swyzak

Alla inlägg under mars 2009

Av Johan - 13 mars 2009 08:46

Startade fredagsfeelingen relativt utsövd dessutom, alltid skönt. Sprang till jobbet imorse, på obarmhärtigt tröga ben, annat var å andra sidan inte att vänta att sedan ryggsäcken vägde bly gjorde inte saken bättre, därför var jag förvånad när klockan visade att dom 6,5 km hade tagit lite över 28'...


Annars är det massage på agendan idag, najs... Sedan en löptur hemåt för att hämta Melker på dagis, sen bara fredag med tacos, soffhörn, snax och lite sånt skit... Helgen i träningsväg bör iaf bjuda en långpanna nå´n av dagarna, det må vara det mest spektakulära i det ämnet.


Annars händer det alltid spektakulära saker hemma nu med Folke och Melker i händelsernas centrum. Igår kom till sist Melkers beställda Spöket Laban-kläder. Vi beställde dom via nätet för nå´n vecka sedan, och sedan dess har varenda potentiell bil utanför varit farbröderna som skulle komma med hans paket. Speciellt medlidande kände jag för honom en natt när han kommit över för att sova i vår säng och han fick hör tidningsbudet som stannade delade ut tidningen vid 02.00 tiden på natten såklart, och han viskar: "Nu kom dom med mina Laban-kläder". Lite lätt besviken fick jag förklara att det inte var så... stackarn! Aja, nu är dom här...

ANNONS
Av Johan - 12 mars 2009 18:56

Yet another dag till handlingarna åtminstone om man väljer att bara se till det rent träningsmässiga vilket ju oftast brukar vara fokus här på bloggen. Tog mig ut på en morgontur grisatidigt imorse, slirade mig runt frusna gator på Gryta, som vanligt 6,5 km och tiden tog som brukligt runt 29', benen var väl sådär morgonpigga, men det funkade.

Torsdagar är annars soft eftersom man börjar 09.00 och det blev ingen stress på morgonen för någon i familjen, vilket kändes skönt på alla sätt och vis. Och efter en jobbförmiddag var det dags för snabbdistans på lunchen, planen var drygt 80’ ren löptid varav den största delen i 42 kp (marafart). Dammade iväg och var efter drygt 10’ uppe i tänkt målfart, kändes stabilt och inte så segt heller med tanke på gårdagens tusingar. Styrde stegen mot Björnön denna dag, kanske inte optimalt vägval ska det visa sig då det blir kraftigt bakhalt främst sista biten ut längs Mälaren, spåret är isigt men grusat så det är rätt bra fäste och farten hålls hyggligt planenligt. Det blir 2 varv på den grusade 2,5 km slingan innan det blir samma väg tillbaka. In alles 21 km78' och det lämnar en god känsla och en viss trötthet i benen...

ANNONS
Av Johan - 11 mars 2009 13:23

Ibland ska man inte alltid lita blint på vad kroppen indikerar, men idag hade jag inga högre tankar om mina träningspass. Småbarn innebär inte alltid den sömn man skulle kunna önska även om jag inte drog det tyngsta lasset den här natten så är hur som helst 5 timmar någorlunda sammanhängande inte riktigt så mycket jag skulle önska. Å andra sidan så hade jag kunnat köpa mig en extra timma om jag inte hade en bright and early morgontur att avnjuta, så inge mer klagande nu vettja... Ånyo hade snön fyllts på på vägarna och benen var en absolut katastrof, började stilla fundera på att skita i tusingar på lunchen... Tog mig iaf runt 6,5 km på en bit över 29'. Sedan bara att inmundiga frukost och cykla till jobbet, kom sedan iväg vid 11-tiden till en folktom hall, najs... Även om benen på joggen dit ännu inte var som jag skulle vilja... Men när jag väl dammade igång i ”högre” fart så var mina bästa polare benen helt klart med, trots att Coach W ordinerat upp en mera fart på paus”joggen” denna vecka under 50” för dom 200-metrarna. Sedan på nästa tusing, efter avklarat pass var jag gladeligen förvånad över hur bra det ändå gick, orkade lägga sista på 3:13 igen och med ett snitt över dom 10 st 1000-ingarna på 3:17, dvs 2” snabbare snitt än förra veckan. Bara att mosa i sig en Mars och jogga till jobbet och ta tag i resten av dagem. Summerar 15,8 km för lunchpasset hur som helst!

