efter maran, men dom fick leva lite till, nu är sulan helt finito vid tårna, det är bara innersulan kvar och även den är på väg att ge upp... Bara att acceptera ett tungt avbräck i skoparken... mierda!

ANNONS
Av Johan - 11 augusti 2009 20:39

Ibland har jag undrat över syftet med mitt bloggskrivande utöver det faktum att jag tycker att det är kul att skriva, även om jag aldrig finner tid till att skriva dom strålande funderingarna och tankarna som jag kommer på under många distanspass (kanske en dag). Annars tror jag det fyller en viktig funktion för mig, nämligen att få prata löpning/träning, då det är sparsmakat med det, visst har jag en sambo som delar löpningen som passion, men vi fyller aldrig varandras vardag med snittider på intervallpass och dylikt. Och på jobbet, visst faller man ibland in i träningsprat, men att skriva av mig blir lite som att få prata löpning ändå... några minuter om dagen iaf... Och samtidigt ger det mig en ärlig chans att reflektera över mina pass/tävlingar ånyo... Så imorgon reflekterar vi träning igen, coach Walker har skickat mig till skogs imorrn för XC intervaller, det blir nog fint det!

ANNONS
Av Johan - 11 augusti 2009 08:38

Så kan man såhär dagen efter summera upp gårdagens andra pass. Först och främst så sken inte solen med sin frånvaro ut den gassade i vanlig ordning nästintill hela passet. Hur som helst kördes det enligt 2 x 6 x 5’ med 2’ vilolöpning, vill inte använda ordet PJ här för det gick klart snabbare än så. Sedan körde jag 4’ vilolöp mellan serierna. Försökte pricka bara på känsla utan vetenskapliga belägg 3:25-fart på dom snabba delarna, tror jag prickade rätt bra... Benen kändes rappa och bjöd en kanonkänsla hela vägen, fick slita lite dom sista som gick in i motvinden. Blev däremot nedduschad av ett klart oväntat spöregn mitt under passet, vilket iofs bara var välkommet. Totalt tog det en timma och fyrtiotre minuter och blev dryga 25,5 km.

Imorse sprangs det till jobbet via Rocklundaskogen och då vill jag lova att det kändes att gårdagens pass var både tufft och långt, benen var sega ack så sega, morgonens 7,2 km tog 33’. Blir en returlöpning efter avslutad jobbdag, sedan ska grillen tas fram igen då det vankas besök till kvällningen... Smooth!

Av Johan - 10 augusti 2009 12:00

Hur laddar man för eftermiddagens pass på bästa sätt? Jo givetvis med att springa sävliga 6,5 km till jobbet, följa upp med besök hos tandläkaren som kommer resultera i träningsvärk i tänderna ett par dagar... Sedan laddar man givetvis med pasta ur unicaboxen, tagen ur frysen imorse, givetvis har den på ett antal timmar inte tinat nämnvärt och trots 5 min i mikron är mitten fortfarande lite krispigt fryst... Det e då nödknepet blanda det dyngvarma på sidorna med den frysna mitten, recipe for champs och vips är anrättningen iaf ätbart varm... Dagens tips!

Vad är då eftermiddagens pass månne, jodå, det stundar 105' löpning varav 50-60' (uppdelat) i en fart snabbare än 42 kp, det blir ett rättså bastant block att ta tag i runt 14.45 Ännu lyser solen med sin frånvaro vilket gör att temperaturen förhoppningsvis kan vara dräglig under passet också....

Av Johan - 8 augusti 2009 19:55

Dagens träningspass fick bli på hemvägen från en heldag på stranden. Och det var det första regelrätta långpasset sedan innan Sthlms maran, planen var att köra lugnt första 50' för att köra progressivt sista 70' upp mot 42 kp. Nu vet ju alla som var ute idag att det var en smula varmt och sträckningen för dagens pass bjuder inte mycket till skugga, dock hade min kära sambo dumpat vätska åt mig längs vägen, utan den vet ej fan hur d hade gått, för det blev tight även med den. Hur som helst kändes benen alerta hela vägen, och fartökningen skedde inte i klassiskt swyzze-maner dvs att efter 10' nått målfarten utan jag jobbade mig tålmodigt dit och sista 25' låg jag och plogade i vad jag upplevde som 42 kp. Med drygt 10-15' kändes det rejält att kroppen var urlakad på allt vad vätska och så även energi heter. Då var jag ändå fulladdad med pastasallad och spaniens finest citronkex från stranden när jag begav mig ut. Nåväl, det blev uppskattningsvis 29,5 km idag, med mkt god känsla i löpningen.


Sedan stundade grillning och idag var nog första gången jag kan säga att passet gjorde att aptiten slog bakut, trodde jag skulle kunna äta hur mkt som helst... Men tji... Efter en portion grillat var det slut.... Måste överkompensera detta med B & J nu när magen finally hämtat sig... Imorrn stundar lätta kilometrar med löpning och tydligen badbesök på östra holmen...

