swyzak

Alla inlägg under januari 2009

Av Johan - 16 januari 2009 15:42

Jobb till 22.40 igår kväll så var man så lagom invaggad i skönhetssömn när man väcktes av en magsjuk Melker vid 00.30 Damn, just nu går det inte bra honom sjuk stup i kvarten... Nåväl efter två svängar för honom på toaletten somnar både han och jag och snusar till kvart i åtta, rätt välbehövligt. Han mår iaf bättre men dagis är ju otänktbart, så dagen blir en delad VAB dag... Men frågan är varför kommer alltid magsjuka på natten, jävligt lömskt? Man hoppas bara hålla magsjukan borta från den egna kroppen!

Träningsväg, riktigt lätt löpning idag, 6,5 km till jobbet i takt där man utan problem kunnat läsa in en talbok utan att det hörts att man sprang, 31' tog det hela... Samma sak hem också sedan, sedan laddning för morgondagens 3000-ing med canelloni med röd pesto och keso... Sjukt najs! Hoppas bara magsjukekillen är bättre!

ANNONS
Av Johan - 15 januari 2009 15:31

Följande konversation utspelade sig imorse mellan en nyväckt Melker och undertecknad:
Melker: Blir det chokladpudding på dagis idag?
Jag, en smula ställd: Eum... Va...
Melker: Blir det chokladpudding på dagis idag?
Jag: Jag vet faktiskt inte.
Melker brister ut i storgråt: DU MÅSTE VETA...
I det läget är det lurigt ska man ljuga och säga att det blir chokladpudding och låta besvikelsen bli stor om det nu inte skulle bli nå´n. Eller utan vetskap säga nej och slåss med vad dom ska hände... Sen finns fintmöjligheten också, idag hjälpt av lite snöfall ute.
Jag: Melker kom, kom så ska du få se.
Så knatar vi iväg till fönstret...
Jag: Titta det är snö ute
Melker: Inte så mycket
Sen är situationen klar och var han fått chokladpudding ifrån har jag ingen aning om, det är ju för övrigt ruggigt äckligt.

Nog om vardagsbestyren hemma, det ska väl handla om träning eller? Imorse blev det löpning dom vanliga 6,4 km från dagis till jobbet på strax under 29' inklusive ett gäng koo-lopp. Benen var ganska sega och vaderna faktiskt mer stela än igår. Hade inget hopp inför lunchpasset som var uppskissat till en snabbdistans på 30-35' progressivt från 3:40-3:25. Packade med mig saker för att kunna köra på löpband för att slippa snön, vet inte vad jag tänkte men jag sket i värmen och stack ut i den friska luften... I och med morgonens feeling var jag inte så optimistisk när jag efter 15' uppvärmning skruvade upp farten, det kändes inte helt klockat. Men ändå bättre än på morgonen, inga vetenskapliga bevis tillhanda för att pricka tiderna, men det kändes rätt och blev progressivt också, in facto var den bästa känslan i löpningen dom sista 10' när farten var som "högst", summerar upp till 34' snabbdistans och nedjogg tillbaka till jobbet, in alles 13,5 km57'.

ANNONS
Av Johan - 14 januari 2009 12:44

Jepp, dags igen för att lämna på dagis och allt sånt. Med fjällsemester och sjuka barn och jul och annat så har det inte blitt så mycket sånt på ett par veckor, men imorse var det precis som vanligt igen... Så efter lämnande av en frisk Melker så styrde jag mina stolpiga ben mot jobbet. Lite seg men inte så illa som jag trodde efter gårdagens behandling, turen blev dom vanliga 6,4 km genom Rocklundaskogen. Farten klart beskedlig, precis som den skulle vara. Anlände efter 29' på jobbet och bara en snabbdusch sedan bara att ploga jobb till 20.00 Sedan lite längre löp hemåt!

