swyzak

Direktlänk till inlägg 14 september 2008

Bellmannen 2008

Av Johan - 14 september 2008 19:34

Solen skiner inte alltid på Bellmanstafetten,detta år var vi inte förärade med spöregn iaf. Men väl en högst behaglig löpartemperatur 10-12 grader, men mulet. Vilket gjorde all väntan till ett iskallt helvete, ett rent helvete hade det kunnat bli långt tidigare, nämligen när jag natten till lördagen vaknae och hade tväront i halsen. Damn skulle man bli tvungen att kasta in handduken, drog upp täcket och somnade och mådde något bättre. Och efter frukost kändes det riktigt bra och jag tog beslutet att det kommer att funka. Så efter att ha droppat övriga familjen på sta´n så brände jag upp till Sthlm och mötte upp med övriga "Smurf-maffian". Dagens mission bestod i att springa 3:e sträckan i herrlaget samt den avslutande i mixedlaget. Övriga hjältar i herrlaget var i startordning: Patrik, Flanell-Hannes, Undertecknad, Alf och Laser. Patrik tog första-sträckan med bravur och kunde växla ut till Hannes i ledning, med Enhörna hack i häl. Trots en förnämlig sträcka av Flanellen hade Unicorn-Linus gett Getingarna en ledning på 10-20 sek. Att det sedan var Lasse Johansson dom hade på 3:e gjorde inte saken sämre och att tro att jag skulle kunna gå ikapp honom är lika troligt som att plocka ned månen. Men att bibehålla vår andra plats var ett att ge järnet för, svårt med Bellman är att hålla igen i början, då det känns lätt och man passerar massvis med folk, så även idag, första km på 3:07, men, men bara att plöja på... 2:a passeras på 3:13 och 3:e börjar det bli lite tyngre och den tar mig 3:28 och ut på gräset blir det rätt segt, inte för att det är kuperat för det är tokplatt men underlaget suger musten ur benen. Missar tiden på 4:an men även den är likt ett banlopp den mentalt tyngsta biten, så även fysiskt. Men runt det lilla vattendraget mot växling är det bara press, press som gäller och jag kan idag trots den enorma trötthet jag känner växla fart och uppbringa en slutkilometer på 3:03. Min sträcktid skrivs till sist till 16:14 vilket är 12 sek. snabbare än förra året. Växlar ut Alf som gör en fördömlig sträcka på under 16' och sedan avslutar Laser på ett bra sätt. Dock är det inget att göra åt Enhörna, som till sist vinner med drygt 1,5 min marginal till oss, trots att vi tydligen gör klubbrekord på Bellman.

Uppgörelsen har jag inte hunnit se mycket av då jag har fullt upp med att byta nummerlapp och hämta andan inför slutsträckan för vårt mixedlag bestående av: President Wariner, Mattias, Sussie, Flanell-Hannes och jag själv. Joggar lite innan jag återigen står i växlingsfållan och väntar på Hannes. Vi växlar ut som 2:a 1,5 min efter Enhörnas maskerade mixed-lag (Telge-Energi), visst har förra sträckan tagit ut sin rätt och för samma ansträngning når jag dryga 8-10 sek. sämre tider på kilometrarna, dock känns det ganska ok. Och över det första öppna gärdet spanar jag efter det getinggula linnet, only not to be seen... Fan! Bara och borra ihop och köra, och plötsligt i stigningen mot gräspartiet ser jag honom i toppen av backen... Nu jävlar, och sakta, sakta tar jag in, men jag är seg och han får nog rapporter om att jag närmar mig. För jag inbillar mig att vid vissa tillfällen tar jag inte in något alls, ut på sista kilometern och nu är det bara och släppa allt, glömma sega och döda ben... Har korn på honom och bara först ut på upploppet får jag inse att det inte kommer gå. Vi torskar med 4 ynka sekunder... Jag avverkar dom sista 1,1 km på 3:05, återigen klarar jag av att avsluta mkt bra trots döda ben.....

Efter prisutdelning så ger jag mig ut på ytterligare en 5:a uppbeordrar av Coach Walker, som ren träning inför maran, den hamnar på dryga 17:30 och det känns kontrollerat och ganska ok i benen. Idag däremot kändes det inte fullt så ok i benen... Blev 6,8 lugna km idag....

 
ANNONS
 
Sussie

Sussie

14 september 2008 20:30

Bra löpt och tack för skjuts! Rätt komiskt att vi kollade på samma film på varsitt håll i fredags! (Obs att sista kilometern är en kilometer även på sista sträckan!)

http://snusan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

swyzak

15 september 2008 08:08

Bra löpt själv... Fan då jag trodde jag var väldigt snabb... =)

 
Clark Kent

Clark Kent

15 september 2008 10:49

Bra lubbat Mannen! Fan, tre sträckor... Låter huuu. Läk ihop ben och hals nu till ALJ.

http://patrik.familyengstrom.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan - 26 januari 2011 13:33

Njet, lugn i stormen men jag kommer styra om bloggen till en ny plats. Anledningen är att den gått dubbel nu i ett par månader och jag pallar inte köra den på två ställen. Så från och med nu kommer ni kunna hitta den här...   Annars inget nytt......

Av Johan - 25 januari 2011 11:02


  Idag noterar vi att legenden Steve Prefontaine skulle blivit 60 år om han inte alltför tidigt gått bort i en tragisk bilolycka. Så idag jagar vi mil till hans minne... Tisdag betyder också, as usual betyder det snabblaufen på agendan. Idag...

Av Johan - 24 januari 2011 15:31

Spamar helt oväntat med två blogginlägg på en dag, jupp det har tränats igen 10,7 km på lunchen gör detta till en stabil dag med 20 km+ totalt över dagen... Nu ser vi bara framemot att storhandla på ICA Maxi i afton.Nu var det väl inte därför jag blo...

Av Johan - 24 januari 2011 09:12

Måndag igen, som vanligt innehåller helgen så mycket annat att skriva på bloggen så det har rådit radiotystnad, för den skull har det inte varit helt kavlugnt, inte träningsmässigt iallafall. Lördagsförmiddagen sprangs det långpass, 30 km skrapade...

Av Johan - 21 januari 2011 21:37

Jaha när klockan börjar närma sig 21.30 börjar man se lite i kors, kan bero på att Folke tyckte att dagen skulle börja 04.30 imorse... När han i sin tur bara sov en timma på dagis mellan 09.30-10.30 idag så var han än mer korsögd när jag lade hono...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swyzak med Blogkeen
Följ swyzak med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se