swyzak

Alla inlägg under juni 2008

Av Johan - 4 juni 2008 21:49

...som Jimmy Cliff sjöng! Fast idag tog jag dom första trevande löpstegen sedan maran, blev en kort och lugn runda. Visst fanns dom där, marathonlåren, dom berömda! Dock inte lika illa som förra året, löpningen var inte snabb (men det var aldrig meningen) men inte direkt kantig heller, vilket kändes bra...! Blir en kort post idag, fruktat mycket jobb idag, phew!

Av Johan - 3 juni 2008 12:02

Inte helt naturligt rörelsemönster i trapporna ännu, men det blir stadigt bättre. Konstigt nog var jag löpsugen redan på söndagseftermiddagen, skulle inte drömma om att sticka ut då iofs, men ändå... Benen får nå´n stund till av återhämtning innan det börjas ÅH-joggas så smått. Har tillåtit mig att tänka på resten av säsongen nu också och planen ligger klar, har inte velat klura för mycket på det innan då jag velat vara till 100% fokuserad på maran.

Annars har man ju en hel del tid till övers rätt som det var, luncherna har kunnat tillbringats med att äta länge, gå på stan och lite sånt! Gräsmattan blev även den klippt igår kväll och bilen tvättad... Överskottsenergi.nu eller?

Till helgen far hela familjen ned till Vimmerby för att gå på Astrid Lindgrens värld, ska bli ruggigt kul. Kul att se Melkers reaktioner över att få se sina hjältar: Pippi och Kanisson (eller herr Nilsson som han egentligen heter). Och tills dess har jag säkert tagit ett eller två löpsteg igen... 

Av Johan - 2 juni 2008 10:49

Då ska man försöka skriva ihop något spretigt om lördagens lopp, vad hände egentligen! Utgångsfarten blev i samråd med coach W neddragen med en del mot vad jag tränat för, allt för värmens skull. Idag skulle ett smart lopp löna sig, ingen tvekan om den saken. Uppradade på Lidingövägen och så går startskottet. Försöker hitta en fart som känns behaglig, det visar sig senare att första 5:an går snabbare än plan, ändå släpper jag iväg en hel hög med löpare framför mig. Klart man vill haka på när man är fräsch, men samtidigt är jag fullt övertygad om att vår plan är rätt och att dom har öppnat för fort. Flyter bara på men redan på nedvägen från Västerbron på första varvet så känns låren inte helt klockrena, inget som påverkar löpningen för fem öre, men det är klart oroväckande. Strax därefter börjar jag plocka folk från den klunga jag släppte strax efter 5 km och strax innan varvning är jag uppe och förbi Lena Gavelin och Isabellah Andersson., den senare sticker dock som en avlöning per omgående när vi nådde 21 km. Ännu håller jag mig inom ramen på kilometertiderna, den lilla backen när man löpar rakt över Gärdet tar emot men jag plockar kontinuerligt folk ändå. Låren börjar kännas mer och mer men det är full fokus på att hålla bra fart och ett bra steg. Västerbron varv 2 går tungt men ändå helt ok hur det nu kan både gå tungt och ok? Men vid 33-34 km börjar det bli riktigt tungt även om hållen som plågat mig sedan 28 km släppt så börjar benen bli tunga så tunga, kilometertiderna börjar ticka upp mot 4:00 och vid passering vid 36 km känns det som om jag går. Men tiderna indikerar c:a 4:00/km ännu, men nu var det länge sedan jag haft korn på någon framförvarande löpare, nästan sololöpning sedan Strandvägen… Börjar vika av mot Stadion men det känns oändligt långt dit, börs fram av uppmuntrande rop och allt från klubbkamrater och alla som står vid sidan av, även om jag är för trött, för fokuserad på en fot framför den andra i god stil. Ser nu framförvarande löpare och knaprar in men lyckas aldrig nå riktigt hela vägen in… Vid 40 km, ser jag att det till och med 2.40 kan bli tufft idag (igen) skjuter undan den tanken och bara borrar ned och kör på. In på Stadion och rundar och ser att det kommer gå idag…. Yes, 2.39:51 och gav 29:e plats totalt och 14:e plats på sm, sjukt nöjd med det!
Även om det var tungt så nådde jag det primära målet även om jag tror mig ha kapaciteten för snabbare tider så är jag sjukt nöjd, en dag som det var i lördags får man bortse från tider i den mån man kan. Nu kan jag fokusera på vad som ske löpmässigt framöver, givet är iaf en mara till i höst, troligen i Växjö…

Stats finns här

Stort jävla tack till coach W för träningsupplägg och all feedback, min familj och vänner och givetvis mitt jobb som ger mig möjlighet att träna så pass mycket.

Annette sprang in på 3.47:42 och hon persade med drygt 24 minuter och gjorde ett strålande lopp, det var nästan roligare att följa och se hennes resultat än att springa själv!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards