swyzak

Alla inlägg under november 2008

Av Johan - 20 november 2008 22:19

...Hur vansinnigt det varit på jobbet idag och ännu i skrivande stund (22.20) har jag inte kommit iväg därifrån... Alla har lämnat skutan det är bara jag kvar i väntan på det sista och ett sånt där befriande (för själen) löppass hem kvar. Allt började imorse som alla dagar gör, med trasade planer om att få till längre distans till jobbet, men dagislämning, overallpåklädning och cykelpunka, allt lämnade mig bara med tid att transportera mig från punkt A till B... Dvs, dagis via Rocklunda till jobbet (6,4 km), toppat med 4 x koo, som var sega. Till lunch blev min planering att få till ett pass med löpskolning och löpstyrkeövningar enligt förra veckans modell bara det att det toppades med några till övningar och 3 st ruscher uppför trapporna vid Djäkneberget @ 31". Riktigt skoj pass, bra grejjor helt enkelt... All annan löpning under detta pass väldigt lugn...

I och med att jag tar och fotledes transporterar mig hem ikväll så blir morgondagen öppen för vila, vilket kan behövas för att suga upp träningen och hämta kraft inför lördagens 4 x 7 km progressivt, det blir bra det!

Nu mera jobb, snart glass och cola, sen kanske sova 4-5 timmar om man har tur.... 

ANNONS
Av Johan - 19 november 2008 12:54

Jepp, jobbet bjuckar på lussebulle, alltså till oss anställda idag. Kunde inte komma en dag lägligare, en dag som inleddes med sedvanligt löpning från dagis till jobbet via rocklundaskogen, lätta och bra ben denna morgon. Kan bero på skovalet också, Saucony Type A2, tror att jag blitt skadad av att använda för mycket lätta (tävlingsskor) på träning så när jag dyker ned i mina (visserligen jättesköna) Puma Eutophia känns det som jag skaffat mig elefantfötter. Inte  skornas fel alltså utan mitt eget...  Nåväl, ett par timmar ÅH och lite näring sedan är man redo igen.

Walker har skissat upp fartlek, nu med skarpare fart 3:30-3:20/km, kör den enligt 5 x 2/3/4' med 1' vilolöpning, 2' mellan serierna utom den sista där serievilan krymper till 1', mest på grund av tidsnöd. Känns riktigt bra idag, blir bara sista serien som går rakt in i en motvind jag inte ens trodde fanns när jag stack ut. Men när jag viker av längs med Mälaren och runt Lillåudden gör den sig påmind å det grövsta, den i kombination med viss trötthet gör det tämligen plågsamt... Men på det hela ett bra pass, 23 km på 1 timma och 29 minuter. Bara att jobba på och invänta lussebulle... 

ANNONS
Av Johan - 18 november 2008 09:50

Whatnot, nu blev det lite ändringar i gårdagens träningsagenda. Eftersom jag satt på massa dötid när jag skjutsat Didrik till handbollsträningen (åka hem är uteslutet då det är 20 minuter med bil) så kom coach Walker upp med en lösning, som vanligt. Lösningen blev progressiv löpning i 60' men med start redan i 4:00 fart för att stegra till 3:40 på slutet, således en tuffare fart inledningsvis än om jag hade kört 4 x 7 km, som grundplanen var. Passet innebar även invigning av Pumas Roadracer III, som får högsta betyg av mig, grymma. Nå´t som också får högsta betyg av mig denna kväll var dom egna benen, kan inte komma på senast benen var så "skarpa" när såna dagar kommer är det bara och njuta och tuffa på och oftast finns det inget stopp. Fanns egentligen inget att klaga över förutom en och annan isfläck som man i mörkret inte riktigt kunde se. Har som vanligt inga vetenskapliga belägg för farrten utan bara min känsla och skulle tro att sista biten gick i mera 3:35-3:30 ganska smärtfritt också. Kunde summera upp passet till dryga 17,5 km på 1 timma och 9 minuter. Lagom till Didriks handbollsträning var slut, så det var bara att styra bilen hem för att fylla batterierna för oss båda.

Imorse var benen en annan historia, en sorglig sådan, riktigt segt på turen från dagis till jobbet som toppades med 4 x koo-lopp, ganska hopplösa sådana men lite fart fick jag minsann upp iaf. Ska försöka ta kortare lunch för att skramla ihop en 10:a på vägen till dagis i eftermiddag, sedan är det bara Dr. Hus som gäller... Lite snabbsaker imorrn igen...

