swyzak

Alla inlägg under februari 2009

Av Johan - 8 februari 2009 18:11

Så var det så ånyo dags att delta i Upplands-Dm, och precis som förra året så var det förlagt till Friidrottshallen hemma i Västerås. Alltid angenämt att få tävla på hemmaplan. Givetvis var Melker och min kära sambo där och hejjade på även denna gång...

Inledningsvis böev det ett ganska skumt lopp, med en rejäl rusning och många löpare sprang lång över sin kapacitet under dom första 400 m, jag gick runt första 200:a på 35" vilket var klart snabbare än plan. Fick sedan två varv plocka folk och ta några vida kurvor för att hitta position, fick en rygg på en löpare som jag tyckte höll en lämplig fart, 1000 m sprangs igenom på 3:05, men vid passering 1 200 m fick han en varvtid levererad på 37" och jag gick om lagom till 1 300 m och ökade farten. Fortfarande kändes det riktigt bra, 2000 m på drygt 6:09, la i en ytterligare växel och det gillade kroppen. Från 600 m och in givetvis som sig bör riktigt jobbigt, men ändå kändes löpningen bra... Maxade ut det sista jag hade över dom sista 200 m och gick i mål som 5:a i loppet. Tiden då? 9:11.09, vilket är ett nästpers och en rejäl slipning av årsbästat. Men bortsett från att vara nöjd med tiden så var det känslan jag hade i löpningen idag, kan inte erinra mig sist det kändes så bra i löpningen... helt klockrent... Så jag kan inte annat än säga att jag är sugen på att få nå´n chans till på distansen i år... Med bättre drag första halvan känns det som det hade funnits persmöjlighet idag, helt klart... Fan mersmak iaf...

Idag då, det hade kommit en decimeter snö upptäckte jag och eftersom snöröjningen är seg i stan så slog jag tanken på långpass helt ur hågen. Efter att ha skottat av garageuppfarten så drog jag iväg på uppskattade 9 km43', delvis helt oplogat (dvs snöpulsning)... Aja, det var skönt och springa ur lite crap som satt i benen från gårdagen.

ANNONS
Av Johan - 6 februari 2009 11:54

Jaha, ännu en arbetsvecka har nå´t sitt slut, bara dryga timman innan det ska svidas om för 8,5 lätta km för att hämta Melker på dagis, ska bli mighty skönt med helg efter en ganska hård arbetsvecka. Dock en desto lättare träningsvecka, skar ned tämligen mycket i mängd sedan i tisdags allt för i största möjliga mån ha bra ben imorgon. Även om det inte alltid är lätt att ligga på ”latsidan” med träningen, vilket tydligen flera inte gillar fullt ut, Kara Goucher ägnar det hela några rader här.
Sen får vi väl se hur resten av helgen ser ut, men troligen blir nå´n längre historia på söndag, men det vet man aldrig.

ANNONS
Av Johan - 5 februari 2009 13:34

Jaha, gårdagskvällen bjöd iaf 15' av stretchande av den stela kroppen. Planen är att genomföra ett grundligare stretchprogram varannan afton allt i hopp att få vara skadefri och såklart bli mindre stel. Bra skit, hoppas jag...

En liten fundering poppade upp i mitt huvud idag när det severades smörgåstårta på jobbet och jag hade fått en specialgjord vegetarisk version. Plockade åt mig den lilla plastförpackningen, som såg iögonfallande lik en mindre sallad bara. Efter att ha tuggat en dagsdos av grönt anade jag botten, och där låg en trött torr polarkaka... Riktigt torftigt helt enkelt, jag suktadeju efter lite sånt smarr som en smörgåstårta ska innehålla, salladen badade inte ens i vinegrette. Och är det minsann inte likadant när man på någon av hamburgerkedjorna beställer en vegetarisk burgare. Vem har bestämt att det ska vara grovt bröd på dom och inte på köttburgarna och att dressingen ska reduceras på dessa? Bara för att det är vegetariskt betyder det inte att man gör GI-metodare... bistert...

Aja, det har sprungits idag, exakt samma tur som igår, men det 4 x 1' i snabb flytfart inlagt också, bara för att trumma benen lite lätt, annars lätt fart rakt av. 9 km på strax under 39'.

Nu blire bara lätta passet hem från jobbet imorrn samt placebojoggen på lördag morgon innan det radas upp för start i Friidrottshallen i Västerås på lördag strax efter 16-tiden. Enligt utsago verkar startfältet bli riktigt fint och det kan säkert bli riktigt bra tider på dom främsta. Ska bli riktigt skoj iaf, sen får vi se vad den egna förmågan kan räcka till, jag har mina egna teorier om hur det kan gå, men det håller jag för mig själv ännu så länge.

