swyzak

Alla inlägg under januari 2009

Av Johan - 6 januari 2009 19:51

...Att jag skulle sätta mig ned och skriva att jag skulle bli nöjd med mitt tidsmässigt näst sämsta 3000 m lopp. Men som skrivet tidigare har bristen av pass i närheten av 3 KP var helt frånvarande de senaste 3,5 veckorna, in facto var det snabbaste passet till dags dato tusingarna i söndags, som klockade in på 3:27-fart som skrivet....

Så det var med nedskruvade förväntningar jag radade upp mig i Munktell-Arena vid 15.45 tiden i eftermiddags, så går starten och inledande varvet är vi en stor klunga och jag skulle tippa på att det blev ett 35-36" varv, klart tuffare öppning än jag hade räknat med... Sedan bildas det rätt snart två klungor varav jag ligger och sladdar lite i andra klungan, innan en Ärla-Kille springer om mig och täpper upp luckan, vi passar 1000 m på drygt 3:02... "Wow, 2 till sådana här kilometrar och det är tangerat PB" hinner vimla till i mitt huvud, nå´t jag redan några varv senare inser är en helt befängd tanke. Gnetar på och jag tappar mark mot framförvarande löpare och hamnar således i vakum avslutande 1 600 m in till mål och ja, det blir jävligt jobbigt som brukligen är... Sista 3 varven känns som en evighet, lyckas ändå skärpa upp farten på sista 200-ingen och kniper en kille i sista kurvan... In på 9:21.29 och med tanke på alla omständigheter så är jag fan riktigt nöjd! Det finns bara slipmån på det där....!

ANNONS
Av Johan - 5 januari 2009 09:18

Some blurry thoughts inför morgondagen, vad händer imorgon då? Ja förutom att vara ledig ska det faras till till Eskilstuna och tävlas över distansen 3000 m... 15 varv av harv inomhus! Ärla-spelen har de två senaste säsongerna varit inledningen på en kortare inomhussäsong, i år är inget undantag. De stora undantaget är väl att jag i år på intet sätt fått den dos av snabba inomhuspass jag skulle önskat, därför är tävlingen helt nedprioriterad som ni kanske läst i nå´n tidigare post på bloggen, jag får försöka se den som ett bra kvalitetspass, därmed ine sagt att jag inte ska försöka göra det absolut bästa utifrån förutsättningarna. Sen vad det blir för tid får faktiskt denna gång kvitta. Tidigare år på dessa tävlingar har varit: 9:22 resp. 9:15. Oavsett vad ska det bli roligt ändå... Så dagen bjuder en mil lätt distans på lunchen får att ha hyggliga ben imorgon eftermiddag.

Uppdaterad post 13:03:  Ok, liten rapport från lunchpasset då, kan ha varit det kallaste passet löpt på ett litet tag. Troligen var det gott och väl -12 grader, blev lite skönare när man kom ur skuggsidan. Körde riktigt lugnt idag, även om kylan och dom stelfrusna låren påverkar och får det att kännas lite trögare än det borde. Hur som helst 10,7 km47 och en halv minut.Nu bara några timmars jobb till innan Melker-pick-up på dagis och sen hem och vara ledig igen...

ANNONS
Av Johan - 4 januari 2009 19:18

Vad ska man säga, ännu en helg har nått sitt slut, en klämdag ska arbetas innan man är ledig igen. Vad har hänt träningsmässigt då, lördagen bjöd på en morgonlufs runt Gryta 6,5 km på strax under 29' inget ovanligt direkt, benen var dösega vilket var helt väntat efter fredagspasset. Gjorde lite av både ditten och datten innan jag framåt fyrasnåret begav mig ut på dagens andra pass, ånyo bara lugn distanslöpning, något bättre ben denna gång, så dom bjöds på 4 x koo på den sista biten mot hemmet, 10,3 km avklarade på 44'.

Så idag då, då var det uppdukat 1000-ingar på löpbandet på gymet i LT-fart (tröskelfart dvs), 8-10 st med joggvila i 4:40-fart i c:a 60" plus den tid bandet behövde på sig för att höjja och sänka farten... Farten på 1000-ingarna var satt till 3:25, men med tanke på konversationen jag hade med gymmästaren innan om kalibrering av banden där hon såg ut som ett ? varpå hon sa nå´t om att det inte hade blitt gjort på länge... Så rådde hon mig att köra på dom nyaste banden, dvs samma som jag sist kände som ruggigt fel... Aja, jag kör på det bredvid, still ett av dom nya... Rullar igång bandet och aja, det känns ju inte helt rätt denna gången heller. Å andra sidan kan d vara min ovana vid löpning på band. Iaf efter uppvärmning så drar vi på till 3:25, det känns bra men oroväckande snabbt. Och efter 3 st i 3:25 fart drar jag nästkommande 5 st i 3:29 fart för att avsluta dom två sista i 3:25 igen. Det känns snabbt, kontrollerat och helt överkomligt precis som det ska... Lite smolk är att personer två ggr både i intervall 7 och 9 lyckas snubbla på kabeln till bandet och vips ingen ström.... Så bägge dessa fick återstartas med effekten att dom blev några hundra meter längre med ofrivilligt brejk... klåpare! Uppskattningsvis gav det idag 17 km på strax under 1.15

Toppade det hela med skridskoåkning med Melker på eftermiddagen, hans första gång, han gjorde stora framsteg, hoppas vi hinner åka imorrn eftermiddag också, det var ruggigt skoj...

Av Johan - 2 januari 2009 09:06

...Ja precis, nu ska man lära sig att skriva 2009 istället för 2008. Man brukar ha lärt sig det hela lagom till midsommarfton eller något.... Vad har hänt sedan sist då, nyårsaftonen startade med 10,5 km på helt hopplöst döda ben på 46', sjukt slitna. Sedan följde en heldag/kväll med nyårsfirande i Falun, amazingly roligt och trevligt och hela köret, ska villigt erkänna att jag var rätt seg igår. Så även om jag mot förmodan skulle ha hunnit springa ett pass så hade jag hoppat över det ändå...

Vi följde upp det hela på nyårsdagen med att hälsa på svärföräldrarna i Sandviken och barnen kunde inkassera ännu fler julklappar. Bland annat fick Didrik sitt Nintendo Wii som jag sedemera kunde få stryk i både tennis och bowling på igår kväll... Sjukt kul, ser fram emot att spela lite mer ikväll kanske? Träning då, imorse sprang jag till jobbet 7,1 km på lite över 32', benen kändes bra mycket bättre än på länge. Sprätte iväg 5 st koo-lopp också som kändes bra, kylan till trots! Så jag är försiktigt optimistisk inför eftermiddagens intervallpass, som just nu inte riktigt är helt solklart vad eller var det blir nå´nstans... En sak är redan säker det blir inte i friidrottshallen iaf då den har mellandagsstängt, Arosvallen kan ligga när till hands... Ni lär få rapport om vad och hur vad det lider...

Aja, nu känner jag mig ruggigt taggad och sugen på säsongen 2009. Mina mål behåller jag för mig själv och får dom som behöver få veta dom... Antar att dom kommer att märkas på bloggen iaf vad det lider!

Efterpostat 17:15: Så blev det efter överläggning med coach Walker ett fartlekspass idag med 20/15/10' i mara-ansträngning. Som benen redan innan indikerat så rullade det bra, kom lite snabbt in i första fartblocket, men sen så... Var det riktigt najs!!! Oja 3' PJ mellan också. 18,5 km blev det totalt på 1.23.... Nu potatisgratäng!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se