Oja, på lördag smäller det för säsongens andra 3000-ing, ska bli kul! Lite osäker på var man står fart och formmässigt även om gårdagens pass avlöpte väl. Men för ett riktigt bra resultat behövs nog några till veckor med snabba pass på bana... Aja, vi får väl se helt enkelt! Kul ska det bli och oavsett vad man själv tycker och tänker om tider och annat emellanåt så måste det vara det viktigaste... Är det inte kul så är det ju kass, helt enkelt! Och som sagt på nå´t skumt sätt kan jag fortfarande nästan omedelbart efter avslutat pass redan längta till nästa... Skruvat? Ja... troligen... Kul? Ja!

Av Johan - 13 januari 2009 12:08

Alldeles för länge sedan jag sprang i Sätra, alldeles för länge sedan jag hade sällis på nå´t hårt pass, ikväll infrias bägge två... Fan va najs det ska bli! Blir sedan bara Melker frisk också så är allt klockrent just nu! Kvällen är planerad till ett gäng med 500-ingar plus en nätt och behändig stege efteråt som givetvis ska springas snabbare än tidigare nämnda 500-ingar... Ska bli intressant!

Gårdagen då, den bjöd 15 km på 1 timma och 5 minuter, kändes inledningsvis hur illa som helst. Seg, kände mig allmänt tung i kroppen... Kanske lite sluggish efter skidåkandet? Who knows! Men allt eftersom så lättade det och till sist kändes det riktigt bra... Idag har jag sträckt benen på lunchen 6,1 km blev det via en liten tur till Rocklundaspåret, kändes lite fjuttigt att "bara" springa 1,25 km slingan där, men i och med det var lunchkvoten fylld... Ska inte säga att det gick helt lätt idag heller, lite segt ånyo... Men bättre segt på lunchen än ikväll... Oja en halv minut under 29' tog det hela...

Uppdaterad post 22:33: Jaha så blev det snabbspring i Sätra, efter grundlig uppvärmning och ännu grundligare löpskolning kom så det jag bävat för: häckgången... Ok, jag är stelast i norra Europa och att sedan kränga mig över dessa häckar? Ja, jag försökte iaf... Det såg inte alltid snyggt eller bra ut och jag kommer troligen ha major värk imorgon! Aja, att vi sedan skulle springa snabbt också efteråt kändes ibland overkligt! Planen var iaf 6 x 500 m (i typ tilltänkt 3 kp framöver) med 15" ståvila och 300 m jogg. Linade upp med Cedden (som f ö plogade 600-ingar) för två två första som vi skulle köra solo innan Hannes, Kalle the chef och Seas skulle joina oss... Det kändes väl rätt bra, lite stolpigt och kanske inte helt klockat rent tekniskt, och såklart rejält jobbigt! Och ut på 5:e hade jag verkligen inget hopp till den kommande stegen som skulle följa 500-ingarna... Och trösten blev inte större när Kalle the chef la fram den bistra sanningen, ingen serievila mellan 500-ingar och stegen, som dessutom skulle gå ännu lite snabbare... Snittet för 500-ingarna hamnade på 2:56.9/km. Och sedan skärptes farten ytterligare för 1 x 500/400/300/200 m med 200 m PJ... Behöver jag säga mer än att det var jobbigt, på 300-ingen var benen formligen körda, att jag kunde sluta med en 32.7" på sista 200-ingen kändes ändå bra och snittet för stegen på 2:49.2/km. Till handlingarna med nedjogg och allt lägger vi 11,5 km och ett jävligt bra pass, jag är glad att Walker inte innan nämnde passets tuffa natur, ty på pränt såg det ganska juste ut...


Av Johan - 12 januari 2009 12:44

Yupps, det blidde en VAB-dag idag då Melker hade sån dryg krupphosta inatt... Planen var att köra en morgontur plus ett pass ikväll iaf, men p g a av lite missförstånd med alarmen på väckardoningarna så var det bara tur att jag vaknade 06:18 och fick kicka upp min sambo så hon hjälpigt hann till jobbet... Morgonpasset således bortsovet!

Dock är planen att dra en nygammal repa på dryga 15 km ikväll sen stundar klubbträning i Sätra imorgon afton...

