swyzak

Alla inlägg under maj 2009

Av Johan - 13 maj 2009 16:30

Och då talar jag inte om GBG-varvet eller maran i Sthlm. Nej då talar jag om Melkers första löpartävling, då räknar vi bort Grillöpet på dagis för två år sedan. Nästa tisdag arrangerar megaocker hamburgerkedjan med dom sämsta vegoburgarna tillsammans med friidrottsklubben i stan en löptävling för dom små. Igår anmälde vi Melker och han fick hem sin nummerlapp. "Jag ska springa så fort pappa, fortare än dom andra." sa han igår. Hoppas han är vid gott mod efteråt när han lär inse att han kanske inte vinner, inte den här gången iaf, även om han springer fort och mycket. Stackars barn är rätt färgad av träningen som pågår hemma, i dagarna två har han lekt att han varit på gymmet och tränat och lämnat sin tigerbebis på barnpassningen, varvat med löpning fram och åter mellan vardagsrum och kök. Hursomhelst ska det bli hur kul som helst att se...

För egen del så sprangs det till jobbet, inte helt lätta ben men 6,5 km tog mig once more strax över 28', tänkte ta en tur på dryga 45' hem senare ikväll... Sedan blir det bara lätta halvtimmespass med koo-lopp i dagarna till Varvet så får vi väl se hur det går där... Som sagt årets viktigaste tävling sker på tisdag kväll...

ANNONS
Av Johan - 12 maj 2009 13:05

Yet another träningdag att arkivera, inledde dagen med sedvanliga 6,5 km till jobbet, kändes riktigt segt inledningsvis och befarade att lunchens lite snabbare pass skulle gå som skit, det släpåte dock efter ett tag och jag tog mig till jobbet på en stund över 28'. Reloadade med två tekakor från gårdagen (still typ färska) hann med att jobba lite sitta i ett möte, ladda med kaffe och sedan vid 11-tiden tog jag mig ut. På agendan idag stod egentligen 10 x 5/2' i något snabbare resp. långsammare än 42 kp. Nu kändes det som lite tidsnödigt och jag strök två och körde alltså 8 st. Initialt var jag helt fartblind och det gick nog lite onödigt fort i början och kanske aldrig gick direkt enl. planerad fart, men känslan var så jävla bra helt klockren, låg ständigt med flera växlar i fart på lut även mot slutet när benen inte var helt klockrena. Rundande av med en stretch i solskenet i Vasaparken innan jag joggade till kontoret igen, väl där började det regna, snacka om tajmat... Oja passet uppskattades till 18,5 km och tog 73'.

ANNONS
Av Johan - 11 maj 2009 12:38

Egentligen var den här träningsdagen så jävla normal att det knappt är värt att skriva om, två distanspass med ett par koo-lopp på slutet. Till jobbet med rygga på strax över 29' och ja, det är fortfarande 6,5 km till jobbet, lite kantig löpning som vanligt när man tagit en dag "off". Lunchen bjöd upp ruggigt kalla 13 km som tog yttepytte över 55'.


Har nu två bra veckor i bagaget, träningslägersveckan gav nästan 17 mil och förra gav nästan 14 mil, med bra kvalitetspass måste tilläggas... Denna veckan bjuder Göteborgsvarvet på lördag, kommer rulla på ganska normalt i veckans inledning för att minska mot slutet för att ha fräscha ben... Ingen tvekan om att det stora fokuset ligger dryga veckor bort...

Av Johan - 10 maj 2009 20:24

Jaha, tog söndagen off helt från löpning, ägnade den åt greater things som att äta rabarberpaj, dricka kaffe, klippa gräsmatta och tvätta bilen... Värre var det igår när det var upp för långpass där dom inledande 45' skulle vara rätt lugna och avslutande 90' skulle gå i 42 kp. Eftersom det igår blåste halv storm valde jag att köra passet på min runda runt Gryta mestadels (så jag skulle slippa toklånga bitar i motvind och kan  få skydd av alla bostadshus) som går att variera mellan 6-7 km och byggde mig en liten vätskestation på tomten, lr jag ställde ut en stol på framsidan och la dit en flaska med saft. Drog iväg och det stod rätt snart klart att blåsten var bland den styggaste jag haft att göra med, efter 45' växlade jag upp till (upplevd) 42 kp, vilket hela tiden kändes stabilt, bekvämt och hyggligt snabbt. Det var bara i motvinden som det blev mer ansträngt och på sista varvet upplevde jag det som att damma in i en vägg när byarna rev i. Att sedan Melker nallat min flaska så när jag kom in får vätska efter dryga 22 km gjorde säkert inte det helt optimalt, men det rullade på klart bättre än förra året, vilket säkert kan tillskrivas den klart humanare temperaturen i år. In alles högst uppskattade 35,5 km på 2.15:22 One down...! Nu soffläge!

