swyzak

Direktlänk till inlägg 28 januari 2009

Tartanreflektioner

Av Johan - 28 januari 2009 22:13

När jag stod och stretchade efter dagens andra pass som blev 8,5 km hem från jobbet på 38' slog det mig, något som jag iofs kanske allaredan visste: fan va det är fruktansvärt skoj att springa på bana, både på träning såväl som på tävling. Men att man skulle göra det är långt från nå´t som var självklart, jag vet inte vad jag trodde att alla dessa löparbanor användes till, men inte var det möjligt att jag skulle träna på bana och än mindre tävla på densamma. Hade jag inte gått med i FKS -06 hade jag nog ännu vandrat runt i ovetskapens töcken, för trots att jag redan innan tävlade och tränade ganska flitigt så var allt på landsväg... Minns med fasa första gången jag äntrade tartanen på ALJ-Open -06, vilsen som få, 10 000 m, 25 varv ok, så långt kan man vara med. Men var sen då? Noll koll på hur många varv en kilometer var, ok med lite smartness och mindre nervositet hade jag ju kunnat räkna ut det... Och inte blev det nå´n brilliant premiär heller, öppnade säkert över den egna förmågan och fick sedan döhåll... Men det är ju egentligen en annan ståry. Svårt att säga vad som är så skoj, men det kan vara det rent konkreta, man vet tiderna, distanserna är exakta och bantider kan jämföras rakt av på ett sätt landsväg och terräng inte kan göra, sen kan vi ju alltid diskutera det monotona i det hela... Men det lämnar jag därhän. Det är kul och lika skoningslöst mot en idiotöppning som faktiskt kan överleva i andra typer av lopp, men på bana finns inga backar, ja inget ändrar löprytmen, har man dött så är det i 9 fall av 10 oreparerbart... Man ånyo ack så jävla kul. Vad ska man säjja, massa dravel jag tänkte på som handlade om löpning så det måste ju rinna ut på bloggen som just handlar om löpning.


Imorrn har det som sagt ordinerats upp lååånga intervaller, 3 x 4 km är planen. Hoppas underlaget tillåter det, annars får det bli bandet och dess okalibrering ändå, väskan är packad för alla eventualiteter, oja, needless to say. Morgonlufs från dagis till jobbet också först såklart... Och sovmorgon imorrn också.

 
ANNONS
 
Sussie

Sussie

29 januari 2009 09:49

Efter det där inlägget är det inte ens värt att fundera på löpband. Givetivs ska du köra passet på bana om inte underlaget ute är tillräckligt!

http://snusan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

makkan

29 januari 2009 10:22

Haha. Efter gårdagens 6x800m på Trosas sprillans (men nersläckta) bana så tänkte jag i princip den motsatta. Har aldrig tävlat på bana och funderade på om jag någonsin skulle ge mig på 10.000 som jag annars på landsväg tycker är rätt "trevligt". Men det är väl som med landsväg, får man en gång till det och allt stämmer så finns den känslan alltid kvar, man är fast, och gör vad som helst för att få uppleva det igen... och igen.

 
Dunceor

Dunceor

29 januari 2009 14:06

Jag har heller aldrig tränat på bana och förra säsongen innehöll typ 3 intervallpass på bana. Så jag är rätt ovan vid bana (jag har ingen tillgång på vintern). Men planen är att redan från våren harva intervaller på bana för det är riktigt skoj tycker jag =) Dock vet jag inte om man vill harva 25 varv =)

http://dunceor.wordpress.com

 
Ingen bild

swyzak

29 januari 2009 14:19

Sussie: Ja eg skulle jag väl ha gjort det, men 3 x 20 varv... Mja, hade det gått att köra ute på 400 m bana så kanske... Nu blev d löpband faktiskt!

Makkan: Landsväg är också grymt skoj, det mesta är skoj terräng U name it... Men ge definitivt 10 000 m på bana ett försök, det e riktigt kul...

Dunceor: Låter som en bra plan....

 
Clark Kent

Clark Kent

29 januari 2009 21:06

Du skall få två Fantomen-ordspråk av mig. Ett har självaste Sjökan myntat och ett har jag själv som mantra när man skall rannsaka sig själv, studera kilometertider och jämföra pers:

Sjökan:
Friidrottsstadion det är löpningens finrum.

Clark Kent:
Banan ljuger aldrig.

Sedan får du som bonus ett roligt svar som Sjökan återigen fick då han skulle möta Kenenisa Bekele på något 3000m-lopp.
Reportern frågade nåt i still med om Sjökan trodde Bekele skulle få jobba för att haka av honom. Sjökan flinade brett och sade att Bekele åtminstone skulle behöva ta av sig jeansen för att slå honom. Så himla skönt svar. Reporten såg mest konfunderad ut.

Slutsats:
Banan rules!

http://patrik.familyengstrom.com

 
Ingen bild

swyzak

29 januari 2009 22:29

CK: Banan rules, i dubbel bemärkelse!

Sköna citat... Och det är total sanning i ditt mantra!!

 
Ingen bild

laser

29 januari 2009 23:46

Vill inte vara en misserschmetter men jag tror raggarcitatet ovan är från Finnkampen i somras på 10000m. Vad säger expertisen?

 
Ingen bild

LN

30 januari 2009 02:41

...att det nog stämmer. Nåt i stil med:
- Idag hade till och med bekele fått jobba?
- Han hade fått ta sig jeansen.
...efter Raggarns spurtvinst på Finnkampen.

Det bedrövligaste med att bli skadad redan på vårkanten är -08 är att jag inte hann med ett enda 10000mslopp. Det var första gången. Rekordet är fem, det var allt som gick att hitta i Sthlm med omnejd. Hade gärna blivit fler annars.

 
Ingen bild

makkan

30 januari 2009 09:26

LOVAR härmed att stå på startlinjen till 10.000m på Långlöparnas Kväll 2009. Så var det gjort.

 
makkan

makkan

30 januari 2009 09:30

Tror nog jag kör mina snabba 5k på bana ikväll. Bara för det liksom...

http://www.lopardagboken.se/User/User.aspx?id=3

 
Clark Kent

Clark Kent

30 januari 2009 09:38

Laser, LN:

I stand corrected. Finnkampen 2008 skall det naturligtvis vara. Sjökan strör ju så härliga kommentarer runt sig hela tiden så det är svårt att hålla koll på dem! ;)

http://patrik.familyengstrom.com

 
swyzak

swyzak

30 januari 2009 10:50

makkan: Låter härligt... Då ses vi på Långlöparnas 2009... Hittar du en isfri bana för kvällens pass?

LN: Fem 10 000 m lopp i Sthlm i omnejd, då får man leta noga...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

laser

30 januari 2009 11:01

Vilken tur att Gainomaxreklamen inte avskräckt alla löpare från banträning/tävling. Banan är inte alls bara för monkeys.

 
Ingen bild

swyzak

30 januari 2009 11:39

Laser: För min inre vision ser jag 13 st apor göra upp över 25 varv på Sthlms Stadion...

 
Ingen bild

LN

31 januari 2009 00:03

Upplands DM, Sthlms DM, Sörmlands DM, Vår LLK + att Veteran-SM gick i Huddinge det året. Simsalabim: fem 10000mslopp på tre sommarmånader.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se