Av Johan - 17 november 2008 09:49

Måndag igen bara att arkivera en vecka och starta upp en ny, startar upp med att halva företaget ligger hemma i nå´t Ebola-liknande tillståd, sjukt värre. Förra veckan bjöd iaf nästan 128 km löpning och ETT styrkepass, helt otroligt faktiskt, tanken är väl att denna veckan ska bli ännu något tyngre löpmässigt och den kickar igång redan ikväll, obarmhärtigt sent iaf för det pass jag ska köra. Runt 20.30 kommer startskottet gå för progressiva 4 x 7 km, ibland (oftast) får man pussla och ta den tid som finns, aja det blir nog kul till sist. Förmodligen tjyvstartas det med att sträcka benen en halvtimma på lunchen, så får man lite löpt i dagsljus också. Kort post idag, har troligen hundra grejjor att skriva men just nu är skallen blank... Sorry!

Av Johan - 15 november 2008 19:47

Vilket iofs föregicks av okristligt tidigt uppstigande för att vara funkis på Tömilen, vilket as usual var riktigt skoj... Vädret var med oss och att jag glömde regnkläder visade sig ha mindre betydelse... Efter avslutat pass svidande jag om och begav mig ut på ett lite kortare långpass, styrde stegen mot Djurgårns nejder. Givetvis smockat med helgflanörer och kryddat med en bitvis tokgrov motvind, gjorde två varv med lite olika sträckning därute innan jag styrde stegen mot min parkerade bil vid KTH-Hallen... Om man räknar rundan på 4:25-snitt (gick säkert fortare många stunder och i motvinden även långsammare, så snittet är nog högst realistiskt) så blidde det 23,7 km denna lördagseftermiddag. Benen var helt ok, visst var det träningsvärk från styrketräningen i torsdags kväll, men, men... Aja, lite pizza och DVD-rulle är bra för kropp och själ ikväll... Imorrn bara lite distanseri... Sen en ny vecka att ta sig an!

Av Johan - 14 november 2008 08:23

Efter att ha klarat av ett pass med en driva löpskolning och hoppövningar så var det på rätt slitna ben jag sprang sista biten hem igår. Bara för att rulla ut träningsmattan och ge sig i kast med 40 minuter ordinerad styrketräning uppepå allt. Nya övningar blandades med gamla och det var sjukt jobbigt, förväntar mig träningsvärk inom kort, men det var lite kul också får jag intala mig... En snabbdusch, lite näring sedan gör jag mig i kast med Batman - The Dark Knight, har i skrivande stund inte hunnit se klart på hela, men den har hittils inte gjort mig besviken a bit... Den landar skrämmande nära Frank Millers mörka härliga (serie) versioner av Batman som förhäxade mig i tonåren, kan vara det bästa i actiongenren jag sett på brutalt länge...

Idag vilas det iaf, ska få massage på jobbet, härligt, får man höra om naprapaten fortfarande tycker man är stelast i Sverige. Imorrn är min plan att göra en long runny i Stockholm efter utgjort funktionärsarbete, sedan hem för pizza och lördagsmys... Men idag är det ju fredag, damn najs!

Av Johan - 13 november 2008 10:59

Minus the t. Så var der torsdag igen, rev av en sväng till jobbet från dagis imorse, dom stadiga 6,4 km, progressivt imorse, flöt ned mot trolig 3:35-fart sista biten, kändes avslappnat och bra. Blir senjobb ikväll (läs 21.00) sedan blir det lite nya gebiter i träningen, ett pass med plenty of löpskolning och lite annat toppat med styrka när jag väl når hemmet, efter det ska allt kryddas med glass och en (trolig) träningsfri fredag.

Av Johan - 12 november 2008 13:27

Igår var det dags för influensavaccinering på jobbet, alltså frivilligt låta injecera en konstgjord framställd version av årets influensa... eller hur det funkar, sjuka grejjor, minst sagt. Sweet, man vill ju inte ha ha flunsan, sa det gick man med på. Bara det att nå´n timma efteråt och resten av dagen förflöt i ett stadium av orkeslöshet utan dess like och jag kan bara komma på en syndabock: vaccineringen. Bävade för hur hemlöpet igår skulle gå, men där fanns det upplagrad kraft och det genomfördes riktigt bra igår. Men sedan var det inte mycket mer ork och kraft i mig. Men en natts sömn gjorde susen och idag är alla dessa symptom helt puts väck.
Så dagen startade med en lugn löpning från dagis till jobbet, benen var hyggligt pigga och ett par koo-lopp slängdes in på slutet. Några timmars senare var det dags för lunchpasset, en fartlek, med högre fart än sist och kortare tid på fartsegmenten. Valde att köra enligt 3/4/5/5/4/3’ med 2’ vanlig löpning mellan och 4’ mellan dom längsta fartpartierna. Anslutade sedan med en serie om 3/5/4/4’ denna gång med 90” ”vilolöpning”. Kändes inte helt klokcrent idag, ingen flygande feeling direkt, men det faller under kategorin godkänt. Summerar upp till drygt 22 km på strax över 1 timma och 25 minuter. En helt ok lunch... Ikväll stundar nå´n form av kundkväll med revy, buffémiddag och traktorbakelse....

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se