swyzak

Alla inlägg under mars 2009

Av Johan - 24 mars 2009 13:37

Det kan väl inte undgå någon att det varit en särdeles lång och kall vinter i år och just som man trodde att det var över så kom bakslagen. Detta forcerade in mig i hallen igen för dagens tusingar, dagen till ära hade antalet ökats på till 12 st med 200 m PJ som var satt till under 55”, klockrent pass med andra ord. I friidrottshallen var det som vanligt ganska folktomt och det var bara efter lite löpskolning och stegringar att hamra igång. Även om tusingar på bana innebär perfekta förhållanden så blir 12 st ett bistert antal varv om 200 m, så det gäller att ha huvudet med sig så man inte loosar fokus... Känner att jag ett antal kanske gör just det, kanske i kombination med att magen bråkar genom hela passet, skärper upp huvudet och får upp farten igen, visst känns det en del att det blir två till... Men det blir ingen brutal slående trötthet på såna här pass utan en molande, malande trötthet som kommer smygande, men jag känner mig rapp och kan avsluta med en tusing på låga 3:07... In alles ett snitt på låga 3:17 för alla, helt bra pass! Håller sedan nästan på att blåsa bort i snålblåsten på nedjoggen till jobbet igen. In alles i kilometer 18,2 km gjorde lunchpasset iaf...
Oja, dagen inleddes med morgonlufs efter morgonglufs till jobbet, 6,5 km på en bit över 28' där jag upplevde som jag höll tillbaka farten massvis...

ANNONS
Av Johan - 23 mars 2009 09:27

Ok, så snöade det järnet hela gårdagskvällen, så nu marken ånyo täckt med snö... fan det som var bra, fattades bara att gruset skulle blivit undansopat... Aja, shit the same ska försöka mig på en sammanfattning av helgen, mestadels träningsmässigt...

Fredagen: Bjöd trög kropp som sprang 13 km för att hämta Melker på dagis inkl. 3 x 5 x 30/60" där benen absolut inte kom upp i speed... Och nej, schemat var för tight vi hann inte med att köpa nå´n löparvagn på fredagen...

Lördagen: Hann vi iväg och sondera terrängen efter löparvagnar, blev en pjäs som vägde in på ynka 9,5 kilo från Babyproffsen, givetvis drog jag och Melker ut på en testrepa. Drog lärdomen att man kanske får revidera vilken fart man kan hålla när man springer med vagn. Nu höll jag ganska normal distansfart och det blev såklart lite jobbigare än tänkt, och det kändes lite skruvat med armpendlingen som blidde obefintlig, men man lär få in snitsen... Melker tyckte det var kul... Totalt blev det 13 km på strax över 55', var två varv på morgnjoggsrundan, ett varv med Melker i vagnen och ett varv utan både vagn och Melker, som gick i prog. anda på strax över 26'....

Söndagen: Långpassdag, in alles 35 km varv sista 46' i 42 kp. Inte det bästa långpasset, men rättså solid ändå, speciellt som jag inte hade med mig nå´n energipåfyllning heller, kalaset tog just över 150'.

Idag: Nära nog vilodag, "bara" 6,5 km löpning till jobbet på 29', klart märkt av gårdagens långpass, hoppas på bättre ben till morgondagens tusingar...


In alles gav förra veckan 147 km, riktigt bra. Blir volymmässigt klart mindre denna veckan, med Premiärmilen på söndag!

ANNONS
Av Johan - 20 mars 2009 09:38

Var tanken som slog mig igår när jag hade avslutat kvällspasset, som "bara" blev uppskattade 8,3 km på strax över 36', kropp och knopp klart slitna efter en 12h plus arbetsdag... Bara där är det inte glamoröst, sedan när jag bäst stod där och inmundigade skorpor med gorgonzolaost, digestive, banan och tro´t eller ej vatten och packade ur diskmaskinen i ett försök att göra det så ljudlöst som möjligt så inte den redan sovande familjen vaknar av mitt slammer. Mellan varven skriver jag också i träningsdagboken... Det är då det slår mig: "Fan, så här har nog Haile det också, med den enda skillnaden att han springer fan så mycket fortare, bor där det är varmare och kanske inte diggar skorpor med gorgonzolaost". Med denna tröst kändes allt genast mycket bättre... Med tömd diskmaskin, dusch avklarad kunde jag landa på kudden framåt 23.30 tiden.

Att dagens dag sedan började redan 05.45 när Melker vaknade var väl inte riktigt enligt mina planer hade väl räknat med åtminstone en halvtimmas sömn till. Men sånt rår man inte över, så det var bara att käka frukost och till sist springa till jobbet, dom vanliga 6,5 km på drygt 29'. Tänkte mig nå´n distans med fartinslag när jag i eftermiddag hämtar Melker, sedan stundar städning och om, om vi hinner ska vi ut och försöka införskaffa en löparvagn också... Allt detta innan fredagsmiddagen och snaxen som nämndes igår, det gäller att vara tidseffektiv i livet, jag intalar mig att Haile är tidseffektiv... God fredag på er!

Av Johan - 19 mars 2009 21:00

Jaha, så sitter man bara och väntar på fördigställande av dagens jobb, vilket kan ta allt från 10 minuter till 2 timmar, allt bortom min kontroll just nu tyvärr...

