swyzak

Alla inlägg under november 2008

Av Johan - 11 november 2008 11:58

..Eller inte kanske, för kan inte säga att 29 km en måndagskväll har nå´n direkt glamourklang, nu är det väl kanske inte det jag är ute efter för då skulle jag knappast springa... Nåväl, kom ut vid 19.20 och rundan fick bli min morgonjoggsrunda, något avkortad för att utgöra 6 km, 4 ggr progressivt skulle den löpas. Nu blev det lite nära inpå en pastaportion av Phepsmått så magen kändes från steg ett på uppvärmningen tills jag till sist stannade hemma dryga 2 timmar senare... Blåste en hel del också, men det funkade hyggligt, inte den klart bästa feelingen men det får väl godkänt... Statsen är:

Prog. varv 4 x 6 km:
27:33 (4:35/km)
26:30 (4:25/km)
24:09 (4:02/km)
22:08 (3:41/km).

Och förra året skrev jag att tiderna var klart bättre än året innan, och det är dom igen, sista varvet dryga minuten bättre och jag var aldrig över LT, helt enligt plan.


Idag blir det t/r löpning till jobbet, morronpasset avklarat, inte så fruktansvärda ben som man kanske skulle kunnat vänta sig. Får väl se hur eftermiddagstransporten hem ter sig, sedan dags kylskåpfyllning och sedan them digestives och cola och den där särdeles stygge doktorn på tv.... The House-man... 

ANNONS
Av Johan - 10 november 2008 13:55

Det kommer troligen regna, det kommer nog blåsa, möjligen kan det bli jobbigt, det kan bli långt och det kommer bli kul... Det är funderingarna inför kvällens drabbning progressiva varv 4 x 6 km blir det, kommer komma ut lite sent (läs 19-19.30) så man får väl hålla på in till nattimmarna, lite beroende på när man kallar det natt... För egen del är det legitimt att kalla det för natt när klockan passerat 21.00 Aja, det får gå, 4 varv runt Gryta och sedan massa  glass och mackor framför tv´n... Det blir bra det!

ANNONS
Av Johan - 9 november 2008 19:35

Dagens (läs söndagens) pass bjöd samma sträckning som igår, kändes aningen trögare idag, med en fin progressiv avslutning sista 2,5 km fick jag upp en god fart till sist, alltid trevligt att få sträcka ut steget lite. Att det sedan blev över minuten snabbare än igår var högst oplanerat, gan vinte klockan en blick under hela dagens pass... Utan lät bara benen driva på som dom behagade.

Imorgon stundar en bensträckare på lunchen och sedan progressiva varv på kvällen 4 x 6 km, whoaa, i min ensamhet....

Av Johan - 8 november 2008 19:25

Jaha, så var man back in black på riktigt, inte bara löpmässigt utan dom svarta kvalitetstapeterna i det nya datarummet är hängda och klara... Det blev najs. Nå´t annat som var riktigt najs var dagens pass, kom ut hyggligt tätt inpå frullen, nå´t som iofs oftast inte brukar vålla mig problem om man inte ska köra nå´t snabbt! Styrde stegen mot Rocklundaskogen, och körde 10:an och sedan hem igen, nå´t som blir ganska prick 15 km, på ganska prick 1.05 minus 11 sekunder... Kändes riktigt bra rakt igenom, ingen direkt känning av att man vara sjuk heller... Däremot en påminnelse om att den södra femman på spåret är ganska duktigt kuperad. Blir en repris på detta pass imorgon också. Körde progressivt, speciellt sista 2,5 km hem där jag la lite mer tryck i löpningen, kändes mycket bra bara...

Ikväll stundar tv-soffan med filmen Control om Joy Division, hoppas innerligen att den är en höjdare, om inget annat så kan musiken inte göra mig besviken iallafall... Så jag lämnar väl av med...