Av Johan - 11 januari 2009 19:49

Eller nå´t sånt? Tillbaka i verkligheten efter en helt underbar helg i Sälen. Yepps, med allt man kunde tänka sig, bra väder, grym stuga med allt man ville ha (givetvis bastu), grym mat och najs sällskap... Skulle kunna skriva ännu mera om helgen men jag känner att ikväll är inte kvällen jag orkar med det... Relevant då? blev det nå´t tränat då? Jodå, även om det är lite tungt att gå upp innan alla andra och gå ut i totalmörkret och ploga... Men det kördes på, klockan stod på 06.40 varje morgon... Första morgonen gjorde jag upptäckten att det saknades gatljus i fjällen, what a surprise... Samt att fjällsvägarna ofta bara slutade i en snädriva, vilket innebar många u-turns och upprepningar av samma sträckor... Samt att kombinationen snö och fullmåne gav rätt ok ljus att springa i ändå... Första morgonen gav mig drygt 10,6 km på 46'. Morgon nummer två vaknade jag med en ljumske som var mycket öm efter snowboardåkningen, löpning funkade dock och gjorde inte saken värre, farten något lägre och 10,5 km på 46'. Sedan åkte jag skidor hela den dagen, vilken skonade ljumsken som inte kändes något, plus att det var sjuk skoj att åka skidor igen efter 15-16 års frånvaro... Idag då, så kom det in jordens blåst och det ven runt husknuten hela natten, så jag var i valet och kvalet om jag skulle ut. Nåväl, rullade ur sängen och kom ut, bara för att möta motvinden, och i avsaknad av fullmåne så var sikten denna morgon begränsad... Men det sprangs 6,5 km på ganska precis 30' tur och retur på samma väg 4-5 ggr... Sen var det bara och packa och åka hem!

Nu får man se om det blir VAB imorrn nu då... Oavsett vad så är siktet inställt på en bättre träningsvecka den som kommer...

Av Johan - 8 januari 2009 10:06

Sådärja, sista bloggposten innan fjällen, ja eller iaf Sälenfjällen, duger som fjällen åt mig iallafall. Igår kväll sprangs det hem från jobbet dryga 10,8 km på en bit under 47', najs and easy tempo i kylan. Som så många gånger förut under denna käldperiod, stelnade låren upp sista 2-3 km, inte helt najs. Imorse var det lite packbestyr innan jag drog iväg mot jobbet, 11,6 km lite ungefär på strax under 48', benen var mycket roligare imorse än igår och tempot var redan från början högre. Planen var hela tiden att ha en fartökning om 3-5' mitt i passet. Fick avbryta det första försöket p g a bakhalt å det grövsta och väntade till jag hittade hyggligt underlag, sen föjde 3-4' i typ 42 kp, kändes helt ok på alla sätt. Ånyo ruggigt kallt, -11 grader när jag stack och ånyo djupfrysta lår och då har man med alla konstens regler pulat på sig underställ under tightsen. Aja, det blir nog varmare vad det lider...
Snart bär det av mot snön... Najsness! Löpning, brädåkning och bastu i en härlig symbios... Top it off med god mat också!

Av Johan - 7 januari 2009 12:10

Dagen efter årets första inomhustävling och benen indikterade på nedjoggen igår inte att dom var direkt slitna. Men idag på löpningen från dagis till jobbet som idag gick via Rocklundaspåret var dom rättså sega ändå, 6,4 km på strax över 29' i ett behagligt tempo, kan kanske bli något längre på hemvägen ikväll.

Sedan ska skidor, snowboard, bob och pjäxor och allsköns vinterprylar packas in i bilen ikväll. Sen blir det bara jobb till 12.00 imorgon sedan seglar vi av till Sälen. Där vi tillsammans med en annan familj hyrt en stuga tor-sön, med bastu och hela paketet, ska bli otroligt kul! Ska bli än mer intressant och se hur et går Melker och åka skidor för första gången... Givetsvis följer träningskläderna med upp, räknar med distanspass på mornarna iaf medan dom andra sover en extra skvätt... När jag ska sova den där extra skvätten vet jag inte, men det visar sig... Kanske på soffan i stugan? Det ska bli jävligt kul... 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se