swyzak

Direktlänk till inlägg 18 september 2008

ALJ-Open

Av Johan - 18 september 2008 12:23

”Kanske var det ett moln i dina ögon blev himlen grå...” sjunger Jocke Berg i mina iPod-lurar när jag äntligen sjunker ned på SJ´s ståltjänare och öppnar min medhavda matlåda med tacopaj och sköjer ned med Stadionkyld Cola... Så kan jag börja tänka tillbaka på aftonen.
”Det här är misär” säger Laser till mig minuterna innan start emellan ett par stegringslopp som indikerat att kroppen känns lätt och fin och jag försöker bortse från veckans halspest. Misär eller inte, ikväll är det 25 varv som ska avklaras, 10 000 m på ALJ-Open, förutsättningarna är ypperliga, 8-10 grader varmt totalt vindstilla. Startskottet går och som vanligt svårt att hitta rätt pejs, första kilometern går på 3:19, lite för sakta varpå jag ökar farten i vår grupp och vi går ikapp Mr Puma, nå´n Huddinge-löpare, Hässelby-Torben och Rubin Mcrae. Nu blir det om möjligt ännu ryckigare och löpning som mer liknar medeldistanslöpning än nå´t annat. Svårt med att hitta positioner och många onödigt vida kurvor får både mig och Alf som jag har i släptåg. Efter 3 km blir det initiativtagande och Alf går till spets i vår grupp och drar, jag är snabb att haka på och lägga mig i rygg, vips har vi justa tider och bra spår. Jag och Alf växeldrar sedan planenliga tider även om Coach Walker vid nå´t tillfälle skriker att det går lite sakta för oss, lite skumt eftersom vi nyss bränt av en 3:15 kilometer. 5 km passeras per egen klocka på 16:22 fortsatt känns det bra, även om jag får jobba ganska duktigt ändå, men växelkörningen gör det hela lättare. Vid 7 km går Alfie upp ännu en gång och kör, denna gången känns det tuffare att haka på, fan ska jag få släppa. Biter i och vi har nu fångat in Rånäs-Fransson och All-Inclusive Björnen som legat 20-30 meter framför oss hela tiden. Nå´nstans här kring 8 km, blir vi varvade av Tony Berglund (för övrigt dagens hjälte, flyga t/r från Umeå för detta loppet), Walker skriker att vi ska ta hans rygg och täppa luckan. Ingen verkar speciellt intresserad i vår grupp av detta. Men det måste göras för att vi inte ska tappa fart, så jag axlar det ansvaret och sätter fart efter honom. Nu lyckas vi aldrig stänga till det hela men farten blir högre iaf, sedan är det bara och borra på igen, på väg ut på sista varvet kommer All-Inclusive Björnen med saftigt sista varv som bara en Grekland-resa kan bidra till, även Rånäs-Fransson kommer upp. Walker hojtar nå´t som jag lyckas tyda till ”Om du håller så blir det pers.”. Sen är det bara att dunka ur allt ur benen... In på 32:34.6 vilket blir nytt pers. med 10 sekunder, en 13:e plats (DM 8:a), brutalt nöjd. Vad kan man säga.... Inget förutom att det noterades grymma tider på alla klubbkamrater och många andra också igår kväll, men Patrik var outstanding med klubbrekord 30:28... truly a-mazing!

 
ANNONS
 
Clark Kent

Clark Kent

18 september 2008 16:31

Fi fan Swyzak! Pers efter pers. Kort-braxen gav säkert nån sekund. :)

Men lite svagt att inte dubblera. Jag var helt säker att Coach Lamas ordinerat en till tia på höga 32 efter målgång! Eru maralöpare eller? :)

http://patrik.familyengstrom.com

 
Ingen bild

swyzak

18 september 2008 17:19

Tja, man skulle kunna tro att så var fallet. Det blir tyngre på LL när en till 30:a är ordinerad...

 
25 varv är misär

25 varv är misär

18 september 2008 20:18

"Mina ser i syne. För det var väl inte en tår?"

Bra sprunget Swayze! Jag ska försöka hänglöpa dig på LL men det blir nog hårt värre...

http://www.laser.bloggagratis.se

 
Ingen bild

swyzak

18 september 2008 21:04

Jag i min tur tänkte hänglöpa All-Inclusive Björnen...

 
Ingen bild

Mats

19 september 2008 16:38

Det är verkligen skoj att du fortsätter prestera toppresultat efter toppresultat. Hoppas det fortsätter på den inslagna vägen. Sicket kanonrace du gjorde Swyzak på ALJ. Du är ruggigt snabb. Det är inspirerande följa hur det går för dig i olika lopp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se