Av Johan - 4 februari 2009 13:02

Jaha, onsdag ånyo, med allr det innebär. Idag innebar det sjukstuga hemma då Annette hade feber på sin lediga dag. Så ledsenheten visste inga gränser när Melker fick gå till dagis fast han skulle varit ledig, men ändock vet man ju i vanlig ordning att han kommer ha det sjukt skoj på dagis som vanligt.
Sparade dagens pass till lunchen, alltid skönt att få komma ut i dagsljus för omväxlings skull. Eftersom gårdagens pass var relativt tufft så fick dagens pass bli riktigt behagligt. La farten på en upplevd klockren njutningsnivå och sprang längs "strandpromenaden" och runt nybyggena på Lillåudden innan jag vek tillbaka in mot stan igen, skulle tippa att det blev drygt 9 km 39'. Kändes såklart rätt segt från gårdagen, men ändå skönt att komma ut och driva ur lite demoner ur musklerna.
Oja, anamade Alfs tåhävningstips från gårdagskvällen... Kanske inte på det specifika intervallvis som han la fram det, men dom blev gjorda. Ikväll ska stretchmattan fram och så ska det börja rådas bot på stelheten...

Av Johan - 3 februari 2009 23:21

Yes sådär var man hemma igen efter ett länge efterlängtat pass med klubben. Coach W hade utlovat ett överjävligt pass till nästa gång och löften infrias som ni vet alltid... Idag inget undantag, planen och ordern löd 6 x 1000 m progressivt från 3:10/km och sedan 5" snabbare för varje, med en styggare vila än sist vi körde nå´t motsvarande pass 1'/2'/3'.... osv. ni hajjar. Den sjätte intervallen skulle således strykas om den femte in kunde motsvara 2:50, hard enough?

Följande Die Hard gäng hade inte stoppats av insnöning i London, VABBande av vader eller sviter av uppkastarsjukan: undertecknad såklart, Cedden, Seas, Alf och sist men inte minst pappa Hannes. Bara att köra igång, första känns omåttligt långsam och kontrollerad för att följas av en intervall som känns något sämre jag önskat, bara för att sedan kännas lite bättre igen på trean. Och nu är vi redan nere på för mig riktigt snabba tusingar och nu börjar det bli riktigt jobbigt, men vi avslutar fyran inom felmarginalerna för skissen, enligt mig (2:56). Upp på femman som då ska ned på 2:50... Och nu känns det duktigt, Cedden plockar dragningen dom första 600 m och abdikerar sedan med kass mage, jag bara dom sista 400 m in, duktigt syrad hela vägen känns det som jag trampar vatten, in på den på höga 2:53... Benen och tiden säger emot en sjätte intervall, jag och Alf kör istället en 400-ing och en 200-ing i god fart (64"/31") efter 5' vila. Syrad efter 200 m på 400-ingen också... Men in alles ett jävligt bra pass. Goes down till 10,6 km totalt, vilket är helt orelevant i sammanhanget... Tiderna på 1000-ingarna: 3:11/3:05/3:01/2:56/2:53...

Av Johan - 3 februari 2009 12:35

1. Vilken typ av löpare är du?
Skulle väl säga att jag är den typen av löpare som är bäst på distanser från 10 km och upp till marathon. Därmed inte sagt att jag inte tycker att det är kul att springa kortare också.

2. Hur länge har du löpt?
Uhm, egentligen sedan jag var 14-15 år och tävlade flitigt i åldern 16-20 år. Dock fanns det bara en fart på alla pass på den tiden, dvs fullt ös, vilket gjorde att motivationen tröt då precis alla pass blev mer eller mindre jobbiga (typisk vecka: Mån 8 km, Tis 8 km, Ons 8 km, Tor Backe/3 km, Fre 3 km, Lör 10 km, Sön Backe. Sedan tog mitt andra stora intresse (till för nå´t eller några år sedan) skateboardåkningen över och under en tioårsperiod höll jag löpningen uppe med pass på 4-10 km ett par ggr i veckan varvat med styrketräning och såklart skateboardåkning varje dag. Så egentligen har jag sprungit till och från i 19 år då. Även om jag började känna suget efter att tävla och köra på igen för 3-4 år sedan.

3. Hur mycket löper du/vecka?
Nå´nstans mellan 12-15 mil/v. Antalet pass kan variera beroende på passens volym, men nå´nstans mellan 10-12 st.

4. Vilket är ditt “feelgood”-tempo?
Hmm, jag skulle säga den farten jag håller på mina distanspass, dvs typ 4:20-4:10 fart.

5. Vid vilken ålder började du springa?
Tror som sagt att det var kring 14 års åldern. Det finns nog dom i min närhet som har bättre koll på det.

6. Vilka andra sporter utövar du regebundet?
Jag skulle önska att jag fortfarande kunde säga skateboard. Men så är det inte. Så ingen faktiskt.

7. Vad måste du ha med dig på ett pass?
Klocka, always.

8. Varför springer du?
Först och främst för att det är så jävla roligt. Sen ska jag inte sticka under stolen med att det är vansinnigt kul att tävla och sedan är det såklart intressant och se hur pass snabbt man kan pressa sig till att springa. Pressa gränserna, förfina till perfektion ser två direkta likheter med skateboardåkningen där.