Av Johan - 7 augusti 2009 09:42

Gårdagen bjöd en smutt dag i huvudstaden, först skulle vi se till att leverera Didrik säkert och fint ombord på ett tåg från Stockholms C till Malmö, eftersom det var hans första långa tågresa själv så tog jag ledigt från jobbet så vi hela familjen kunde åka upp med bil för att göra det smidigare. På nå´t vis lyckades vi med den leveransen och att navigera mitt i sta´n med bil, även om jag inte är förtjust i det. När vi väl var i staden så tänkte vi passa på att göra ett besök på Junibacken, vilket vi trodde att Melker skulle älska, nå´t han mycket riktigt gjorde att dom sedan spelade en pjäs där med Pippi och sjörövarna gjorde det hela bara ännu bättre. Problemet var väl att det var flera än vi som hade samma planer och Junibacken var verkligen knökfullt, men Melker tyckte det var hur kul som helst.

Vi toppade det hela med mjukglass i Kungsan innan resten av familjen skulle fara hem med tåget och jag skulle passa på och vara kvar på klubbträning, så efter att följt med till Stationen via skoköp på RS för Annette så gick jag tillbaka till bilen på Valhallavägen. Hämtade min väska och gick och kraschade med iPoden i öronen på en bänk i Lill-Jansskogen, det gjorde mina ben väl eftersom jag by now fått en rejäl promenad genom Stockholm. Nåväl, vid 18.00 drog det ihop sig för träning, fick förmånen att springa ett banpass igen, denna gång 6 x 1200 m med 45" ståvila följt av 200 m jogg. Som sparring hade jag Cedden på hela distansen, samt LN, spurt-Jonas och Snusan på delar av intervallen. Finurligt uppbyggt kunde vi alla ha nytta av varandra med lite olika längder på intervallerna, en win win situation. Planen var 76" varv dvs 3:10-fart, trodde faktiskt inte att mina ben ville vara med på det, men igår var en bra dag i solgasset på Stadion. Vi tuggade på och det kändes såklart jobbigt, men igår var inte ett sånt pass man måste jobba varje meter som det alltsom oftast kan vara. Men så hade jag ju eminent sparring igår, vilket jag inte är bortskämd. Hur som helst så gnetade vi oss igenom passet på förvånande 3:07.4/km... Mycket bra och trevligt pass. Som vi sedan toppade med käk på restaurang, god mat och muco skratt... riktigt roligt att få träffa alla igen... Vansinnigt roligt t o m!


Imorse sprang jag via Rocklunda-skogen till jobbet 7,2 km, trodde inte kroppen skulle vara så sliten från gårdagen, men det var den. Vaderna rätt slut och tja, benen i allmänhet... Så farten blev därefter, aja, månne blir benen bättre till lunchtajm då det är dags att springa hemåt. 

Av Johan - 5 augusti 2009 10:42

En underbar morgon att vara i ett löparskor imorse, lagom ljummen morgonluft och strålande sol. Så jag styrde stegen mot jobbet via Rocklundaspåret, vilket raka vägen ger drygt 7,2 km. Benen ffa låren kändes riktigt stumma från gårdagen, fast jag kan tycka att den känslan av en viss trötthet från tuffa pass är en behaglig känsla plus att pass som börjar med stumma ben oftast slutar med bra ben, denna morgonen är inget undantag på något vis. Dom sista 2 km till jobbet rullar det behagligt och jag önskar egentligen att jag hade mer tid och kunnat springa en bra stund till. Nu fanns inte den tiden, så bara till att duscha, ta en macka på jobbet och sätta fart med dagens bestyr.
Hoppas på en trevlig 60' distanstur hemåt i afton också, just nu ser ju vädret hur som helst väldigt lovande ut!

Av Johan - 4 augusti 2009 13:32

Så var det tisdag igen, utöver sedvanliga 6,5 km till jobbet imorse på bromsande ben så var det intervalldags på lunchen. Efter ett samtal med Coach W så levererade han följande pass en vändande stege 1200/1600/2000/2000/1600/1200 m med 400 m PJ, varvtiderna satta till 78” dvs 3:15 fart. Min initiala respons i telefonen var: ”Oj, det var ett styggt pass!”. Men vad gör man, ingen kommer springa passen åt en och som jag nog sagt tidigare, det är jag som vill skörda längre fram. Å andra sidan så ser jag de flesta pass som roliga och en utmaning, även om vissa kan innebära en större utmaning än andra. Joggade iväg till Arosvallen, löpskolade körde några stegringslopp sedan bar det av... Första 1200-ingen känns kontrollerad och in på 3:52.6, 1600-ingen funkar också på 5:12.4, men den första 2000-ingen känns riktigt seg speciellt sista varvet, dammar in den på 6:30.3, men nu stundar ännu en 2000-ing, både fysiskt och mentalt rätt tufft, men här vänder passet bokstavligen landar denna 2000-ing på 6:29.8 och farten och löpningen börjar kännas bra, visst är man nu bra trött men nu är man snart hemma. Nästa 1600-ing går på 5:12.5 och den sista 1200-ingen på 3:52... Rätt slut blir jag stormad av barn som är på Arosvallen på VFK´s sommar friidrottsskola och bomad med frågor om hur långt jag sprungit, om att dom tagit tid på mina varv och jag får deras bästa tider. Försöker med mitt utmattade lynne svara så artigt och trevligt som möjligt innan jag joggar tillbaka till jobbet, in alles 15,6 km på lunchen och ett riktigt bra pass.... Och ja, jag tror jag matchade planen får passet fartmässigt, har inte lyckats räkna fram snittet.... Matematikern i mig la av! Nu fick jag mattehilfe och snittet på passet landade på 3:15.8...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se