swyzak

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2009

Skavsårsmannen

Av Johan - 27 augusti 2009 09:43

Så damp då mina nya tilltänkta maradojjor tillika nya tävlingspjuxx ned i postlådan igår. Eftersom krisen av skor var total och jag är skavsårsbenägnast i Sverige så kunde jag inte invänta fullödigt sortiment utan fick nypa en sko som egentligen inte varit mitt förstahands alternativ (dock har jag sneglat på dom). Detta ger mig iaf dryga 8 veckor att löpa in dom och det kommer behövas kan jag säga... Vad var det för skor nu då? Jo det blev ett par Nike Lunaracer, som vanligt får jag nästan lov att säga så blev det dammodellen vilket är ypperligt då lästen är smalare och passar mina smala fötter riktigt bra...

Nåväl nog om det, jag sprang i dom till jobbet imorse och trots att dom är i det närmaste bara en sula och en överdel som inte är förstärkt någonstans fick jag ändå ett blödande skavsår vid hälkappans slut. Hur kändes skon då, som nå´n korsning av Nike Free och Mayfly, inledningen av passet gick ganska sakta och benen tröga, men det blev progressivt och i slutet kom jag upp bra i steget och då kom skorna mer till sin rätt, så overall var dom najs, men hur fan kan jag få skavsår av alla skor... sick! Oja 7,2 km imorse på lite över 31'. Blir dryga 50-60' hem i afton också efter arbetsdagen.

 
ANNONS
 
Dunceor

Dunceor

27 augusti 2009 10:22

Jag ställer mig lite skeptisk till Lunaracer då det känns som de är uppbyggda men ändå inte. Jag hade velat ha dessa (http://www.runningwarehouse.com/descpageMRS-NKSTRKO.html) i Luna-matrialet. Snacka om lättvikt då!

http://dunceor.wordpress.com

 
swyzak

swyzak

27 augusti 2009 10:44

Dunceor: Den hade varit ett alternativ. Eg. hade jag velat ha Adizero Adios el. nya Katana Rac3r, den senare kan dock vara ngt för odämpad för att stå hela marathondistansen...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Clark Kent

Clark Kent

27 augusti 2009 12:44

Jag har tidigare haft lite besvär av känsliga fötter med skavsår som följd. Men jag brukar se till att ha två eller tre distansskor som jag rullar runt på. Dessa skor är av olika modeller (dock Asics rakt igenom så klart). För mig blev fötterna lite mer tåliga då mot olika modeller och nu är skavsåren ett minne blott. Kör jag dubbelpass en dag så använder jag alltså två olika par. Sedan kör man ju de olika intervallpassen/tröskelpassen i olika lättskor vilket säkert stärker upp fötterna lite mer.

Men du... det värsta sattyget av dem alla när det gäller skavsårär skoinlägg. När man inte är van vid dem så belastar de ju mer på olika delar av foten. De tre första veckorna efter mina skoinlägg kom (nu behöver jag inte använda dem så mycket) så hade jag så feeeta skavsår så det knappt gick att springa. Råd: akta dig för inlägg.

http://patrik.familyengstrom.com

 
swyzak

swyzak

27 augusti 2009 13:49

CK: Jo jag brukar också rulla runt på dryga 2 par distanspjux, men jag brukar faktiskt lyckas få skoskav av det mesta, helt undantaget är faktiskt Puma-dojjorna som aldrig vållat mig problem... Nu gäller det bara att vänja upp fötterna vid dessa nya dojjer så jag känner att det e safe att köra med dom om 8 veckor... Inlägg kör jag absolut inte med och d tänker jag hålla mig ifrån...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Cédric

27 augusti 2009 14:02

Skavsår? Vad är det?

 
medeldist

medeldist

27 augusti 2009 14:20

Får testa de där Lunaracer:na snart, många verkar gilla dom. Köpte ju den där skon som Dunceor länkade till, och den är helt ok men fick lite hälsporre-känningar i båda fötterna efter jag sprungit 5000m med dom, och sen tror jag inte den är tillräckligt dämpad för ett helt marathon. Skavsår har jag varit förskonad från ( i stort sett omöjligt att få skavsår av Free-skorna), däremot får man blåa naglar ganska regelbundet i de flesta skor, men det hör väl till...

http://medeldist.blogspot.com

 
swyzak

swyzak

27 augusti 2009 15:49

Cédric: Skavsår? Är du så lyckligt lottad att du slipper det så ska jag inte gå in och förklara det heller... =)

Medeldist: Jag tror dom funkar bra från 10k och uppåt, men jag skulle gärna föredra en sko som har en mer slimmad passform på foten. Lunaracer har en ganska bred sula nämligen... Men dom var riktigt najs ändå och ska tilläggas riktigt lätta!

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ALA

27 augusti 2009 18:05

Stor varning för Lunaracer om man har bred framfot. Överdelen ger inte en mm, utan trycker ihop foten utan någon som helst pardon. Lyfter även upp kanterna liksom. Jag testade t o m en storlek större (eftersom de annars var riktigt sköna). Jag fick tecken på Morton's av dem.

 
swyzak

swyzak

27 augusti 2009 19:29

ALA: Nu hoppas jag att jag inte har bred framfot.... =)

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

ALA

27 augusti 2009 22:51

Hehe... Nä, det var väl mer riktat till ankfötterna av massorna som följer din blogg med stort intresse... :) Kruxet med just Lunaracer är alltså att materialet verkligen inte ger med sig eftersom, som vanliga uppermaterial gör.

 
swyzak

swyzak

28 augusti 2009 08:33

ALA: Ankfot eller ingen ankfot så kan jag säga att dom gav två jävligt otrevliga skavsår på hemlöpningen igår kväll... Inte så lovande premiärturer med bara 8 v. till maran...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Dunceor

Dunceor

28 augusti 2009 10:10

Jag har aldrig fått skavsår av några löparskor och är väldigt lyckligt lottad där. Mina fötter står emot alla sorters skor jag kastar på dem =) Jag kör numera enbart i helt odämpade skor och mina fötter/ben uppskattar det väldigt mycket. Körde stockholms maran i mina New Balance Rc152 och det funka kanon (redan kört växjö i dem också). Dessa Nike ska bli intressanta att testa som jag länka ovan då ett par beställdes idag.

http://dunceor.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se