9. Har du någon gång ljugit för att få springa? Hur löd lögnen?
Svar nej.

10. Hur ofta köper du skor?
Inte tillräckligt ofta (enligt mig). Går igenom en yttersula på skorna vansinnigt fort så jag skulle säkert behöva köpa oftare. Men säg 2-3 grr/år.

11. Hur ofta köper du annan löprelaterad utrustning?
Håller inte räkning men säkert 8-10 ggr/år.

12. Var/hur handlar du utrustningen?
Mestadels på Runners Store.

13. När föredrar du att springa?
Närsom, det spelar ingen roll. Men för kvalitet helst inte kl. 05.00, distans gärna så dags. Kvalitét helst på kvällstid, men så blir det sällan.

14. Hur ofta tävlar du?
Håller inte räkning, kanske 20 ggr/år.

15. Vilka distanser?
3000 m - Marathon

16. Vilken är favoritdistansen?
Halvmarathon & 10 000 m bana rent spontant. Men maran har nå´t som är svårt att sätta fingret på. Och det är också där jag har den största strävan efter att få till det perfekta loppet alla kategorier.

17. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet?
Nej.

18. Vilken typ av vätska dricker du?
De få gånger jag får med mig nå´t ut på långpass så blire saft. På tävling blir det, vad som serveras. Ska bli väsentligt mycket bättre i mina vätskeförberedelser i år.

19. Springer du helst i grupp eller ensam?
Det beror helt på, eftersom jag kör det mesta själv så uppskattar jag enormt mycket alla tillfällen jag kan få till sällskap. Men för kvalité skulle jag alltid önska sparring, ingen tvekan.


20. Hur återställer du dig efter ett långpass?
Vätska, choklad och sedan livet i 220 km/h som vanligt.

21. Vilken snabbhetsträning föredrar du?
Banpass, alla typer. Även om 400-ingar i alla former är ruggigt skoj.

22. Vart blir du oftast skadad?
I huvudet. Men den skadan är redan skedd. Men jag är känningsbenägen kring sätespartiet då jag är ruggigt stel där.

23. Vilket lopp drömmer du om att springa?
NY Marathon, fast det är ju mest för sakens skull, inte för att banan är snabb. Så då skulle jag säga Berlin om det gav fan i att krocka med Lidingö jämt.

24. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?
Ingen aning...

25. Vilken idrottsstjärna skulle du vilja springa med?
Jag skulle velat ha chansen att springa med Zatopek, stor inspirationskälla.

26. I filmen om dig, vem spelar rollen som dig?
Ingen aning.

27. Vilka löp-/träningsbloggare utmanar du?
Medeldist och Alf

Av Johan - 3 februari 2009 12:04

Jaha, igår eftermiddag bjöds det upp till löpning igen, drog en repa på 8,5 km från jobbet över Vallby för att till sist landa på Melkers dagis, det tog en bit under 37' på inte helt lysande men inte helt kassa ben heller...

Idag då? Ikväll stundar ett grispass i Sätrahallen med ligan från klubben, ska bli ruggigt skoj att komma upp och få lite sällis, det är uppordinerat 6 x 1000 m i nå´t som till sist ska landa på riktigt snabb fart, rapport om det hela och utfallet kommer väl under morgondagen. Inledde hur som helst dagen med att springa hemifrån till jobbet 6,5 km, som alla andra mornar med en fullastad rygga, men idag var benen riktigt bra och det pinnade på bra, en god bit under 29' tog hela turen, inkl. 4 x koo. Där det inte var isgata. Lätta skor rules (Puma Roadracer, idag) helt enkelt, hade jag tillräckligt många par skulle jag ständigt kunna köra mina pass i dojjor under 200 g. Sen vet jag inte om det vore slecer ur skadesynpunkt, så vi låter det vara.

Av Johan - 2 februari 2009 13:33

Ska man skriva några få rader då, måndag igen och en ny vecka. Denna veckan kulminerar i Upplands-Dm 3000 m på "hemmaplan" i Västerås på lördag. Det är nå´t jag ser framemot, ska bli kul... förhoppningsvis kan man slipa på årsbästat över distansen en del. Idag då träningsmässigt, sprang från dagis via Rocklundaspåret, som var rätt isknöggligt med löpbart till jobbet, in alles 6,4 km på ganska prick 30' med en kvick avslutning, p g a sen till jobbet i vanlig ordning. Blir löp tillbaka till dagis för Melker-hämt efter jobbet, blir dock några kilometer längre då är planen iaf. Sedan bara att riva igång dammsugaren hemma... Imorrn stundar iaf löpning i Sätra och hoppas att många dyker upp, alltid kul med sällskap... Bävar dock för att en vis person ordinerar häckgång igen...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se