swyzak

Alla inlägg under december 2008

Av Johan - 3 december 2008 12:48

På dagsagendan idag förutom obligatorisk löpning till jobbet, idag med liten omväg strax över 7 km på strax över 33’ så stod backar enligt den Walkerska skissen. Och jag har nog nämnt det tidigare att backar me like, varför? Jag vet inte, kan väl bero på att det var typ den ända kvalitetsträningen jag bedrev när jag sprang när jag var yngre. Och idag var det dags igen, som en kalv på grönbete joggade jag iväg mot backen vid Oxbacken, den har en perfekt lutning som gör att man kan ligga på bra i löpningen och den är en av dom få backar jag hittat som kan göras strax över 300 m.... På agendan idag var det 3 x 2 x 300 m, 2 x 210 m, 2 x 120 m backar, räknade ut allt utifrån att lyktstolparna stod 30 m från varandra, således 10, 7 och 4 stolpar sprangs. Egentligen är längden skitsamma, jag sprang helt simply 6 st långa backar, 2 st mindre långa och 2 st korta. Det är alltid lite lruigt när man inte sprungit backar på ett tag, lätt att gå för fort, jag vill gärna ha ett progressiva och bra tider i backen, idag blev det inte så utan öppnade i det tempo som skulle visa sig vara exakt det tempo jag skulle orka med i den långa backen dvs 48,5”, efter 2 repetioner var det 45” ståvila på toppen och sedan 2 serier till, sedan dom kortare backarna, 210:an på 37,6” och 120:an på dryga 18” i snitt. Riktigt jobbigt och det kändes bra rent tekniskt också.
Ofta när jag kört nå´t riktigt snabbt kan man initialt på nedjoggen känna sig lätt och rapp idag inledningsvis inget undantag. Ibland kan man börja fundera om man inte gav allt på passet, samtidigt visste jag att jag inte kunnat springa snabbare idag... Och tröttheten kom krypande som den bör efter nå´n kilometers joggande, tack, tack!
Imorrn blir det some long runny prylzz till jobbet....

ANNONS
Av Johan - 2 december 2008 11:55

Morgonen startade även denna dagen med en morgonrunda runt gryta, ben klart sega från gårdagen, främst vaderna var rätt tärda. Men det rullade ändå på i högst normal fart och högst normal ansträngning så det var väl helt ok får man säga....


Annars då? Biltisdag? Vadan detta? Jo, Melker ska upp till svärföräldrarna i Sandviken så det blir barn/bilbytarmöte i Gysinge i eftermiddag, så det blir några timmar i bil här på eftermiddagen... Bara hem och äta lite och sedan ut på en lite längre distanssväng sedan förhoppningsvis hinna se Dr. Hus... Det kommer bli riktigt konstigt och tomt att inte ha Melker hemma förrän på fredag... Å andra sidan har jag ändå en diger agenda med jobb, träning och annat så tiden lär gå kvickt! 

ANNONS
Av Johan - 1 december 2008 15:58

Ibland är det helt sjukt lurigt det där med att få till styrketräning när man är hemma... Som igår, men är man hemma finns det oftast tusen andra saker som kan och ska göras, så man får vara glad att sådana pass som igår kväll överhuvudtaget sker... Locket på för förra (lugna) veckan blev strax under 93 km...


När vi var hemma jag och Melker för hanses magsjuka eller vad det nu är så fick jag den lille gynnaren att sitta på toaletten, han tyckte såklart att det var läskigt då han ännu är av den storleken att han skulle kunna trilla ned i den... Jag övertygade honom och sa att jag skulle hålla i honom och att jag aldrig skulle tappa honom. Så rätt som det var en dag förra veckan sa Melker:

-Pappis, du kommer aldrig tappa mig!

Och imorse sa han:

-Pappis, du kommer aldrig glömma mig på förskolan!

Och nej, jag kommer aldrig nå´nsin vare sig tappa dig eller glömma dig nå´nstans... aldrig... 

Av Johan - 1 december 2008 13:08

Så vad har hänt sedan senast? I träningsväg så skedde inte mycket på söndagen förutom det vanliga styrkeprogrammet på kvällen, däremot hanns folknöjet Ikea med och med detta följde monteringar hela eftermiddagen, kryddat med lite lussebullar...
Idag då, startade dagen med en morgonlufs vid den okristliga tiden 05.10, har varit förskonad från träning vid dessa tider ett bra tag nu så jag hade nästan glömt bort hur det var. Nåväl det flöt på bra och 6,5 kilometrarna avverkades på strax under 29* utan några större ansträngningar. Givetvis var detta bara dagens första pass, för lunchen var planen backvarv och som förra året var planen att köra dessa runt Djäkneberget, en sträcka på dryga 1 3 50 meter, 9 gånger var planen att det skulle löpas runt, därmed också få den tuffa backen 9 ggr... Startade och första varvet låg redan där 30 sekunder snabbare än första varvet på samma pass förra året, sedan gick det i sann progressiv anda och landade den sista 1 sekund snabbare än den snabbaste förra året, men fartsnittet över lag klart högre, så jag är riktigt nöjd... Riktigt jobbigt också, men det behöver jag knappast nämna... The stats:
9 x 1 350 m backvarv:
5:26
5:18
5:11

5:06
5:01
4:55

4:52
4:46
4:35

Som helhet tillskrivs passet 17 km löpning och sedan bara tillbaka och blicka djupt i unicaboxen...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se