swyzak

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2009

Det är nå´t visst med Sthlms Stadion

Av Johan - 26 augusti 2009 12:25

Det måste bara sägas och att springa kvällslopp där har nå´t lätt magiskt över sig, gårdagskvällen var inget undantag, perfekta förhållanden, lagom temperatur och i det närmaste vindstilla... Dock hade väl dagen upp till loppet känts sisådära, magen hade varit på upprorshumör hela tiden så jag varit dämpat optimistisk inför loppet och ville inte leverera nå´n prognos för hur loppet skulle gestalta sig, första kilometern fick lixxom vara ett riktmärke för hur det kändes.


Direkt efter startskottet sker sedvanlig positionering, jag hamnar och frontar en klunga bestående av mig själv, Hofvets Sydow och Huddinges Mika Repo, vi har en bit upp till Laser. Första kilometern går på 3:15 och det känns riktigt bra, så jag kör i vind så får det gå som det går. Varv efter varv går med mig som draglok i klungan och vid 4-5 km efter att blivit hältrampad en och annan gång börjar hjärnan lacka på att ingen annan kan gå upp och göra dragjobbet en liten stund. Vilket ingen behagar göra, dock täpper jag till luckan upp till Laser vid dryga 5 km som passeras (per egen klocka) på c:a 16:20. Nu kör jag och Laser en fördömlig växeldragning som tappar dom andra, vid 8 km drar Laser upp farten ytterligare. Där och då är man rätt mör i benen, men huvudet är med och jag släpper inte en meter, full fokus... Med c:a 800 m går jag upp och kör och nu är det fullt ställ in, 800 m är i det här skeded både hur långt som helst samtidigt som det är sjukt kort... Har egentligen ingen koll på hur jag ligger till tidsmässigt men att det gått rätt fort det har jag klart för mig. Dunkar ut det sista ur kroppen fullständigt på sista varvet... Bryter mållinjen och hinner höra 32:22 (andra halvan således på 16:02) innan jag sjunker ned helt utpumpad på tartanen... Det tar mig säkerligen 2-3 minuter innan jag kan förmå mig att ställa mig på benen igen...


Att det skulle bli sub 32:30 idag var absolut inget jag väntat mig, jag hade varit nöjd med en tid runt 32:45 då det ändå var första 10 000-ingen för säsongen... Men benen var som sagt riktigt bra denna magiska afton på Sthlms Stadion...9:e plats blev det oxå... Good looking out med draghjälpen Laser!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sander

26 augusti 2009 13:08

Låga 32 - otroligt snyggt. Jag är impad av genomförandet och av att du orkade pressa så mycket på andra halvan. Har nog aldrig sprungit negativt på bana, men det är nog definitivt värt att testa...

 
swyzak

swyzak

26 augusti 2009 15:12

Sander: Thnx, neg. splits e ju klart oplanerat, men det e ju trevligt när loppen får den karaktären...

http://swyzak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se