swyzak

Direktlänk till inlägg 29 september 2008

Battlefield Lidingö pt. II

Av Johan - 29 september 2008 12:23

Så stod man då där i år igen, på startlinjen för Lidingöloppet. Och jag ånyo bara återknyta till känslan av ett gigantiskt fältslag, och denna gången blev känslan ännu starkare i och med att att jag nyttjade duschfaciliteterna i tältet på Grönsta direkt efter målgång. Jag väntade mig att få se rader med sängar med folk som i värsta krigsfilmen, nu var det inte så som tur var… Nu flummade jag iväg lite granna i mitt försök att skapa lite känsla, dumt gjort!
Nåväl, direkt till löpningen i sig, som vanligt gick startkanonen oväntat och rusningen var igång. Jag och All-Inclusive Björnen hade talas vid innan om att en ungefärlig måltid/km var typ 3:45, sen vet man ju att det alltid sunkar mot slutet men ändå… Så vi slår följe och efter en tämligen slö första kiloteter med positionkrig och gräslikt underlag så matar vi direkt på en 3:26:a och tonen är satt. Vi ligger stadigt under plan och försöker sänka men alla vet ju att det oftasr är en ambition som bara stannar vid en ambition. Precis som förr året känns det allmänt uselt till en början och nedanför skidbacek får jag släppa lucka till All-Inclusive Björnen. Hamnar med Guten Thunegard och en kille från IK Akele… När det planar ut runt viken så matar jag på och vi tar in och är ikapp Björnen igen och vi bildar en bra klunga med Guten, Björnen, 2 killar från Akele och undertecknad. Nu känns det plötsligt en hel del bättre och nu är det ju loppets lättaste bit iofs. Vi matar stadigt bra km-tider men på nå´t vis blir jag sladdande i gruppen och får jobba lite för att hänga i, vill verkligen inte släppa lucka nu och jobbar för att ha rygg. När vi kommer till banans knixigaste parti från 14-11 km från målet så lägger Björnen in ännu en växel och får med sig några ur vår grupp… Här håller jag mig lite kall då jag vet hur detta horribla parti kommer rulla upp och ned och slita kapitalt om man kör för hårt. När vi kommer upp på asfalten igen så kommer jag ikapp och förbi hela gänget igen och får nu följe med Anna Rahm och en av Akele-löparna. Vid backen upp från Grönsta med dryga 10 km kvar kommer beviset får att jag hållt en högre fart än sist. Förra året var det i denna klättringen jag började pinna ifrån, nu var det bara stopp i benen. Kändes som upplevd styrfart knappt… Men så fort det planade ut var jag ännu förmögen att prestera bra löpning, men varje motlut var nu som bergsbestigning. Abborbacken blev i år en prövning, förvisso gick jag ifrån Anna Rahm där, men den var hemsk denna gången. Och 5 km kvar kändes mentalt som en evig bit… Men ändå mobiliserar jag en 3:44 km när det planar ut något. Tyvärr tvingas jag släppa Akele-killen… Efter golfbacken är det bara ren och skär vilja som levererar en sista kilometer på 3:30 och i mål som 30:e på 1.53:04 Det är dryga 1:50 snabbare än förra året och 19 placeringar bättre. Vad ska man säga, sjukt nöjd och sliten, tvingar jag i mig en torr bulle och snabbduschar. Bara sjukt nöjd!

På väg i en av otaliga backar. Andra bilden är det full rulle runt viken i loppets början. Foto: Thomas Windestam

 
ANNONS
 
Clark Kent

Clark Kent

29 september 2008 13:24

Så jella bra!
Riktigt imponerande.
Så nu e frågan... Hade vi tatt lagguld om jag inte DNF:at?

http://patrik.familyengstrom.com

 
swyzak

swyzak

29 september 2008 14:10

Patrik: Tja, du det var en svår fråga... Men möjligen kanske vi kunnat hotat Hälle...? Men vi tar det nästa år vettu...

http://swyzak.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mats

5 oktober 2008 09:06

Härligt att du är nöjd med ditt race på Lidingö!! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se