swyzak

Alla inlägg under maj 2009

Av Johan - 6 maj 2009 13:48

I stort sett så ordinär dag som man kan komma, en vanlig onsdag som i vanlig ordning innebär jobb till 20.00 I vanlig ordning startade dagen med vanlig frukost, sedan vanlig löpning till jobbet på den ovanliga vägen genom Rocklunda det hela gav 7,2 km på lite under 32'. Sedan vanligt jobb... Det ovanligaste denna dagen var lunchhaircut, så nu har man reducerat hårmängden på skallen, kanske kan det kapa några sekunder i löpningen, det får vi veta när jag springer hem i afton, dryga 50-60' distans är planen då, för att toppa det med vanliga digestive och vanlig cola... Damn this day är vanlig... Imorrn blir det ovanligare! O yes måste i vanlig ordning sulreparera mina tilltänkta maradojjer... Vill minnas att jag fick göra samma procedur inför maran förra året... Och jag sedvanliga bålstyrkan innan bedtime ska idag utföras också, no more bullshit excuses längre, mina 5-10' på detta ska ovillkorligen skötas, det e mer ett krav jag har på mig själv...

ANNONS
Av Johan - 5 maj 2009 14:03

Idag var det grand finale för tusingarna som löpts under ett gäng veckor nu, le plan var att köra enligt samma antal och vila som första gången och förhoppningsvis skulle det gå snabbare denna gången. Dagen inleddes dock med löp till jobbet som vanligt 6,5 km som tog strax över 29’ och följdes av hotelfrukost... En frukostälskares dröm, att få frossa i allsköns börd, yoghurt, flingor, juice, ägg... Damn då är det grymt... Proppmätt jobbade jag ett par timmar innan jag joggade bort till Arosvallen där jag trodde jag skulle få ploga... Men ack så fel jag fick, väl där pågick nå´n form av skoltävling som jag inte var kvalificerad till så det var bara att jogga vidare till Friidrottshallen och därmed var cirkeln helt sluten, det var där som första 1000-ings passet gick av stapeln. Började ploga och benen ville inte riktigt komma igång alls, först efter 5-6 st var dom med på att det skulle gå lite fortare också, hur som helst lyckades jag snitta 3:16.8 vilket var det klart bästa av alla serier under denna perioden, passets utseende då? Jo 10 x 1000 m med 200 m PJ under 60". Löpningen kändes klockrent bra under den sista hälften och den sista rundan när jag kickade ut så landade jag på höga 3:06. Joggade tillbaka till jobbet och kunde summera upp 17,8 km på lunchen, lite mat. Strax vankas även tårta... feed me!

ANNONS
Av Johan - 4 maj 2009 14:11

..Veckans träning, fast ändå inte har en fullt spelklar planering framför mig. Dock kan den denna veckan innebära att få lägga lite pass på taskiga tider för att fixa det hela. Dock hoppas jag få till morgondagens tusingar på lunchen eller på väg hem från jobbet, en jobbdag som f ö startas med hotellfrukost = massivt ätande... me like!

Smolket i glädjebägaren är att min kära sambo fått tebax lite kneeprobs, just som d var tänkt med en liten uppsnäppning av träning inför halvmaran i Sthlm, nu stundar sulig alternativträning istället... Hoppas d ger med sig illa kvickt!

För egen del bar mig benen denna regniga morgon löpandes till jobbet, inte helst rapp efter lägret men sista biten så var dom faktiskt bra. 6,5 km klockades in på en stund över 29', d behäver fan inte gå fortare.

Av Johan - 4 maj 2009 11:14

Måste bara säga det träningsläger är ett jävla lyx helt enkelt, det kan jag bara konstatera när jag nyss äro hemkommen från Skövde där jag och ett gäng från klubben hade bas för just ett träningsläger. Lyxen består kanske inte så mycket i att kunna träna mycket det kunde man ha gjort hemma också, mer i att mellan passen bara kunna fokusera på att få i sig mat och sedan vila (eftermiddagstupplur är obligatoriskt). Platsen var Billingehus fritidsområde beläget på en höjd ovanför centrala Skövde, med en klättring uppför en enligt skyltarna 12 procentig backe. Väl däruppe finns en uppsjö av spår att springa i av alla dess längder, former och bredder... Att vi bodde 20 meter från starten på dessa var ju en ren lyx... Varje morgon inleddes med en lättare morgonjogg, tätt följt av en brakfrukost, nå´n timma på sängen innan det var dags för ett nytt pass vid 11-tiden, föjt av lunch och ytterligare nå´n eller några timmar på sängen innan det var dags för ännu ett pass. Helt klockrent, här kommer en sammanfattning av vad vi pysslade med....
Tor 30/4: Löpteknik 60’ och senare 8,5 km lättare fartlek.
Fre 1/5: Morgonjogg 5,5 km, Fm: Löpteknik 120’, Em: 25,2 km med stergrande ”uppv.” 45’ följt av 5 x 5/5’ i farter just över och under 42 kp, med den sista ”hårda” delen uppför den 12%-iga uppförsbacken, amazingly jobbigt.
Lör 2/5: Morgonjogg 5 km, Fm: Fartlek 10,2 km, Em: 5 x 3000 m @ 42 kp, där de inledande 4 st kördes på bana, den avslutande på landsväg, + uppv. och nedj.
Sön 3/5: Långpass med 3 x 20’ i 42 kp insprängt, 5’ vilolöp i bra fart. Funkade bra de två första, den sista blev brutalt tung.
Lägg därtill styrketräning efter 2 av passen också så blir det alles...
Som synes blidde det en del bra träning gjord och det kändes som kroppen höll upp bra och det funkade att leverera vid varje givet tillfälle ändock. Klockren helg med mycket tränibg, vila, skratt, mat och massa annat. Ändå alltid skönt att komma hem och träffa dom som det känns som evighet sedan man såg sist.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se