Så man kan ju bara sukta efter fredagssnaxen redan nu, chilikikärtor från Laroc, grymmers (se bild)....

Annars så sprangs det 6,4 km till jobbet från dagis imorse på en del över 26', blir löpning hem också, hur långt avgörs såklart av hur länge man blir kvar på jobbet... Blire dyngsent blir det raka spåret hem...

Av Johan - 18 mars 2009 14:35

Så blev det likadant denna veckan som förra veckan. Hur då? Jo att veckans två kvalitetspassfick köras dagen efter varandra i sann träningslägeranda, med skillnaden att man inte bara kan ligga och dega mellan passen. Egentligen hade jag inte planer på att veckan skulle bli så, men lite lunchmöten med kunder gjorde att valet mellan dubbla kval. dagar eller att köra dagens pass imorrn sent på kvällen och dessutom med rygga gjorde valet lätt. Vi tar en chansning och kör det idag, får in en morgonlufs också så lite skit från gårdagens intervaller drivs ut där på 6,5 km och på en bit över 28' lite onödigt snabbt kan jag känna.

Så till kvalitetspasset då, progressiv snabbdistans på agendan, ”bara” 50' men med lite mer fart, kör på en loop näre i hamnen där det bitvis är besvärliga byiga vindar. Plus är att jag får min intervalltusing på varje varv och kan kolla in att jag flyter på enligt plan. Startar ut första i 3:43 fart och det är något snabbare än plan, benen känns alls inte så sletna som dom gjorde på uppvärmningen utan tvärtom responderar dom bra, rullar 4 varv runt loopen med sista varvet ut i 3:29 fart. Allt som allt blir passet 16,7 km67'. Ånyo en helt ok dag. Imorrn lovar jag mig själv två lätta och "mysiga" pass...

Av Johan - 17 mars 2009 12:57

Såvar det tisdag igen, oftast innebär det kvalitetsdag, så även denna dag. Men först skulle det hela startas med en morgonlufs runda my neck of the woods, dvs Gryta. Efter att ha sovit tillsammans med en mardrömsdrömmande Melker i hans ganska korta säng kände jag en smula krum och lite outsövd när jag stapplade upp och kom ut vid en tidpunkt som knappt är nämnbar. Hittade en behaglig pace denna morgon annars känns det som det kanske går lite för fort ibland på dessa morgonrundor. Idag helt ok, 6,5 km på halvminuten över 29' är helt ok...

Nu till kvalitétslöpandet som utspelade sig på lunchen, även denna vecka 10 x 1000 m, men med än mer upptajtad vila, nämligen 100 m paus”jogg” på under 28” var ordinerat. Inte utan att man var lite halvnojjig hur man skulle hålla ihop det och själv dessutom. Joggade ned till Friidrottshallen och kickade igång, blåste den första lite snabbt, men lyckades hålla ihop passet bra ånyo, snittade 3:17.9 med den sista på låga 3:12... Snittet bara ynka tiodelar sämre än förra veckan och med tajtare vila och solokörigen så får jag vara jävligt nöjd och lite småtrött... In alles 14,9 km för det passet om det spelade roll.

Freebasar sedan 1 st Plopp och en massa pasta, så har kroppen fått sitt också, kanske lite snabbt men ändå... Får äta långsammare en annan dag!

Det ska inte bli så jävla kul att cykla hem i eftermiddag gissar på seega ben.

Av Johan - 16 mars 2009 12:36

Bilservardag innebär alltså lämning av das auto vid den arla tidpunkten 07.00, sedan bara att springa ned mot jobbet. Benen känns avsevärt mycket bättre idag än igår och det avverkas 10 km på strax under 42'. Sedan hinner man bara byta om innan man ringer från verkstan och låter meddela att bromsbeläggen fram är slut... "Ska vi byta?" är frågan från dom. Vad ska man förväntas svara, klart man vill kunna ha en bromsbar bil... Så det är bara och le och höra sig själv svara ja och se pengarna försvinna... Ibland är det ett tyken med bilar. Blir i träningsväg en rematch och springa till verksta´n för att hämta bilen i eftermiddag... Vissa dagar är klart bättre än andra!

Obs! Bilden har inget med inlägget att göra egentligen, förutom att det är dom här två lirarna som numera far runt därhemma... Ok, må så vara att den minst inte ännu far runt speciellt mycket men ändå, men blir han det minst lik sin storebror så kommer jag snart få kassera ännu en löparklocka så att det blir rättvist så Folke också får en egen...

Av Johan - 15 mars 2009 19:15

Lr nå´t, far away blev det iaf på lördagen, långpassdax... Kom ut lite sent och hade inte exakt så mkt tid att disponera som jag tänkt, nu var det kanske lika så bra då benen inte var helt på g... I snövädret som rådde första timman plogade jag iaf ihop 130' och dryga 30,5 km. Hade planer på fartökningar men dom stannade vid 4' resp. 2' i 42 kp eftersom benen inte var med... Lr så var jag mentalt vek, men tordagens snabbdistans satt rätt bra i benen skumt nog... Så idag stannade allt vid en lätt ÅH-distans om 6,5 km. In alles gav veckan lite över 13 mil och det får anses som bra... Lr rättare sagt det var en bra träningsvecka simply... Det lilla minuset är långpannan som borde vait både längre och bitvis snabbare...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se