Av Johan - 7 november 2008 09:14

Ibland (ofta) är jag hemskt glad att det är två personer som lägger sig i min träning, den ena är givetvis coach Walker och den andra är min kära sambo som likt få kan bromsa mig emellanåt. Idag är inget undantag, efter en febernatt men feberfri dag igår (om än med lite tupplurar) var jag i min värld klar att träna igen. "Det vore väl idiotiskt att riskera något" var kommentaren jag fick... Svart på vitt klart att det vore, bara det att man inte alltid ser så klart själv, tack, tack! Och när jag nu sitter här med en extra vilodag inser jag att beslutet är helt rätt. Dels kommer jag ge kroppen en bra chans att få ut eventuella rester av vad det nu var som däckade mig, plus att kroppen efter en slö halvsjuk dag ofta behöver en dag att bara vara på fötterna får att komma igång, sedan kommer jag vara enormt taggad till morgondagens pass också... always something! Order från coachen utgick att ingen mer kvalité kommer brännas av i veckan med tanke på sjukdomen så det blir bara distanseri i helgen. Passar ypperligt då det ska hängas tapeter också.... Äntligen ska jag få nöjjet att göra något svart hemma! "I see a red door and I want to paint it black".

Av Johan - 6 november 2008 08:50

...Borde ha gissat det redan igår att det inte helt var sviterna av bara dålig nattsömn som gjorde mig så sänkt. Distanspasset hem flöt ändå oväntat bra och upplevdes som rätt snabbt, men klockan visade annat, så det var ugglor i den så kallade mossen... Lite glass och Dr Hus och sedan gonatt... Vaknade på natten och kände mig kymig och jepp, visst hade jag lite feber, inte katastrofmycket, men lite iaf... Och tänker man efter så inser man ju att det skulle bli så, att köra ett hårt pass i tisdags och sedan sova bredvid en sjuk lillkamin när man har alla dörrar vidöppna för angrepp kan bara sluta på ett sätt... Aja, det känns och verkar som om det inte kommer bli nå´n långvarig historia, upplevde det som mycket bättre redan imorse när jag vaknade... Vi får se, inget jobb idag och ingen träning heller såklart! Utan bara två sjuklingar hemma...

Av Johan - 5 november 2008 18:48

För ett hårt pass igår och barnvak på natten, kombinationen är inte helt optimal... Men man kan inte välja allt! Sprang iaf till jobbet och det flöt på sådär det kändes att det saknades sömn så det var väl inget megaklipp i steget. Men 6,5 km på strax över 28' är helt ok ändå... Hur det ska gå att ta sig hem är en annan femma, hopplöst trött och orkeslös i skrivande stund... Hade planer på att kolla ett bandat avsnitt av tv´s i särklass bästa doktor men just nu känns det som att springa hem är nog... Sedan bara sova... Och hoppas på att vakna upp som en fräsch och hela människa för att kunna springa lite snabbt imorrn igen....

Oja, julafton igår, nya dojzz (2 st Pumisar) och så hade min nya bok (More Fire) anlänt med posten, den har jag också förhoppningar om att hinna/orka läsa ikväll... För övrigt under VAB-andet hann jag läsa ut Camilla Läckbergs senaste bok, ruggigt bra.

Av Johan - 5 november 2008 08:55

Drog iväg till huvudstaden för progressiva varv med klubben. Det var riktigt trevligt att för en gångs skull köra med sällskap och dom två första varven gick i ett nafs. Även om jag och all-Inclusive Björnen förundrades över att 4:20-fart kunde kännas som strax under 4:00-fart, troligen var man inte bättre än så igår... Skämt åsido, det kändes riktigt bra och strikta order att inte underskrida tröskelfart på sista varvet, kan ju ibland bli lite tävlingsinriktat sådär, ut på sista och således det sista varvet var det jag, Järven och Seas efter att All-Inclusive lämnat oss för att köra sin sista 5:a hemåt istället. Vi drog upp farten mer och i en nedförbacke så försvann Seas och Järven och jag fick nöja mig med att ha dom inom stabilt synhåll istället, för mig upplevdes farten precis korrekt däremot spökade magen något och en lätt illåmående-feeling infann sig sista biten. Aja, nöjd med passet ändå bra sällskap, bra fart och bra känsla. Statsen:

4 x 5 km:
22:47 (4:33/km)
20:48 (4:10/km)
19:10 (3:50/km)
17:57 (3:35/km)

Idag vabbas det halva dagen, stackars Melker har nu en fullskalig ögoninflammation också ovanpå hostan och febern. Så nattsömnen blev inte som man skulle ha önskat efter ett sånt pass man körde igår, men, men... Blir bara lätt, lätt löpning t/r till jobbet idag iallafall...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se