Av Johan - 10 mars 2009 12:01

Jaha, tillbaka på jobbet igen, sprang hit imorse, 6,5 km på strax under 29'. I vanliga fall skulle tisdagar varit min valda dag för att köra intervaller, men idag det snöar som aldrig förr i Västra Aros och Friidrottshallen är uppbokad av nå´n mässa lr liknande så får det bli till att linka distans hem också och klra mina tusingar i hallen imorgon. Jag hade på väg hit planer på att köra passet på band på gymet, men det slog jag ur hågen då jag inte litar så hårt på gymets band och risken att "blåsa" passet är stor med ett okalibrerat band och ett hyggligt tufft schema med tusingar... Så det blir väl 40-50' distans hemåt i eftermiddag... Allt detta roddar väl till veckans träningsagenda något och det blir nog dubbla dagar med kvalité onsdag och torsdag, allt i Portugal-anda... Blir nog bra det...

Annars rullar allt på väl därhemma.... Folke växer och frodas, inte så man ser det direkt nu, men vågen visar att så sker iallafall.

Av Johan - 9 mars 2009 13:48

Galet nog så blir då lille Folke 2 veckor inatt... Detta firade vi med en outing till Björnön hela familjen, inkluderade bob-åkning, länd-skidor och promenad... Allt för att maximera utnyttjandet av min sista lediga dag innan återinträdet till jobblivet igen, känns lite skumt minst sagt, d har varit riktigt skönt att vara hemma.

Blir ett distanspass idag senare i em, det är alles i träningsväg för dagen...

Av Johan - 8 mars 2009 19:33

Nu är det väl inte fullt så illa som rubben antyder, men vi kommer dit sedan. Idag var det ånyo dags för långpassande, kom ut från hemmet i snålblåst och stundtals snöande av småspik vid 09.00 tiden... Valde att helt köra en helt ny runda vilket var klart stimulerande för skallen, hamnade snart i långpass lunken dvs strax under 4.30-fart Idag var jag laddad med västskebältet också, dags att få in lite kontinuitet på det, dels blir passen bättre och även återhämtningen givetvis... Kändes bra idag, fick dock en mental och fysisk dip efter 70-80' löpning, men då tog jag till flaskan och drack ett par rediga klunkar av jordgubbsaften... Och det gjorde susen, om det var sockerkicken eller mentalt låter jag vara osagt, det vände iaf... Sista 30' gick i 42 kp och det om något kändes bra idag, in alles blev det 34 (uppskattade) km146'.

Å när vi summerar upp denna veckan landar vi på strax över 15 mil, rock solid... Det har känts riktigt bra...

Av Johan - 6 mars 2009 19:48

Eller var man befinenr sig och med tajt om tid att skriva några litterära epos så drar jag simple en Laser och bara redovisar vad som skett sedan sist... typ!

5/3: Morgonlufs 6,5 km på 30' plus Snabbdistans (15 km) in alles 16,5 km direkt efter lunch (inte helt lyckat) men det var tidsnöd så d var ett pass man får vara glad hände öht.

6/3; Morgonlufs 6,5 km på 29' ootroligt segt efter dödsdömd nattsömn... Följde upp med distans på veckans bästa ben, 12 km på 48' inkl. 2 x 5 x 30/60" "flytsnabbt" om nå´n hajjar vad jag menar, jag förstår iaf... kanske hufvudsaken...

Back l8r...!

Av Johan - 5 mars 2009 07:45

Så blir det inte så frekvent bloggat eller iaf inte lika mycket skrivet. Tiden prioriteras om dessa lediga dagar... Så när man inte umgås med familjen så loggas träningsmilen in... Vilket har gjorts med 2 pass/dag so far, finns tid i em så blir det bakhal snösnabbdistans.... Vi får väl se! Mer livstecken kommer komma framöver... Jag lovar!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se