Av Johan - 8 maj 2009 09:39

Sjukligt fort går tiden, kändes som det var en evighet sedan som det var långt till Sthlm Marathon och nu är det vips bara 3 veckor kvar... Snart är det mesta av träningen gjord och då börjar väggklättrarperioden dvs nedtrappningen, men jag har redan gjorde en utläggning om hur kul jag tycker det är med nedtrappning, ett nödvändigt ont, simply. Innan det stundar dock Göteborgsvarvet nästa helg, vilket ska bli kul det också.


Nu gick jag dock händelserna i förväg, idag så sprang jag iaf ned till jobbet på rätt bra ben 6,5 km avverkades på oväntat kvicka 28'. Blir sån tidig lunch idag, dvs typ strax sen stämpla ut vid 13-tiden, löpning till dagis för att hämta Melker... Sen hem och städa av hemmet innan förkvällen vigs åt ett kundevent med bowling och käk, förhoppningsvis kan jag pipa iväg tidigt och softa i soffan med familjen... Känns som det behövs...

Av Johan - 7 maj 2009 20:00

...min korrekturläsare. Ibland har jag sett ordentliga stavfel i mina egna inlägg och det lär hämta igen, kan bero på att dom oftast skrivs i en hast. Men nu är korrekturläsaren sparkad iaf... Så nu kan stavfelen hagla!


När jag ändå skriver kan jag ju berätta om incidenten med pärontjyven som inträffade för någon dag sedan hemmavid. Det utspelade sig efter middagen och det var bara jag, Melker och Folke hemma och Melker satt och kollade på barnprogram som vanligt och åt som vanligt päronbitar ur en skål. Och Folke kvartade in varpå jag hann kolla datorn lite fort. Bäst som jag sitter där kommer Melker och stänger dörren mellan datorrummet och köket. Jag undrar lite försynt varför han gjorde så, varpå han svarar: "Jag vill vara ifred..". Jag reflekterar inte mer över det hela just då, men när 5 minuter senare kommer ut till honom och han sitter med ett uppätet päron i handen så faller det ned. Han är inte dummare än att han vill göra sitt intrång i kylskåpet ifred... Nu är det hela oskyldigt och mest roligt och ja... Pärontjyven nekar ännu till det hela... Frukt ger smarta barn...!

Av Johan - 7 maj 2009 14:17

Ny dag och nya möjligheter eller vad man brukar slänga av för klyschor. Denna dag bjöd upp till ”bara” ett pass, dock inte vilket som helst nämligen 3 x 6 km i 42 kp med 1 km PJ som dock absolut inte är en jogg när farten är under 4’/km. Hade lite beslutsångset inför hur passets upplägg skulle, blir eller egentligen var och hur jag skulle köra. Valde att köra på tid istället så det blev 3 x 22’ med 4’ vilolöpning, startade längs min intervallraka i hamnen och såg redan där att farten låg 5” under tnkt fart dvs, 3:40-fart. Vek av ut måt flygplatsen via Öster Mälarstrand där jag välkomnades av en rätt hård motvind som sedan skulle komma och hemsöka mig under stora delar av passet, men benen kändes riktigt, riktigt bra. Sista intervallen fick samma start som den första och kunde utläsa att farten ut låg strax under 3:35 vilket således får mig att tro att snittet på alla låg mer på 3:35-fart än 3:40, men så länge det kändes bra vilket det gjorde, känns det som det kvittar. Blir bara en kort nedjogg tillbaka till jobbet, vi skriver 22 km totalt på 87’. På lördag stundar en kopia på det i mina ögon klart brutalaste passet innan maran förra året, nämligen 45’ i sweet easy does-it fart och sedan 90-100’ i 42 kp direkt efteåt... It´s a bomb I tell ya... Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg... Det passet tar vi som en utmaning och bockar av på lördag eftermiddag när solen står i zenit.... Nu jobb! Måste limma skorna igen ikväll, men om jag fortsätter limma dom så kan dom nog överleva och få utföra en mara iaf... Sen ska dom få vila i frid i en soptunna på Sthlms Stadion...

Av Johan - 6 maj 2009 16:53

Johan Lindkvist -75, Startnr 27107, Tid 1.22.37, Placering 231.
Hittade följande resultat när jag skummade igenom Göteborgsvarvets hemsida, det är från 2004 och den senaste (tillika) första gången jag sprungit varvet. Det hade gått säkert tio år sedan jag sprungit en tävling innan denna som min sambo och jag beslöt oss för att springa. Dosen av löpning var medioker, typ 5 km varannan dag och enstaka fall 10 km. Vi fick starta från sista ledet och mitt mål var blygsamma 1.30, vågade inte spänna bågen mer. Galet nöjd med mig själv efteråt, så vi anmälde oss till halvmaran i Sthlm till hösten, då sprang vi t o m 15-20 km nå´n gång emellanåt. Dock fick jag bryta det sistnämda p g a hamstringsproblem. Hade inga direkt planer på att tävla någe mera, inte "seriöst" iaf. Livet är bra roligt!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se